Astrologische remedies voor Kala Sarpa DoshaDe Kala sarpa yoga is slecht, want het is de tijd waarin alle planeten tussen Rahu en Kethu komen in iemands horoscoop. De ziel van een persoon wordt vastgehouden door de slang van de tijd binnen de as van karma, wat ertoe leidt dat de persoon met ongebruikelijke en onverwachte levenssituaties wordt geconfronteerd, afhankelijk van het karma van de vorige geboorte van het individu.

Wanneer de horoscoop van een persoon wordt beïnvloed door deze aandoening, wordt gezegd dat ze 'Kala sarpa dosha' hebben, omdat ze zeer slechte effecten hebben.Hoewel wetenschappelijk gezien Rahu en Kethu niet als planeten worden beschouwd, worden ze volgens de Indiase Vedische astrologie toch als planeten beschouwd omdat de invloeden ervan zeer krachtig zijn. Wanneer een planeet samenvalt met Rahu of Kethu, dan wordt Kala Sarpa yoga gevormd, wat zeker veel hindernissen zal veroorzaken die leiden tot mislukking in de meeste dingen die we doen.

dosha

Constante obstakels zullen ervoor zorgen dat het individu niet groeit in zijn leven. Omdat het de aard van de kala sarpa yoga is om het pad van de inboorlingen te blokkeren, zouden de personen die hierdoor worden getroffen, meer moeite moeten doen om soms zelfs de kleinste dingen in het leven te bereiken. Astrologie verklaart ook het feit dat Kala sarpa dosha niet tot enige kwelling zal leiden als de planeten goed zijn in de horoscoop, maar helaas, wanneer deze yoga wordt ondersteund door andere slechte yoga's of timings, zal het zeker slecht zijn voor de eigenaar. Kalasarpa-yoga wordt verondersteld een van de ergste van alle Nabhasa-yoga's te zijn en wordt beschouwd als een slecht voorteken en zal zeker de val van een persoon veroorzaken die fysieke misvorming of morele zwakte, tegenslagen, bedrog en verraad veroorzaakt

astro-remedie voor Kala sarpa yoga
De enige gunstige of positieve invloed van deze dosha is dat de persoon die deze dosha ondergaat de kracht krijgt om meedogenloos en inspannend werk te doen met uitzonderlijk succes op het gebied van studies, administraties, filosofie, enz. Bovenal helpt het bij het vervullen van iemands wens van zijn leven op twee verschillende manieren, hetzij door het materialistische concept of in de spirituele reikwijdte. De knooppunten van de maan zijn gerelateerd aan de effecten van iemands acties die zijn lot bepalen in zijn volgende incarnatie. Zo drukt het karmische aartsvijand uit. De Kalasarpa Yoga zal meestal actief zijn tussen de leeftijd van 39 en 45 jaar. Het effect van Kalasarpayoga is minder wanneer de lagna van de individuele horoscoop niet is opgenomen en als deze niet in de as van Rahu en Ketu staat. De meeste andere algemene dosha's worden gevormd door de combinaties van Mars, Zon of Maan, die ofwel tot beloningen ofwel tot extreme armoede zullen leiden.

Rahu en Kethu
De omsingeling van alle planeten in de geboortehoroscoop door de twee knooppunten zorgt ervoor dat het individu kan genieten van de vruchten van vorig karma. Als gevolg van slechte daden van een persoon in de vorige geboorte, zou een persoon lijden in de huidige geboorte. Maar ondanks al het lijden en als de betrokkene het goed doet in de huidige geboorte en wanneer Kalasarpa yoga aanwezig is in zijn of haar horoscoop, dan zal dit leiden tot vermindering van het lijden in de huidige geboorte en zal in de loop van de tijd veranderen in goed en het leven zal gelukkig zijn. Een deel van het leed dat wordt veroorzaakt door de kalasarpa-dosha wordt geannuleerd wanneer Rahu of Ketu samenkomt met een planeet in de ascendant of in het 7e huis van de lagna. Dit soort situaties in de horoscoop zal leiden tot Raja Yoga bij het respectievelijke toegewezen huis. Afhankelijk hiervan zal de inboorling goed of slecht doormaken volgens de constitutie van de heren van de ascendant en het 7e huis in de geboortehoroscoop.

De impact van de Kalasarpa Yoga wordt sterk geminimaliseerd, als drie of meer planeten worden verheven of in parivartana of de heren van de 2e, 4e, 9e en 10e de Trikona- of Kendra-huizen bezetten, zonder ernstige verzwakking, destructieve posities of geaspecteerd door kwaadwillenden. De alledaagse zaken worden ook ernstig beïnvloed door de kalasarpa yoga, wat leidt tot onverwachte natuurlijke verwoestingen en calamiteiten. De buitenste planeten zoals Uranus, Neptunus en Pluto worden echter niet beïnvloed door Kalasarpa yoga. Enkele van de meest voorkomende remedies die door astrologen worden voorgesteld voor Kalasarpa Yoga zijn japam en aanbidding voor Kuja, Rahu en Ketu. Ook de inboorlingen die getroffen zijn door deze dosha worden gevraagd om een ​​bezoek te brengen aan de Tirunageswram-tempel in Tamil Nadu en tijdens de Rahukalam worden ze geacht melkabishekam te verrichten. Hierna zouden ze de Vaideeswaran-tempel bezoeken en Kuja aanbidden en vervolgens de Ketu-tempel in Peroambare. Het is ook goed om de Srikalahasthi-tempel in Andhra Pradesh te bezoeken en pooja uit te voeren voor zowel Kalasarpa Dosha Nivarana als de godin Gyana Prasunamba met kumkum.

