GESCHIEDENIS VAN NADI ASTROLOGIE

Nadi Astrologie De oorsprong van de nadi-inscripties gaat terug tot ongeveer 2000 jaar geleden. Er wordt gezegd dat de oude Indiase rishi's of wijzen de levenspatronen van elke persoon op palmbladeren hadden geschreven door hun yoga-intuïtieve krachten. Deze unieke bladeren werden aanvankelijk bewaard in de Saraswati Mahal-bibliotheek van de stad Tanjore (Thanjavur) in de staat Tamilnadu in India. Later tijdens de Britse overheersing verkochten de Britten deze bladeren aan de lokale bevolking die heel erg geïnteresseerd was om ze te krijgen. Mensen die tot een bepaalde sekte behoorden, de Valluvar-gemeenschap in Zuid-India, die gespecialiseerd was in astrologie, kochten de meeste van deze bladeren. Sommige hiervan werden ook verworven door de astrologiefamilies in Vaitheeswarankoil, een plaats in de buurt van Chennai, de hoofdstad van Tamilnadu, een staat van India.

De bladeren werden in de 13e eeuw ongebruikt gevonden in Vaitheeswarankoil. Sommigen die geïnteresseerd waren in astrologie realiseerden hun waarden en kopieerden de inhoud op palmbladeren en maakten exacte replica's. Deze bladeren zijn generaties lang doorgegeven om voorspellingen te doen.

Ze verdienden hun brood met Nadi-Astrologie. Ze zijn van hun ouders getraind om Nadi-lezen te doen. De toenmalige Marata-koning Sarabhoji en Chola Kings betuttelden deze vorm van astrologie en vertalingen. Het lijkt erop dat deze Nadi's oorspronkelijk op dierenhuiden en enkele bladeren zijn geschreven en later op palmbladeren zijn gekopieerd. Ze worden geconserveerd door het toepassen van geëxtraheerde olie

uit pauwenbloed. Het primaire centrum voor Naadi Shastra ligt in Vaitheeswarankoil, in de buurt van Chidambaram in Tamil Nadu, een staat in Zuid-India. Hier zou Lord Shiva de rol hebben aangenomen van een vaidhya of arts, die de ellende van zijn toegewijden verlichtte.