Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Dit is een belangrijke tempel voor toegewijden die op zoek zijn naar verlichting van de tegenslagen op de Mars-planeet.

Heer

Goeroe God

Symbool

Truimph Arch

Dierenriem

Dierenriem Tula

Moolavar

Sri Pralayanathar

Amman / Thayar

Pralaya Nayaki

Oud jaar

500 jaar oud

Stad

Solavandan

Wijk

Madurai

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Vishakha

Vishaakha (in het Sanskriet)

Visaakam (in het Tamil, Malayalam)

Godheid

Indra, hoofd van de goden; Agni, god van het vuur


ADRES:

Sri Pralayanatha Swami-tempel,

Solavandan–624 215,Madurai-district.

Telefoon: +91- 4542- 258 987

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 11.00 uur en van 16.30 uur. tot 20.00 uur.

Festivals:

Maandelijkse pradosham-dagen; Shivrathri in februari-maart; Karthikai-maandag in november-december; Navrathri in september-oktober en Skanda Sashti in oktober-november zijn de dagen die in de tempel worden gevierd met speciale abishek en puja's.

Tempelgeschiedenis:

Een paar eeuwen geleden bracht een Pandya-koning een Shivalinga uit Kasi, installeerde deze aan de oevers van de Vaigai-rivier en voerde Shiva Puja uit. Een verwoestende overstroming als een tsunami (Pralaya) vond plaats en dreigde met totale vernietiging van de plaats. Mensen gaven zich over aan de voeten van Lord Shiva voor veiligheid. Ze waren gered. Zoals de Heer de plaats en de mensen redde van de overstromingen van Pralaya, wordt Hij gevierd als Pralaya Nathar.

Grootsheid van de tempel:

Lord Muruga is de speciale godheid van de tempel. Tijdens het zesdaagse Skanda Sashti-festival worden speciale puja's en abisheks aangeboden. Op de 7e dag bereiden ze wrongelrijst met 40 maten rijst en vieren ze 'Tiru Pavaadai Dharisanam'. Lord Bhairava geniet van Zijn eigen belang. Mensen breken de noten van de Vilwa-boom, maken kopjes en lichtlampen, bekend als Vilwa Deepa. Dit gebed brengt hen succes in rechtszaken. Toegewijden brengen boter aan op Sri Anjaneya achter het sanctum sanctorum en nemen de boter als Prasad en consumeren het voor genezing van langdurige ziekte.