RELATIE

Grafiekvergelijking: samengestelde metingen

Bredere compatibiliteitsproblemen

Het is niet voldoende om compatibiliteit emotioneel of seksueel te beoordelen. Kwesties van werk, kinderen en spiritualiteit moeten in het spel worden gebracht, om nog maar te zwijgen van de carrière die tegenwoordig zo belangrijk is. Twee mensen houden misschien van elkaar of hebben veel gemeen, maar zijn misschien niet in staat om samen te leven. Een zekere harmonie van stijl en dagelijkse actie is vereist.

Mogelijk vinden we ook veel affiniteit tussen twee grafieken. Dit duidt echter niet op een huwelijk. Het kan duiden op vriendschap, een broer-zusrelatie of een geestelijke band. In onze cultuur hebben we de neiging te denken dat alle man-vrouwrelaties seksuele activiteit zouden moeten omvatten. Daarom kunnen we proberen een seksuele relatie te creëren vanuit een relatie van een ander type. De astroloog moet oppassen dat wat een affiniteit is, misschien zelfs diepgaand, niet verandert in iets goeds voor het huwelijk of de relatie, aangezien dit niet altijd het geval is.Traditionele hindoeïstische astrologie volgt hindoeïstische culturele waarden. Dit zijn één levenslang huwelijk, geen echtscheiding en het krijgen van kinderen als een essentieel onderdeel van het huwelijk. Aangezien de traditionele hindoeïstische samenleving vaststaat en huwelijken meestal worden gearrangeerd, zijn de regels voor het huwelijk uit de hindoeïstische astrologie nogal streng. We kunnen die methode in dit land niet zonder aanpassingen volgen.

We moeten hier en ook elders vasthouden aan het eerste principe van de Vedische Astrologie dat het belangrijkste in het menselijk leven de ontwikkeling van bewustzijn is. Relaties zouden hier deel van moeten uitmaken, maar vaak is het ertegen. Daarom erkennen we het belang van een relatie en de natuurlijke menselijke drang ernaar, maar we moeten ook de andere doelen van het leven de hunne geven.