Genezende astrologie

Vedische astrologie en genezing

Ayurveda:

Ayurveda is een tak van Veda's (upaveda), wat "wetenschap van het leven" betekent. Het dient als een systeem voor de diagnose en behandeling van aandoeningen van lichaam en geest (sharirika en manasika rogas). Ayurveda is een holistisch systeem voor het omgaan met de mens op alle niveaus (kshetras).

De drie dosha's of biologische lichaamsvochten:

Een woord dosha betekent "iets dat gestoord kan worden". Ayurveda classificeert individuen op 3 dosha's. Deze classificatie is gebaseerd op de theorie die algemeen is voor alle Indiase filosofiescholen, - pancha maha bhutas (5 geweldige elementen). Elke dosha heeft primaire en secundaire elementen: Kapha, - water [apah] als primair, aarde [prithvi] als secundair; Pitta, - vuur [tejas] als primair en water [apah] als secundair; Vata, - lucht [vaju] als een primaire en ruimte [akasha] als een secundaire. Ayurvedische constitutionele typen, gebaseerd op dosha's, tonen het overheersende element in het individu.

Genezende astrologie

De beperkingen van medische astrologie:

Medische astrologie kan de fysieke gesteldheid, de basisgezondheid, de levensduur en de neiging tot ziektes bepalen, wat voor soort ziekte waarschijnlijk zal optreden en op welk deel van het lichaam en wanneer dit het meest waarschijnlijk zal zijn. Astrologie leest onze aard zo breed en algemeen dat dagelijkse en maandelijkse schommelingen in gezondheidsproblemen moeilijk te onderscheiden zijn. Evenmin geeft astrologie alleen voldoende begrip van de juiste behandelingsinstrumenten.De kenmerken van Vata:

Vata, het principe van kinetische energie in het lichaam, houdt zich voornamelijk bezig met het zenuwstelsel en controleert alle lichaamsbewegingen. Op cellulair niveau verplaatst Vata voedingsstoffen naar en afvalstoffen uit cellen. Lucht- en ruimte-elementen vormen Vata. Droog, koud, licht, onregelmatig, beweeglijk, ijl, ruw zijn kenmerken voor Vata dosha.

Het teken Maagd in medische astrologie:

Maagd, als zesde teken van de dierenriem, regelt de spijsverteringszenuwen en is vooral belangrijk bij het bepalen van het ziektepotentieel. Maagd regeert Vata dosha in het algemeen. Omdat de meeste ziekten van het luchtelement zijn en door een zwakke spijsvertering, hebben planeten in dit teken de neiging ziekten te veroorzaken. Vliegtuigen, die daar gunstig gestationeerd zijn, kunnen de inheemse echter een genezer maken.

Het belang van het zesde huis in de medische astrologie:

Zesde huis is vergelijkbaar met een Maagd-teken, - het vertegenwoordigt de basisgezondheid en zuiverheid van de inboorlingen. Malefics zijn daar meestal goed voor de gezondheid. Malefics, die worden getroffen in het zesde huis, kunnen veel schade aanrichten en devitalisering, ziekte en ophoping van afvalstoffen vertonen. Weldadelaars lijden vooral in dit huis als ze worden getroffen.