Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Moeder Thillai Kali verschijnt met vier gezichten als Lord Brahmma. Moeder Saraswathi als Veena Vidyambika en Heer Dakshinamurthi in vrouwelijke vorm, geprezen als Kadambavana Dakshina Rupini, vereren de toegewijden vanuit hun heiligdommen in de prakara. Toegewijden bidden hier om op donderdag lampen aan te steken op zoek naar academische prestaties. Dit is de enige tempel waar Lord Dakshinamurthi in vrouwelijke vorm verschijnt.

Heer

Ketu God

Symbool

Palanquin

Dierenriem

Dierenriem Leeuw

Amman / Thayar

Sri Brahma Chamundeswari

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Tirundudevankudi (Nandankoil)

Wijk

Cuddalore

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Nirrti


ADRES:

Sri Thillai Kali-tempel, Chidambaram, district Cuddalore.

Telefoon: +91- 4144 - 230 251

Openingstijd:

De tempel is open van 6.30 uur tot 12.00 uur en van 16.30 uur. tot 20.30 uur.

Festivals:

Purattasi Navaratri in september-oktober wordt groots en toegewijd gevierd in de tempel.

Tempelgeschiedenis:

Er ontstond een debat tussen Lord Shiva en Moeder Parvathi over wie onder hen machtiger was. Shiva beweerde dat hij was. Maar Shakti was te vraatzuchtig in haar verdediging in het debat om haar bewering te staven. Boze Shiva vervloekte Haar om een ​​Ugrakali te worden. Shakti realiseerde zich haar haastige en gewelddadige argument en smeekte Shiva om een ​​remedie. Heer zei: 'Deva's en mensen zullen binnenkort worden onderworpen aan de gruweldaden van demonen. Jij, als Ugra Kali, zal de demonen vernietigen en deva's en mannen beschermen. Dan kom je naar Thillai (nu Chidambaram) en doe je boete voor mij. Ik zal er zijn om Ananda dans darshan te verlenen aan Wijzen Patanjali en Vyakrapada. Je zult me ​​daar vergezellen als Sivakami'. Thillai Kali is ook bekend als Ellai Kali – Ellai betekent grens – Kali aan de grens van Thillai. Degenen die de Chidambaram-tempel bezoeken, voltooien de pelgrimstocht naar de plaats met aanbidding van Thillaikali.

Grootsheid van de tempel:

Lord Shiva en Moeder Kali deden mee aan een danswedstrijd. Lord Shiva speelde Zijn woeste Ugra Thandava en hief Zijn benen omhoog op een podium en vroeg Kali of Ze dit kon spelen. Gebonden aan vrouwelijke trekken, kon Kali dit niet. Hoewel ze verslagen was, werd ze woedend. Heer Brahma verscheen daar en prees Kali als Veda Nayaki en smeekte Haar om te kalmeren met vier gezichten die de vier Veda's vertegenwoordigen. Kali reageerde op Brahma's gebed en verleende darshan aan Hem als Brahma Chamundeeswari.