Genezende astrologie

Vedische astrologie en genezing

Mantra's in genezing:

Sanskrietnamen voor de planeten:

Surya (zo); Chandra (maan); Guru, Brihaspati (Jupiter); Kuja, Mangala, Angaraka (Mars); Shukra (Venus); Shani (Saturnus); Boeddha (Mercurius).

bija-mantra's voor de planeten:

Surya (Sum, Ram, Om); Chandra (Cham, Som); Guru (Gum, Brahm, Brim, Gam); Kuja (Kum, Am, Mam); Shukra (Shum); Shani (schijnvertoning); Boeddha (Bum, Dhi). Maanknopen worden ook beschouwd als een Graha (planeten-aanvallers) in de Vedische astrologie en hun bija-mantra's zijn: Rahu (Ram), Ketu (Kem). Bija-mantra's van controlerende goden kunnen ook worden toegepast.

Genezende astrologie


mantra Om relatie tot de planeten:

Upanishads zeggen dat Aum (Om) een geluid is van Para-Brahman, het oorspronkelijke geluid, dat alle nama-rupa creƫert "alle vormen die bekend zijn onder namen-geluiden"). Om is een geluid van de essentiƫle kosmische vibratie die door de zon wordt uitgezonden. Om is goed voor alle planeten, met name de zon, maan en Jupiter. Alle mantra's beginnen gewoonlijk (maar niet altijd, vooral in Tantra) met Om.Mantra "Doel" relatie tot de planeten:

Deze mantra is een bija-mantra van Sarasvati, godin van kennis en Vak (spraak) en gemalin van Brahma (schepper van het universum). Het is primair gerelateerd aan de planeet Mercurius als een planeet van spraak, kennis en begeleiding. Het wordt soms gebruikt voor de maan en Jupiter en bevordert hun creatieve en expansieve krachten. AIM is ook een mantra van Guru en helpt o toegang te krijgen tot Jnana (hogere kennis). Het kan worden gebruikt om de wijsheidskracht te noemen van elke planeet waarnaar we het richten.

Mantra "Shrim" relatie tot de planeten:

Deze mantra is een bija-mantra van Lakshmi, godin van welvaart en overvloed en partner van Vishnu (beschermer van het heelal). Het is primair gerelateerd aan de maan als een planeet van overvloed, geluk en vruchtbaarheid. Het wordt soms gebruikt voor Venus als een godinnenmantra voor het hart, geluk en liefde. Het wordt ook gebruikt ten opzichte van Jupiter vanwege zijn algemene heilzame eigenschappen. Garnaal is een mantra van toevlucht en toewijding. Het kan worden gebruikt om uitdrukking te geven aan onze toewijding aan elke planetaire godheid en ons te helpen haar gunst te winnen.

Mantra "Ram" relatie tot de planeten:

Ram is een mantra van Rama (avatara van Vishnu). Hij is een yuga-avatara van Treta-yuga in zijn beschermende, reddende, medelevende vorm. Ram is een bija-mantra voor Rahu. Het kan ook worden gebruikt ten opzichte van de zon, Mars, Jupiter of welke planeet dan ook waarvan we de spaarkracht willen vergroten. Het is het meest van toepassing op de zon.