Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Guru Bhagwan (Jupiter) en Chakarathalwar (de discus van Heer Vishnu) genade als swayambumurthis. De afgoden van Perumal met zijn metgezellen zijn gemaakt van sandelhout, een opvallend kenmerk van de tempel. Jupiter vereert als Yoga Guru.

Heer

Mangal God

Symbool

Chitra - Vier poten van bed

Dierenriem

Dierenriem Tula

Moolavar

Sri Chittirairatha Vallabha Perumal

Amman/Thayar

Sri Sridevi, Sri Bhoodevi

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Kuruvithurai, Cholavandan

Wijk

Madurai

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

acht vasus


ADRES:

Sri Chitraradha Perumal Temple, Kuruvithurai – 625 207,

Vadipatti Taluk, Via Cholavandhan, Madurai district.

Telefoon: +91 94439 61948, 97902 95795

Openingstijd:

De tempel is geopend van 7.30 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur. tot 18.00 uur.

Festivals:

Margazhi Vaikunda Ekadasi in december-januari en Jupiter-overgangsdagen, ook wel Guru Peyarchi genoemd, worden gevierd in de tempel.

Tempelgeschiedenis:

In een oorlog tussen de Deva's en de demonen werd een groot aantal demonen gedood. Hun Acharya, Shukra, bracht alle demonen weer tot leven door de kracht van Sanjeevini Mantra-toepassing. Deva's stuurden Kasa, de zoon van Jupiter, naar Shukra om de mantra te leren en naar hen terug te keren, om die mantra te leren. Hij ging naar Asuraloka, het land van demonen met de zegeningen van Vader Guru.

Devayani, dochter van Shukra, werd verleid door de schoonheid van Kasa en werd verliefd op hem, maar het was een eenzijdige liefde. Kasa was alleen geïnteresseerd in zijn missie. De demonen die de plannen van de jongeman kenden, doodden hem, reduceerden hem tot as, losten het op in water en lieten Shukra het consumeren. Omdat Devayani Kasa niet kon ontmoeten, smeekte ze haar vader Shukra om hem te vinden. Shukra kwam met zijn wijsheidsoog achter de feiten en begreep dat hij in zijn buik zat. Om de dochter een plezier te doen en Kasa weer tot leven te wekken, leerde hij hem de Sanjeevini-mantra, zelfs terwijl hij in zijn buik was. Kasa kwam er levend uit en scheurde de maag van zijn goeroe. Omdat Kasa het niet kon verdragen om Shukra dood voor zich te zien, paste hij dezelfde Sanjeevini-mantra toe en gaf hij de leraar een nieuw leven. Shukra vroeg Kasa om met zijn dochter Devayani te trouwen. Kasa legde Shukra beleefd uit dat, aangezien hij uit zijn buik werd geboren, Devayani zijn zus was en dat de wedstrijd daarom tegen de wet zou zijn. Hij vertrok naar zijn plaats met toestemming van Shukra naar zijn plaats. Maar Devayani creëerde zeven bergen die Kasa's vertrek verhinderden.

Jupiter deed boete aan Lord Narayana om zijn zoon te redden. Heer stuurde Chakarathalwar en redde Kasa uit de demonenwereld. Heer Narayana gaf darshan aan Prahaspathi-Guru-Jupiter uit Zijn reeks van opwindende esthetische schoonheid op Chithirai-sterrendag. Vandaar dat de plaats wordt toegeschreven aan de Chitra-ster. Het idool van de Heer is gemaakt van sandelhout met moeders Sridevi en Bhooma Devi. Guru Bhagwan en Chakrathalwar genade voor de tempel als swyambumurthis.

Grootsheid van de tempel:

De tempel viert de overgangsdag van de Guru elk jaar zeer toegewijd wanneer de planeet naar het volgende sterrenbeeld gaat. Guru & ndash; Jupiter zelf had een probleem onder ogen te zien en Lord Narayana was de bestemming voor hem voor een remedie. Hij deed hier boetedoening. Hij is hier een swayambumurthy. Chakkarathalwar (de discus van Lord Narayana) is ook een swayambumurthy in de tempel. De idolen van 12 Alwars (wijze dichters die Perumal loofden) zijn in een enkele vorm in deze tempel.