Genezende astrologie

Vedische astrologie en genezing

Yantra Vedische remedie:

Yantras:

Volgens het Sanskriet-woordenboek Vachaspatyam is "Yantram" "een instrument" of instrument voor het vasthouden of in bedwang houden dat kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan diagrammen aan te duiden. Elke gemanifesteerde vorm heeft een speciale geluidsenergie (mantra) en energiepatroon. Een yantra is een zichtbare vorm van energielichaam van de mantra.

Er zijn twee hoofdtypen yantra's die in de astrologie worden gebruikt: geometrisch en numeriek. Ze zijn allemaal gebaseerd op een bepaalde volgorde. Er is ook een classificatie van yantra's volgens het type puja uitgevoerd door sadhaka: Bhu Prisht yantra (van aarde, gesneden of verhoogd); Meru Prastar yantra (opgegroeid in de vorm van een berg); Paatal yantra (gesneden in de vorm van een berg in de onderwereld); Ruram Prisht yantra (gesmede, ze hebben schildpadachtige toppen op een rechthoekig gevormde basis). Er is nog een classificatie van yantra's: Sharir yantra (gedragen op het lichaam, sharir); Dharan yantra (yantra bekrachtigd door ritueel en gedragen op het lichaam); Asan yantra ("stoel", ze worden tijdens puja onder de stoel geplaatst); Mandala yantra (gemaakt door een groep mensen, die tijdens puja verschillende mantra's chanten op speciaal toegewezen plaatsen); Puja yantras (gebruikt als visuele ondersteuning bij heiligdommen).

Yantra Vedische remedie

Yantra als astrologische remedie:

Astrologische yantra's zijn ontwerpen die de energie van de planeten overbrengen. Ze kunnen op het lichaam worden gedragen na de juiste zuivering en empowerment door dharana, japa en puja. Ze gaan op dezelfde manier werken als edelstenen en amuletten (voorbereid volgens sommige tantrische geschriften).Ze zijn nuttiger dan edelstenen:

Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste zou yantra aantrekkelijker kunnen zijn voor meditatie en ritueel georiƫnteerde personen. Het proces van initiƫle en periodieke zuivering en empowerment van yantra is een goede manier om een aantal vaardigheden te ontwikkelen die nuttig zijn voor yoga- en tantrabeoefenaars. Ten tweede is het een tweerichtingscommunicatieproces met planetaire energie. Het gebruik van edelstenen is meer passief van aard. Ten derde zijn yantra's minder duur dan edelstenen.