Relatie

Vergelijking tussen individuele grafieken

Huis invloeden

Het is belangrijk om te vergelijken hoe de planeten in de ene kaart de huizen in de andere beïnvloeden. Dit kunnen we zien door de ascendant in de ene kaart te gebruiken voor het heroriënteren van de huizen in de andere. Het belangrijkste zijn planeten die in het zevende huis in de kaart van de partner komen of er een aspect van maken. Mocht Venus in de horoscoop van de vrouw op de zevende plaats komen voor de horoscoop van de man, dan zou de aantrekkingskracht toenemen.

Haar Maan in zijn zevende huis is even goed, maar de invloed ervan is van algemene aard. Voor de vrouw is het het beste als de Jupiter van de man in haar zevende huis komt of er op zijn minst een aspect van vormt. Het aspect ervan op haar maan of de zevende vanaf haar maan is ook nuttig.Planeten die het vijfde huis binnenkomen, tonen liefde en genegenheid. Planeten die in de negende komen, geven spirituele affiniteiten. Planeten die in moeilijke huizen komen, zoals de zesde, achtste en twaalfde, kunnen problemen of conflicten vertonen.

Benefic aspecten of associaties met de zevende heer zijn ook belangrijk. Een man Jupiter op de zevende heer van de dameskaart, of een dames Venus op de zevende heer in een herenkaart zijn bijzonder goed.

Lunar Node

De maanknopen

De maanknopen zijn sterke karmische indicatoren. We zien vaak een sterk verband tussen hen in grafieken van personen die heel dichtbij zijn. Ze kunnen relaties uit vorige levens aangeven.

Vaak markeren de maanknooppunten in een kaart de Ascendant in de kaart van de partner. Of we kunnen de knooppunten in de ene kaart zien die de zon en de maan in de andere samenvoegen.

Nodale uitwisselingen in relaties zijn zeer diepgaand en tonen een diepe psychische connectie. Ze verbinden de astrale lichamen van de betrokken mensen. Het zijn echter niet altijd gelukkige relaties. Als ze moeilijk zijn, maken ze het ons erg moeilijk om ons los te maken van de relatie.