Vasten of Vrathas als astrologische remediesAstrologie speelt een belangrijke rol in het leven van een persoon en de meesten van ons worden op een bepaald moment in het leven beïnvloed door de impact van astrologie. Niet dat iedereen het altijd naar zijn zin heeft, want de meesten van hen ervaren zowel goede als slechte tijden in hun leven. Wanneer een persoon wordt beïnvloed door de impact van slechte tijd, dan is dat de situatie waarin astrologie en astrologen in actie komen met hun remedies.

Astrologen werken aan de posities van de planeet op de horoscoop van een individu en geven oplossingen om de impact van slechte tijd te verminderen. Maar een horoscoop zelf kan alleen correct zijn als deze wordt berekend met de juiste geboortetijd en -datum. Een succesvol persoon kan worden gedefinieerd als iemand die welvaart, naam, faam en geld heeft en in feite is dit de wens van alle mensen in het universum.Vasten als remedie

Volgens de oude Vedische hindoeïstische mythologie zouden we ons er allemaal van bewust moeten zijn dat elke dag van een week zowel aan een bepaalde God als aan een planeet is gewijd. Wanneer een persoon vasten of vrata observeert, zal dit zeker de negatieve energie die door de kwaadaardige planeten wordt veroorzaakt teniet doen en enkele wonderen in of troost in het leven produceren. Vasten is ook een zeer effectieve manier om de planeten en hun bezorgde regerende God te plezieren of gelukkig te maken . Wanneer de horoscoop van een persoon wordt bestudeerd met de hulp van een astroloog, kan hij de positie van de planeten verklaren en wat de nadelige gevolgen zijn van de ongunstige planeten.

In dergelijke gevallen kunnen de astrologen ons remedies bieden zoals vrat/vasten, mantra's, yantra's en tantra's. Deze remedies zullen ons helpen de moeilijkheden te overwinnen en moeten worden gevolgd door het advies van een deskundige astroloog, want hij zal de juiste persoon zijn om te suggereren wat en wanneer we moeten eten wanneer we vasten en op welke dag van de week voor elk dag heeft de voorkeur voor een bepaalde planeet en hun respectievelijke regerende goden.

 Vasten remedie

De spirituele energie wordt tijdens hun wijding in de charmes of talismannen gegeven en door het geloof dat in hen wordt geplaatst door degenen die ze bezitten, doet het wonderen. Een van de Britse universiteiten heeft onderzoek gedaan naar de geluksbrengers en hoe de persoon die ze bezit het ziet een echte verbetering in hun welvaart. Geluk kan worden gebracht door elk eenvoudig voorwerp, bijvoorbeeld een gelukspet, een gelukszakdoek, enz., wat geluk brengt door als algemene deler te werken en natuurlijk moet de persoon die het draagt, het geloof geloven dat door hen erin is geplaatst.

Natuurlijk is het andere deel van de theorie dat men niet volledig op geluk kan vertrouwen, want het individu zou er ook mee moeten werken. Soms maken mensen zich zorgen over schulden en hoge kosten die niet tot besparingen leiden. Dus een verstandige beslissing hiervoor is natuurlijk om de creditcards en debetkaarten te controleren en zuiniger te handelen, afgezien van de astro-remedies. Sommige van de effectieve bronnen volgens astrologie die waarschijnlijk geluk en fortuin zullen brengen, zijn een behoorlijk aantal in de lijst die positieve energie brengt. Niet alleen in de Vedische astrologie, maar universeel wordt het hoefijzer verondersteld een symbool te zijn van geluk en fortuin.

Vasten of Vrat voor de zon

Als de zon zich in een zwakke planetaire positie bevindt, leidt dit ertoe dat personen met zo'n geboortehoroscoop gezondheidsproblemen hebben zoals algemene lichaamspijn, hersenvliesontsteking, uitbarstingen, scherpe koorts, galklachten, constante speekselafscheiding, zonnesteek , schroeiplekken en ziekten in het hoofd. Het veroorzaakt ook problemen voor degenen die in de overheidsdiensten werken. Vasten of Vrat wordt beschouwd als een van de beste remedies om de kardinale zielen van de hemel tevreden te stellen, inclusief de planeet Zon en zijn heersende God Surya. Deze manier van remedie zal zeker tot op zekere hoogte de nadelige gevolgen van de kwaadaardige zon verwijderen en de zegeningen van Heer Surya ontvangen. De meest geschikte dag waarop voor Surya God kan worden gevast, is op zondag. Men moet veel vroeg in de ochtend opstaan, zelfs voor zonsopgang, een bad nemen en de Heer van de Zon aanbidden. Op deze dag wordt aanbevolen om alleen fruit te eten met slechts één maaltijd die zoete gerechten, roti daal, melk en gur bevat. Het is goed om zout te vermijden. Wanneer deze vrat op de juiste manier wordt waargenomen door de mensen die getroffen zijn door de zonneplaneet gedurende de hele onheilspellende periode, dan zal het zeker enkele resultaten opleveren voor de inheemse bevolking.

