Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Lord Shiva is Swayambumurthy in de tempel. Traditioneel kijken Navagraha's in Shiva-tempels niet naar elkaar, maar in verschillende richtingen. Het is opmerkelijk dat ze in de vorm van de letter "PA" zijn. in Tamil dus tegenover elkaar. Lord Muruga vereert hier met een boog als Danus Subramania. Sani Bhagwan houdt in de tempel een ploeg vast alsof hij de waardigheid van arbeid respecteert.

Heer

Rahu God

Symbool

Ardra - Hoofd

Dierenriem

Dierenriem Mithuna

Moolavar

Agneeswarar

Amman/Thayar

Panjin Melladi Ammai, Mrudu Pada Nayaki

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Tirukollikadu

Wijk

Tiruvarur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Rudra


ADRES:

Sri Agneeswarar-tempel, Tirukollikadu Post – 610 205,

Tiruthuraipoondi Taluk, Tiruvarur district.

Telefoon: +91- 4369 - 237 454, +91- 4366 - 325 801

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 12.00 uur en van 17.00 uur. tot 20.00 uur

Tempelgeschiedenis:

Iedereen is bang voor de nadelige aspecten van Saturnus of Sani en faalt in het prijzen van de voordelen die ze aan hem ontlenen. Bedroefd door de houding, kwam Saturnus naar deze Agni Vanam zoals geadviseerd door Sage Vasishta en deed ernstige boetedoening. Lord Shiva verleende darshan aan Sani Bhagwan in de vorm van Agni the Fire en maakte hem Pongu Sani of Prosperous Sani. Hij schonk ook de zegen aan allen dat degenen die Hem en Sani samen aanbidden, gelukkig zullen zijn. Zoals gezegend door de Heer, heeft Sani Bhagwan zijn heiligdom in de tempel in de Kubera-hoek (noorden) en verleent alle rijkdom aan toegewijden. Volgens de geschiedenis verloor keizer Nala al zijn rijkdom en koninkrijk tijdens de slechte periode van Sani. Nadat de periode voorbij was, kwam hij naar deze plaats en aanbad Pongu Sani en kreeg alles terug wat hij eerder had verloren.

Grootsheid van de tempel:

Lord Shiva wordt geprezen als Agneeswarar of Agni Bhagwan en hij aanbad Lord in deze tempel voor verlichting van een vloek. Het is opmerkelijk dat het heiligdom Sani Bhagwan dicht bij het heiligdom van Moeder Mahalakshmi ligt. De tempel heeft drie heilige bomen Vanni, Oomathai en Kondrai die respectievelijk rijkdom, verwijdering van mentale pijn en eenheid in het gezin vertegenwoordigen. Volgens de legende vernietigt de Heer de zonden van Zijn toegewijden direct, de Navagraha's hebben minder werk en staan ‚Äč‚Äčtegenover elkaar in deze tempel. Toegewijden bidden alle dagen tot Sani Bhagawan, inclusief de gebruikelijke zaterdagen. Ze voeren archana uit met Vanni-bladeren voor gunstige resultaten. Het is opmerkelijk dat de tempel op het westen is gericht, die behoort tot Saturnus in de dierenriemcirkel. Toegewijden verdringen zich in de tempel voor verlichting van de nadelige effecten van Saturnus.