Soorten dierenriemen

De tropische dierenriem:

Een beperkt deel van de hemel waarbinnen planeten worden gezien, wordt dierenriem genoemd. Tropical Zodiac is gebaseerd op de oriëntatie van de aarde naar de zon. Zodiac gemeten vanaf het punt van de lente-equinox (schijnbare positie van de zon aan het begin van de lente), die beweegt ten opzichte van de vaste sterren, wordt de beweegbare of tropische dierenriem genoemd.

De oriëntatie van equinoxen naar de sterren verandert in de loop van de tijd volgens de processie van de aarde naar haar as. Oriëntatie van de aarde gerelateerd aan vaste sterren maakt een compleet circuit van de dierenriem over een periode van ongeveer 25.000 jaar.

Zodiacs

De siderische dierenriem:

De dierenriem, die overeenkomt met de werkelijke sterrenbeelden of de vaste sterren, wordt siderische dierenriem genoemd. Dit type dierenriem wordt gebruikt in de Vedische astrologie.

Ayanamsha:

Ayanamsha betekent een verschil tussen tropische en siderische dierenriemen. Deze term definieert het verschil tussen de lente-equinox in vaste sterren en die van het eerste punt van het sterrenbeeld Ram. Er is controverse onder astrologen over exacte graden en minuten van de Ayanamsha (om precies te zijn - wat te tellen als uitgangspunt van Ram). Lahiri Ayanamsha (21 graden en 10 minuten) wordt standaard gebruikt door de Indiase regering.

Natuurlijke voordelen:

Natuurlijke voordelen zijn Jupiter (Guru), Venus (Shukra), Moon (Chandra) en Mercury (Buddha).

Natuurlijke boosdoeners:

Natuurlijke boosdoeners zijn Saturnus (Shani), Rahu, Sun (Surya), Mars (Kuja) en Ketu.