Vasten of Vrat voor de maan

Wanneer de maan in een zwakke positie in de geboortehoroscoop wordt geplaatst, zullen de individuen waarschijnlijk problemen krijgen zoals het overlijden van paarden of melkgevende dieren. Ook zijn er kansen dat de gezondheid van de moeder wordt aangetast door hartaandoeningen. Enkele van de andere veel voorkomende ziekten veroorzaakt door de getroffen Maan in de planetaire positie zijn urineweginfectie, epilepsie, colitis, bronchitis, spataderen, dysenterie, waanzin, verlamming en algemene buikproblemen. Vasten is een van de beste manieren om alle hemelse zielen tevreden te stellen, inclusief de planeet Maan en zijn heersende God Chandran. Dus door te vasten heeft de inboorling meer kans om zijn of haar moeilijkheden te verminderen en de zegeningen van de maangod te ontvangen. De meest geschikte dag waarop voor Maangod gevast kan worden, is op maandag. De remedie die werd verkregen door negen aaneengesloten maandagen te vasten, is veel effectiever voor de inboorling. Op de dag van vasten is het goed om melk, kwark en suiker in ons voedsel te vermijden en ook tot de malefische periode voorbij is, is het het beste om melk volledig te vermijden. Op de dag van vrat is het ook goed om koeien en kraaien te voeren met rijst gemengd met suiker. Arme mensen en de brahmanen kunnen worden voorzien van melkdesserts.

Vasten of Vrat voor Mars

Wanneer de planeet Mars in de horoscoop van een persoon in een zwakke positie staat, zal dit leiden tot problemen met de ogen, afwijkingen in het bloed zoals bloedstolsels, hersenkoorts, ontsteking van de longen, bof, wonden, hernia, blindedarmontsteking, spierreuma, tyfus en pijn in de gewrichten. Ook resulteert het in een geruïneerde relatie met broers. Op het brede spectrum heerst de planeet Mars over gezicht, hoofd, neus, smaakzin, prostaatklier, rectum en beenmerg. Afgezien van verschillende andere remedies, zoals mantra's, tantra's, wordt ook gezegd dat bedevaart naar de betreffende tempel heel effectief is om de planeet Mars en zijn heersende God Mangal te plezieren. de kwaadaardige Mars en ontvang de zegeningen van Lord Mangal. Astrologen raden aan om op dinsdagen te vasten om Mangal God te plezieren en op de specifieke vastendag is het goed om slechts één maaltijd voor de hele dag te hebben met voedsel dat bestaat uit tarwe en rietsuiker. Snoepjes zoals halwa en laddoo hebben ook de voorkeur, maar alleen om zout te vermijden. Er wordt gezegd dat 21 of 83 dinsdagen continu vasten zeer effectief is.

Vasten of Vrat voor Mercurius

Een zwakke of slechte planetaire positionering van de Mercurius-planeet zal resulteren in problemen met betrekking tot gehoor en spraak van een persoon, een handicap voor elke goede of slechte geur in de omgeving, stotteren, verwende relatie met vrienden en ziekten van het centrale zenuwstelsel systeem, enz. Het zal leiden tot problemen zoals neusaandoeningen, spraakstoornissen, stotteren, geheugenstoornissen, droge hoest, lepra en zenuwaandoeningen. Woensdag is de meest geschikte dag om te vasten voor de planeet Mercurius en zijn regerende Heer Budha. Snel voor de planeet Mercurius werkt het beste wanneer het zowel door de man als de vrouw wordt waargenomen en het is zeer gunstig om op deze specifieke dag gekleed te gaan in groene kleding. Vasten omvat slechts één maaltijd voor de hele dag en het is goed om koeien groen gras en bladeren te voeren, melkdesserts te serveren aan brahmanen, enz. Het meest gebruikelijke voedsel dat op deze dag wordt aanbevolen, is alles wat gemaakt is van moong dal. Vasten is ook zeer nuttig wanneer het wordt waargenomen op 17, 21 of 83 aaneengesloten woensdagen.

