Nakshatras

Kwaliteiten van Nakshatras

De kwaliteiten van Pushya: Pushya wordt beschouwd als de meest gunstige Nakshatra als geheel voor alle gunstige acties (Jupiter wordt hier verheven). Het schenkt onbevreesdheid en succes. Het lijkt op Ganesha in wat het voor ons kan doen. De enige uitzondering, - het is ongunstig voor het huwelijk.

Nakshatra Shatabhishak


kwaliteiten van Bharani Nakshatra:

Nakshatra Bharani

Bharani is over het algemeen ongunstig omdat het wordt geregeerd door Yama en heeft een actieve, agressieve en soms impulsieve energie die niet altijd kan worden vertrouwd. Impulsen en verlangens die onder zijn invloed plaatsvinden, zijn waarschijnlijk onstuimig of misleidend. Het is gunstig voor de onderstaande activiteiten: harde acties (abhicharuka-rituelen), competitieve ondernemingen, dingen die verband houden met vuur, diepe meditatie, zelfdiscipline en yoga- en ascetische praktijken, waaronder hatha- en raja-yoga, verschillende soorten reinigingsacties, vasten en mauna, het verdrijven van negatieve energie├źn.kwaliteiten van Rohini Nakshatra:

Nakshatra Shatabhishak

Rohini is een creatieve en gunstige Nakshatra, die het meest geliefd is bij de maan. Het geeft veel plezier maar kan veel karma veroorzaken. Het wordt geregeerd door Brahma of Prajapati, het is gunstig voor zijn aanbidding. Krishna werd onder deze ster geboren; het is goed voor zijn aanbidding en heeft een vergelijkbare energie van toewijding en vreugde. Het is gunstig voor de onderstaande activiteiten: nieuwe kleding en edelstenen aantrekken, een nieuwe naam aannemen, genezing, praktijken van een lang leven.

en verjonging, tuinieren, huwelijk, seksuele activiteit, het uitvoeren van religieuze rituelen, initiaties, het versterken van heilige voorwerpen, het leren van talen, het bouwen van huizen en tempels, het betreden van een nieuw huis, juridische zaken, financieel gewin, het verwerven van vaste voorwerpen.