Dit wordt verondersteld zeer effectief te zijn bij het beheersen van de Kalasarpa Yoga. Aangezien de bovenstaande twee plaatsen reizen vereisen, is dit niet mogelijk voor degenen die financieel gezond zijn. In dergelijke gevallen kunnen de inboorlingen die door deze dosha worden getroffen, zelfs zeven dagen lang onafgebroken pooja uitvoeren voor Lord Subramaneswara in elke tempel. Het is goed om geen slangenpompoenen, pompoenen en eieren te eten.

Astrologen raden ook aan om een ​​ring om de middelvinger te dragen die is gemaakt van Gomedika of Vaiduryam. De negatieve effecten van kalasarpa dosha kunnen ook aanzienlijk worden verminderd door een Naga padaga van zilver te maken en deze te doneren aan een brahmaan in de Lord Siva Tempel na het uitvoeren van Ekadasa Rudrabhishekam. het snijwerk van twee slangen gesneden op een zwarte steen. Het is goed om een ​​zilveren ring te dragen in de vorm van een slang met Hessoniet (gomedh) in het hoofdgedeelte en Kattenoog (vaidhurya) in het staartgedeelte van de ring. Astrologen van Noord-India raden de mensen die getroffen zijn door deze dosha over het algemeen aan om een ​​van de volgende plaatsen te bezoeken en specifieke pooja's te doen.

Tryambakeshwar – Deze plaats ligt in de buurt van Nasik in Maharashtra, waar de Kala sarpa dosha nivaran wordt uitgevoerd.

Maha Kaaleshwar-tempel in Ujjain, Madhya Pradesh.

Behalve het bezoeken van de tempels, omvatten de andere remedies ook het reciteren van het eerste hoofdstuk van Chandi (of Durga) Saptasathi, Maha Mrityunjaya mantra voor 100.000 keer en het dagelijks lezen van sarpa sukta uit veda's. Remedies zijn onder meer het maken van zilveren slangen en deze in een bord te plaatsen en gedurende twee maanden elke dag koemelk op de slangenvormen aan te bieden. Na het aanbieden van de melk moet de persoon die de pooja doet en die getroffen is door Kalasarpa dosha, 1008 keer de Siva Panchaakshari-mantra reciteren: 'Om Namah sivaaya' terwijl hij koemelk schenkt. Zodra de pooja voorbij is, mag de persoon de melk niet weggooien, maar in plaats daarvan consumeren en na de vastgestelde periode van twee maanden moet de slangvorm worden gedoneerd aan de Siva-tempel. Een zwarte doek met urud dhal erin gewikkeld wordt geadviseerd om 72 dagen lang aan een arme persoon te geven. De bloembladen van de palashbloem of de bladeren worden verzameld en in het zwemwater gedaan en hetzelfde kan worden gebruikt om 72 woensdagen te baden. Na het bad moet de inboorling de volgende mantra 108 dagen lang onafgebroken reciteren,

"Om Rahave Namaha" "Om Ketave Nama"

De astrologen adviseren om de Nagapanchami-dag in acht te nemen en 1008 keer Naga Gayathri te reciteren. De remedies voor kala sarpa dosha werken het beste wanneer ze worden uitgevoerd op Nagapanchami-dag, de dag vóór de Maha Shivrathri, Amavasya-dag waarop de ster Arudra, Swati of Satabisha valt, de Amavasya of Poornima die op een woensdag valt en de Kalasarpa Yoga vormt in transit, op het moment van zons- of maansverduistering. Het is altijd goed om een ​​tulasi-plant in huis te hebben en elke dag de mantra 'Om Namah Shivaya' te zingen.

Krijg een Kalsarpa Yoga Yantra van een ervaren astroloog en aanbid deze dagelijks samen met het ophangen van pauwenvleugels thuis. Het is goed om radijs te doneren en kolen, kokos en linzen te gooien waar het water stroomt en er moet worden opgemerkt dat kolen niet in stilstaand water kunnen worden gegooid. Gerstzaden kunnen als voer aan vogels worden gegeven. Het is een must om sradhdha van voorouders te doen en gebeden en pooja's moeten regelmatig worden uitgevoerd voor de familiegod. Het is goed om een ​​bad te nemen in het water dat is gereinigd met Shiva upasana en rudra sukta. Shahsti Thithi is een gunstige dag om santi pooja uit te voeren, wat een zeer goede remedie is tegen kalasarpa dosha.

Het chanten van de 108 namen van Lord Natraja werkt ook. Als met de hulp van een astroloog de reden voor de dosha in de familie wordt gevonden, kan de beste remedie een heilige duik in Rameshwaram zijn en offergaven aan voorouders die zullen helpen bij het verwijderen van de vloeken van piturs of voorouders. Men moet leren zich aan te passen aan zijn huidige leven. Hij kan de situatie niet volledig veranderen, maar de nadelige effecten minimaliseren door geschikte verzoeningsmethoden toe te passen en afstand te doen van de egocentrische benadering van zijn leven. Draag een zilveren ring met twee slangen in reliëf op de pink op een woensdag ten tijde van zonsopgang. Twee slangen gemaakt van zilver kunnen worden bewaard op de plaats van gebeden en de mantra. Chant 'Om Rahave Namah' en 'Om Ketave Namah' 108 keer tijdens zonsopgang.