Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


De Prime Deity van deze plaats verschijnt als Swayambu Lingam op het oosten. Op Chithirai 1, 2 en 3 vallen de zonnestralen op de Lingam. In de buurt van de zuidelijke tempelmuur is de zonnewijzer zo'n 700 jaar geleden te zien. Deze klok is zo geconstrueerd om de route van de zon te meten van zonsopgang in de ochtend tot zonsondergang in de avond. Er wordt een halve cirkel gemaakt en de cijfers van 's ochtends 6.00 tot 's avonds 6.00 worden er omheen gesneden. In het midden is een koperen spijker bevestigd. Als het zonlicht op deze spijker valt en op het nummer waar zijn schaduw valt, is dat moment op dat moment. Dit is een uitstekend voorbeeld om aan te tonen dat de Tamils ​​experts waren in de astronomische wetenschap.

Heer

Chandra God

Symbool

wagen

Dierenriem

Dierenriem Stier

Moolavar

Sri Yoganandar

Amman / Thayar

Sri Shandanayagi

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Thiruvisanallur

Wijk

Thanjavur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Brahma


ADRES:

Arulmigu Yoganandheeswarar Tirukkoil,

Tiruvisanallur – 612 105, Thanjavur-district

Telefoon: +91 44-2723 1899

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 12.30 uur en van 15.00 uur tot 20.30 uur

Tempelgeschiedenis

Heer Brahma, werd geboren uit ene Vishnu Sharma. Samen met hem werden zes yogi's geboren en hij voerde met hen tapasya uit voor Heer Shiva. Op Sivarathiri-dag verscheen Heer Shiva voor hen, maakte ze tot zeven lichten en liet ze met Hem versmelten. Vandaar dat de godheid van deze plaats 'Sivayogi Naathar' werd. Zelfs vandaag de dag kunnen we in het lichaam van de Sivalingam zeven haarlokken zien.

Eens een persoon die talloze zonden had begaan, vermaande de Heer van deze plaats in zijn laatste momenten. Lord Siva vroeg Nandhi: 'Wie roept mij?' en Nandhi draaide zich om om erachter te komen. Het was een 'Pratosha-dag' toen de persoon de Heer riep. Al zijn zonden verdwenen toen Nandhi hem zag. Zijn leven moest op dat moment eindigen. Lord Yama kwam daar en Nandhi hield hem tegen. Er ontstond een felle ruzie tussen hen. Nandhi won Yama en stuurde hem weg, weg van de vlaggenmast. Meestal is Nandhi in de tempels te zien in de vlaggenmast. Maar hier kunnen we Nandhi op deze heilige plaats buiten de vlaggenmast in een gedraaide positie zien.

Grootsheid van de tempel

De legende zegt dat deze heilige plaats alle vier de yuga's heeft gezien. De godheid wordt aanbeden als Puraathaneswarar in de Kritha Yuga, Vilvaaranyeswarar in de Tretha Yuga, Yoganandeeswarar in de Dwaapara Yuga en Sivayoginaathar in de Kali Yuga. Uyyavantha Devanaayanaar, de auteur van het Siddhanta Sastra-werk Thiruvunthiyaar werd geboren in deze heilige plaats. Er wordt gezegd dat Sage Agasthya deze godheid aanbidt op de Sivarathiri-dagen. In sommige van de Siva-tempels wordt Perumal alleen gezien; maar hier verschijnt Hij als Lakshmi-Narayanan, samen met zijn echtgenote Lakshmi. Er wordt gezegd dat tijdens de Ramayana-dagen de veer van Jatayu op deze plek viel, waar nu de 'Jatayu Theertham' is.

Bhairavar in deze plaats heet 'Chaturkaala Bhairavar'. In elk van de yuga manifesteert hij zich als één Bhairava en vereert hij ons. In de buurt van Jnanakaala Bhairavar ligt Dakshinamoorthi, Mahalakshmi ligt in de buurt van Swarnakarshana Bhairavar en Baalasani ligt in de buurt van Unmaththa Bhairavar. Uththara Kailaaya Lingam ligt dicht bij Yoga Bhairavar. Het is belangrijk om ze te aanbidden op de Ashtami-dag.

Ongeveer 300 jaar geleden deed een Sridhara Ayyaavaal het jaarlijkse ouderlijk offer (divasam). In die tijd bedelde iemand vanwege honger een aalmoes. Traditie is dat er op dat moment geen aalmoezen mogen worden gegeven. Maar hij gaf eten aan die hongerige man. Dus de dorpsmensen verbannen hem uit het dorp. Ze zeiden dat hij, om deze zonde te vergeven, een bad moest nemen in de Ganges. Sridhara Ayyaavaal bad tot de Godheid van deze plaats en Ganga stroomde goed in zijn huis.