Specialiteit van Tempel:
Specialiteit van Tempel:


Er wordt gezegd dat Zijne Heiligheid Sri Chandrasekharendra Saraswathi Swamigal (Kanchi Periavar), paus van Sri Kanchi Kamakoti Peetam, een week in deze tempel doorbracht in meditatie. Dit is een van de 70 Mada-tempels gebouwd door Kochengat Chola.

Heer

Goeroe God

Symbool

Voorpoten van sterfbed

Dierenriem

Dierenriem Vissen

Moolavar

Sri Thiruvaneswarar

Amman / Thayar

Sri Kamachi Amman

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Ranganathapuram

Wijk

Thanjavur

Staat

Tamil Nadu

Godheid

Aditi


ADRES:

Sri Tiruvaneshwar-tempel, Ranganahapuram Post – 613 104,

Via Tirukattupalli, Tiruvaiyaru Taluk, district Thanjavur.

Telefoon: +91 94439 70397, 97150 37810

Openingstijd:

De tempel is geopend van 07.00 uur tot 09.00 uur en van 17.30 uur. tot 19.00 uur

Festivals:

Op alle Poorattadhi-sterrendagen van het jaar worden speciale abisheks en puja's in de tempel uitgevoerd.

Tempelgeschiedenis:

Kala Bhairava, de autoriteit van de Tijd, creƫerde zeven dagen onder de Poorattadhi-ster en nam ze mee op een olifant in processie. Volgens de geschiedenis (Sthala Purana) vond dit plaats in dit tempelland. Vimana van de presiderende godheid (toren boven het sanctum sanctorum) wordt Gaja Kataksha Vimana genoemd. Er wordt aangenomen dat Iravadham (witte olifant) en Indira in deze tempel aanbidden op Poorattadhi-sterrendagen.

Grootheid van de tempel

De grote spirituele leider van de 20e eeuw, Zijne Heiligheid Kanchi Sri Maha Periaval koos deze tempel voor meditatie en verbleef hier een week. Inwoners van Poorattadhi-sterren wordt geadviseerd om deze tempel te bezoeken en zo vaak mogelijk te aanbidden, of in ieder geval op hun jaarlijkse geboortesterrendag. Het aanbidden van de Heer op deze dagen zou helpen mentale stabiliteit en wijsheid te ontwikkelen. Ze worden ook geadviseerd om kleding van verschillende kleuren aan de armen te schenken, waardoor ze zelfs bij hun volgende geboorten beschermd zouden worden door al hun daden, bewust of onbewust, af te wassen. Het aanbidden in deze tempel zou de toegewijde veel kennis en een nobele geest opleveren, zo wordt gezegd.