Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Moeder Sundaranayaki wordt ook geprezen als 'Kadal Partha Nayaki', wat betekent dat de godin naar de zee kijkt. De tempel wordt geprezen in de hymnen van Saint Tirugnanasambandar. Er wordt aangenomen dat Siddha's onzichtbaar in deze tempel bidden.

Heer

Rahu God

Symbool

Ardra - Hoofd

Dierenriem

Dierenriem Mithuna

Moolavar

Sri Abhaya Varadeeswarar

Amman/Thayar

Sri Sundaranayaki

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Athirampattinam

Wijk

Thanjavur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Rudra


ADRES:

Sri Abhayavaradeeswarar-tempel, Athirampattinam – 614 701,

Pattukkottai Taluk, Thanjavur district.

Telefoon: +91 99440 82313,94435 86451

Openingstijd:

De tempel is open van 6.30 uur tot 12.00 uur en van 16.00 uur. tot 20.30 uur.

Tempelgeschiedenis:

De deva's werden lastiggevallen en gedreven door de demonen en gaven zich over aan Lord Shiva in de Tiruvadhirai-zone. Dit is een van de zones waar Lord Shiva binnenloopt tijdens Pradosha-dagen (13e dag vanaf nieuwe maan of volle maan) en op Tiruvadhirai-sterrendagen. Tijdens Zijn verblijf in deze zone zou de Heer Zijn toegewijden niet teleurstellen. Daarom wordt Hij geprezen als Abhaya Varada Easwarar – het beschermen van degenen die zich aan Hem overgeven.

Grote Rishi's Bhairava en Raivada hadden de Heer in deze tempel aanbeden. Raivadha betekent het licht dat uit de drie ogen van Lord Shiva komt. De Rishi werd geboren door de kracht van dit licht op een Tiruvadhirai-dag.

Grootsheid van de tempel:

Dit is de tempel voor de aanbidding van degenen die lijden aan de nadelige aspecten van de planeten Rahu en Ketu - de staart en kop van de draken en degenen die behoren tot Tiruvadhirai nakshtra. Het land heeft de kracht van Trinetra – de drie ogen van Lord Shiva sieren in de tempel als Abhaya Varadeeswara. Moeder Sundaranayaki wordt ook Kadal Partha Nayaki genoemd, wat betekent dat ze naar de zee kijkt. De tempel is overgenomen in de Thevaram hymnen van Sundarar en Gnanasambandar. Naast Tirukadayur voor verlichting van angst voor de dood en een lang leven, is dit de tweede tempel die toegewijden bidden. Speciale rituelen zoals Mrutyanja Homa en Ayush Homa voor een lang leven worden in deze tempel uitgevoerd.

Het huwelijk van Tiruvadirai-meisjes dat door een dosha tot stilstand is gekomen, zou naar tevredenheid van beide partijen worden geregeld als gebed tot de Heer wordt ingediend in deze tempel. Koning Adhiveerarama Pandian van Tiruvadhirai was een toegewijde van Lord Abhaya Varadeeswarar en voerde vele renovaties uit in de tempel. Vroeger stond de plaats bekend als Tiru Adhirai Pattinam (naar de naam van de ster), veranderde ze in Adhi Veera Raman Pattinam (naar de naam van de koning) en bleef ze nu Athirampattinam.