Jupiter-remedie


In de Vedische astrologie vertegenwoordigt de planeet Jupiter onze idolen, moraal en principes. De planeet Jupiter wordt beschouwd als de planeet van overvloed en expansie. Jupiter zegent het huis waarin het is geplaatst. De planeet Jupiter regeert naar sterrenbeelden namelijk Boogschutter, stukken. Afgezien hiervan is Jupiter de betekenaar van rijkdom, kinderen, leraren, enz.

Sterke Jupiter kan een persoon zegenen met goede waarden, rijkdom, comfort en richting in het leven. Goede Jupiter kan ook betekenen dat een persoon goede leraren of goeroes en onderwijs krijgt. Aan de andere kant, wanneer Jupiter zwak of beschadigd is in de geboortehoroscoop van een persoon, kan dit een breuk in het onderwijs, een gebrek aan morele waarden, problemen met betrekking tot rijkdom, enz. betekenen.Jupiter

Net als alle andere planeten geeft Jupiter positieve en gunstige resultaten bij weinig plaatsingen, en aan de andere kant voelt Jupiter zich ongemakkelijk bij weinig plaatsingen, wat resulteert in negatieve effecten. Alle twaalf sterrenbeelden kunnen worden ingedeeld in vier hoofdelementen, namelijk: vuur, water, wind en aarde. Jupiter voelt zich comfortabel in de vuur- en watertekens. Terwijl het ongemakkelijk voelt in de lucht- en aardetekens. Jupiter vertegenwoordigt onze waarden en moraal. Daarom, wanneer Jupiter in een vuurteken wordt geplaatst, betekent dit hoge waarden of principes. Wanneer Jupiter in watertekens wordt geplaatst, maakt het een persoon goedaardig en geliefd bij anderen. Deze mensen vinden geluk in het helpen van anderen. Jupiter in de aardetekens maakt een persoon materialistisch en doelgericht. Jupiter in het luchtteken maakt een persoon in de war over hun morele waarden. Jupiter wordt beschouwd als verheven in het teken Kreeft en verzwakt in het teken Steenbok. Jupiter krijgt zijn maximale kracht in het 1e huis en voelt richtingloos aan in het 7e huis.

De planeet Jupiter vertoont verschillende kenmerken wanneer hij samenkomt met of het aspect van andere planeten ontvangt. Jupiter wordt beschouwd als de meest gunstige en heilzame planeet in de Vedische astrologie. Waar Jupiter ook wordt geplaatst, het komt met enkele geschenken en beloningen die verband houden met die plaatsing. Jupiter is de planeet van expansie. Het versterkt de positieve eigenschappen van de planeten, huizen en tekens waarin het is geplaatst. Wanneer het is verbonden met planeten zoals de zon, maan, Mars of Ketu. Het vormt gunstige yoga en geeft positieve resultaten in het leven van een individu. Aan de andere kant, wanneer het verbonden is met planeten zoals Mercurius, Rahu, Saturnus en Venus, is het niet in die mate positief.

Het is altijd aan te raden om een ​​astroloog te bezoeken voor een gedetailleerde analyse van je geboortehoroscoop. Hoewel, er zijn een paar veel voorkomende symptomen van een zwakke of aangetaste Jupiter. Jupiter vertegenwoordigt onze morele waarden, goeroes, opleiding, enz. Wanneer Jupiter zwak of gekweld is, wordt opgemerkt dat de persoon onder invloed komt van de verkeerde Guru of leraren. Ze hebben over het algemeen zwakke morele waarden. Er wordt ook opgemerkt dat deze individuele ervaringen hun opleiding breken en het over het algemeen erg moeilijk vinden om hoger onderwijs te volgen. Deze personen zijn over het algemeen niet geliefd bij andere mensen vanwege een gebrek aan waarden. Deze personen hebben over het algemeen pech.

Er zijn een paar praktische remedies die kunnen worden gevolgd om de energie van Jupiter in ons leven in evenwicht te brengen en er positieve resultaten uit te halen:

 • Jupiter vertegenwoordigt goeroes en mentoren in de geboortehoroscoop van een persoon. Het verbeteren van de relaties met je goeroes of leraren kan een geweldige remedie zijn. Als je je leraren niet respecteert, wordt de negatieve impact van de planeet Jupiter nog groter.

 • Jupiter staat voor waarden en moraal. Deze planeet is verbonden met onze wijsvinger. om deze reden is het nooit een goed idee om met je vinger naar anderen te wijzen als je een zwakke of gekwelde Jupiter hebt. Anderen de schuld geven van je ego zal de toestand van Jupiter in je horoscoop verslechteren. Het beoefenen van nederigheid is een goede remedie voor Jupiter.

 • De planeet Jupiter wordt geassocieerd met onze kruinchakra. Het regelmatig beoefenen van kruinchakra-meditatie verbetert de kracht en conditie van de planeet Jupiter.

 • Om de kwaliteit van de planeet Jupiter te verbeteren, kan een persoon Lord Vishnu chanten. Het zingen van Shri Hari Stotam, het zingen van de mantra "Om Namo bhagwate Vasudevaye".

 • De beej-mantra van Brihaspati is "Om gram greem graum Saha gurave Namaha", 108 keer per ochtend.

 • Een gemakkelijke en praktische remedie om de kwaliteit van de planeet Jupiter te verbeteren, is om 's ochtends elke dag honing en kurkuma te consumeren.

 • Als je elke dag een gele tilak op je voorhoofd draagt ​​die is gemaakt van kurkuma, rietsuiker en honing, kun je opvallende resultaten krijgen.

 • Je mag ook een tulsi mala dragen of een gele draad om je nek binden.

 • Het uitvoeren van een Satya Narayan puja, inclusief homas en bij u thuis, geeft u direct opvallende resultaten.