Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


De zonnestralen vallen 30 dagen lang op de voeten van de Heer, beginnend op Shivrathri-dag. De stralen vallen 's morgens op de Heer en 's avonds op Heer Bhairava. Over het algemeen is er maar één godin in tempels. Er zijn twee godinnen in deze tempel die de toegewijden vereren vanuit een enkel heiligdom.

Heer

Surya God

Symbool

Scheermes

Dierenriem

Dierenriem Ram

Moolavar

Sri Naganathar

Amman / Thayar

Sri Akilandeswari

Stad

Nagapattinam

Wijk

Nagapattinam

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Nirrti


ADRES:

Sri Naganathar-tempel,

Kilperumpallam, Nagapattinam district.

( Kilperumpallam naar Chennai Afstand ongeveer 16,1 Km)

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 12.30 uur, 15.30 uur tot 20.30 uur.

Festivals:

Shivrathri - februari tot maart Aipasi Anna Abhishekam - oktober - november Panguni Vasuki Utsav in maart-april

Tempelgeschiedenis:

Tijdens het karnen van de melkoceaan werd Vasuki, de slang die als lijn voor het doel werd gebruikt, moe en verdeelde zijn gif. De Deva's renden naar Lord Shiva om zichzelf te beschermen tegen het effect van het gif. De Heer slikte en redde de wereld. Vasuki voelde dat het Lord Shiva ertoe had aangezet zijn positie in te nemen en boete te doen op zoek naar het excuus van de Heer. De Meester gaf Vasuki darshan als compromis. Vasuki smeekte Lord Shiva om in de plaats te blijven. De Heer bleef hier bekend als na de slang - Naga - Naganathar.

Tempelspecialiteit:

Van de Navagraha's - de negen planeten, wordt deze tempel genoemd voor Ketu-aanbidding. Heer Vinayaka vereert in de tempel vanuit Zijn individuele heiligdom. Lord Ketu met zijn slangenkop en menselijk systeem zit westelijk op zijn Simha (leeuw) stoel met gevouwen armen Lord Shiva aanbiddend. Hij is de kracht voor wijsheid. Hij is een moedige planeet die al het goede doet voor de toegewijden die zijn Rasi te danken hebben. Individuen bidden tot planeet Ketu voor kwaliteit in kennis en huishoudelijk succes. Degenen die enkele negatieve factoren van de aarde ervaren, bidden eerst tot Heer Naganatha en vervolgens tot Ketu met rode bloesems, waarbij ze paardengraan – Kollu sadham – als nivedhana geven en zeven deepas verlichten.

Degenen die maagproblemen, zenuwaandoeningen ervaren, die lijden aan angst en degenen die gedreven worden door verlies in handel en projecten, zoeken naar eenheid en succes in familie en duurzaamheid en gezondheid van bloeiende jaren bidden tot Lord Naganathaswami en planeet Ketu. Ze voeren melkabishek uit op hun geboortedagen met nivedhana en bieden vastra's in verschillende kleuren aan.

Puja's worden geleid naar Lord Ketu in de perioden Rahukalas en Yemakanda Kala. 90 minuten per dag. Er zullen 16 soorten abishek en homas zijn met een nivedhana gemaakt van grampoeder, zout en peper in rijst. Ze steken lampen aan met gemberolie. De nivedhana moet in de tempel aan gasten worden toegewezen en mag niet mee naar huis worden genomen. Ketu-lof wordt gevolgd op maandag en op belangrijke dagen. Vasuki (de slang die wordt gebruikt als lijn om de oceaan te keren) wordt gevierd in Panguni (maart-april). Op de 3e dag van de viering is het voorvallen van Lord Shiva die Darshan goedkeurt voor Ketu beroemd. Planeet Ketu komt in processie op deze dag en tijdens de Rahu-Kethu-bewegingsperioden.

Op de verhuisdag van Rahu-Kethu wordt een unieke Homa gestructureerd door de Archakas-priesters van de tempel. Volgens de numerologie zou nr. 7 voor Ketu zijn. 16 soorten (1+6=7) puja's worden uitgevoerd waarbij 7 lakh mantra's worden gezongen. Arrangementen gemaakt van Kollu en zoete ballen gemaakt van dit voer, rijst, vada, choornam, pudding-pongal - allemaal gemaakt met kollu worden geleverd in de Homam Flame. Toegewijden geven 16 soorten Dhans aan brahmanen. Er wordt deze dag ook voedsel aan de toegewijden gegeven.

Er is geen Navagraha-schrijn in de tempel, omdat Ketu zo populair is. Er zijn echter twee zonne-idolen en een Saturn-idool in het voorhoofd. Puja's worden naar de ene zon geleid tijdens de Utharayayana Punyakala die januari-februari tot juni-juli beschermt en naar de andere zon tijdens de Dakshinayana Punyakala die van juli-augustus tot december-januari beschermt.