Vasten of Vrat voor Jupiter

De planeet Jupiter regelt de lichaamsdelen zoals dijen, vlees, vet, nieren, lever en arteriële systeem en wanneer Jupiter op de verkeerde plaats in iemands horoscoop staat, zal dit leiden tot problemen zoals geelzucht, waterzucht, diabetes, dyspepsie, hernia, bloed kanker, leverfunctiestoornissen, hartkloppingen en zelfs jicht. Vasten is een van de beste manieren om alle hemelse zielen tevreden te stellen, inclusief de planeet Jupiter en zijn heersende God Guru Bhagawan. Donderdagen zouden gunstig zijn voor Guru Bhagawan en daarom is het ook de beste dag om vasten of vrata te observeren. Vasten of Vrat voor de goden is een van de meest geloofde manieren om hun zegeningen te verkrijgen en de door hen geregeerde planeten tot bedaren te brengen, aangezien wordt aangenomen dat het op donderdag vastt voor planeet Jupiter of Guru omdat het de dag is van zijn Heer Vishnu, Heer Brihaspati. Vasten omvat slechts één maaltijd voor de hele dag, bij voorkeur voedsel bestaande uit channa dal en ghee. Het wordt aangeraden om geen bananen te eten op de dag van vasten, omdat dit de negatieve invloed van de Jupiter-planeet op de inheemse bevolking zou vergroten. Gele jurk wordt aanbevolen om op deze dag te dragen en is goed om kraaien en behoeftigen te voeden met banaan en gele snoepjes.

Vasten of Vrat voor Venus

Een persoon met een aangetaste positie van de planeet Venus in de geboortehoroscoop zal geen materieel geluk genieten. Zijn of haar huwelijksleven zal niet gelukkig zijn en er zal ook veel financiële crisis zijn. De individuen zijn vatbaar voor ongevallen. Ze heersen over verschillende delen van het lichaam, zoals huid, wangen, teint, ogen, generatieve systeem, sperma en spijsverteringsstelsel. Het kan verschillende ziekten veroorzaken, zoals ziekten van de eierstokken, bloedarmoede, huiduitslag, puistjes, impotentie en verlies van eetlust. De inboorlingen die getroffen zijn door de kwaadaardige Venus wordt aanbevolen om op vrijdag te vasten om de zegeningen van godin Shakti, de goddelijke Moeder van allen, te ontvangen, samen met het opdragen aan godin Santhoshi Maa. De beste resultaten worden verkregen wanneer het vasten gedurende 16 opeenvolgende vrijdagen wordt voortgezet. Wrongel moet op deze dag worden vermeden.

Vasten of Vrat voor Saturnus

Astrologen helpen bij het lezen van de geboortehoroscoop bij het benaderen van de planetaire invloeden in verschillende levensfasen en geven verschillende remedies om Shani af te koelen. De impact van Saturnus wordt gewijzigd door plaatsing in verschillende huizen en door de invloed van andere planeten op Saturnus. Er zijn veel pooja's en remedies voorgesteld door experts en wijzen uit de oudheid, waarvan vasten er een van is. De twee meest voorkomende kwalen veroorzaakt door de meest gevreesde planeet Saturnus zijn Shani Dosha en Sade Sati. De meest geprefereerde dag voor het vasten voor de Shani God is op zaterdag. Het vasten begint met zonsopgang en eindigt met zonsondergang. Sommige mensen houden zich strikt aan het vasten door zich te onthouden van vast voedsel en de hele dag alleen water te drinken. Terwijl sommige mensen voedsel eten dat is gemaakt van urad dal, zoals pakori en panjiri, meetha churma, meethi roti, rewri en boerenkool tot. Het vasten kan worden uitgevoerd op 15, 18 of 51 aaneengesloten zaterdagen.

Vasten of Vrat voor Rahu

Als de planeet Rahu zwak is in onze geboortehoroscoop, zal dit leiden tot plotselinge ongelukken, verwondingen, fobieën en psychische aandoeningen. Een getroffen Rahu leidt tot verschillende ziekten zoals reuma, cholera, dysenterie en vervelende ziekten van geest en lichaam en soms kan het zelfs iemand tot zelfmoord neigen. Rahu kan sterker worden door op zaterdagen te vasten.

Vasten of Vrat voor Ketu

Wanneer Ketu in een slechte planetaire positie wordt geplaatst, zal dit leiden tot urinewegaandoeningen, ruggengraat- en gewrichtspijn, problemen met nagels, vooral in de voet, huidziekten, koliekpijn, waterzucht, verlamming, ringworm, brandwonden, apoplexie en kleine pokken. Vasten werkt als een zeer goede remedie voor degenen die getroffen zijn door de kwaadaardige Ketu. Astrologen raden aan dat vasten op dinsdag en zaterdag de planeet Ketu en zijn Heer zal behagen. Het is goed om de behoeftigen en de honden rijst als remedie te geven.