Genezende astrologie

Vedische astrologie en genezing

Gem-therapie

De belangrijkste edelstenen voor de negen planeten:

Zon - robijn; Maan - parel; Mars - rood koraal; Mercurius - smaragd; Jupiter - gele saffier; Venus - diamant; Saturnus - blauwe saffier; Rahu - hessoniet; Ketu - kattenoog.

Grote vervangende edelstenen voor elke planeet:

Zon - spinel, granaat, zonnesteen, rode zirkoon, rode toermalijn; Maan - maansteen, gekweekte parels; Mars - carneool, rode jaspis; Mercurius - Aquamarijn, peridot, jade, groene zirkoon, groene toermalijn; Venus - witte saffier, heldere zirkoon, heldere kwarts, wit koraal; Saturnus - lapis lazuli, amethist, turkoois, blauwe zirkoon, blauwe toermalijn; Rahu - gouden grossularite granaat; Ketu - ander kattenoog (voornamelijk kwarts).

Gem-therapie

De kwaliteiten van een Ruby:

Ruby op fysiek niveau verhoogt Pitta en Agni en vermindert Kapha en Vata. Het verbetert de vitaliteit, spijsvertering en bloedsomloop. Ruby versterkt de functies van hart, dunne darm, hersenen en ogen. Het helpt bij verjonging en revitalisering. Het helpt op psychologisch niveau bij zelfvertrouwen, zelfexpressie en zelfdiscipline, maar het mag niet worden gebruikt als er te veel trots, ambitie is of als het ego te sterk is. Ruby kan op spiritueel niveau in contact komen met de ziel en het hogere zelf (Atman). Het is vooral goed voor Jnana Yoga.De kwaliteiten van een blauwe saffier:

Blauwe saffier brengt de kracht van Saturnus over, wat ongeluk en ziekte kan veroorzaken. Het mag niet worden gedragen als de persoon te koud, kalm, sterk en egoïstisch van aard is en het kan een goed idee zijn om het tijdens de winter uit te doen. Deze steen op fysiek niveau vermindert Pitta en Agni maar verhoogt Kapha en Vata. Het helpt bij ontgifting en bij het verminderen van wachttijden, helpt infecties en ontstekingen te verminderen, helpt bij de immuniteit en een lang leven. Blauwe saffier verhoogt de onthechting en verzwakt verlangen en agressie, die voortkomen uit deze wortelverduistering. Het is goed voor spirituele doeleinden zoals verzaking, leven in retraite en helpt de geestestroom om in contact te komen met ruimte (akasha), leegte (shunya) en hogere niveaus van beknoptheid voorbij vormen (arupa loka).

Zuivering van een edelsteen:

Alle edelstenen hebben zuivering nodig omdat ze de mogelijkheid hebben om energie te verzamelen van plaatsen en mensen, die meestal vervuild zijn. Zuivering maakt edelstenen in staat om hun planetaire krachten op een krachtigere en hogere manier over te brengen en stemt ze af op de persoon die ze draagt.

Vingers van de hand gerelateerd aan de planeten:

Rechterduim - zon; linkerduim - maan; Wijsvinger - Jupiter; middelvinger - Saturnus, Rahu; ringvinger - zon, maan; pink - Mercurius. Edelstenen voor planeten die geen speciale overeenkomst hebben met een bepaalde vinger, kunnen op die van een vriend worden gedragen. Venus, Ketu-edelstenen kunnen op middelvinger of pink worden gedragen. Marsstenen - op wijs- of ringvingers.

Dagen van de week die behoren tot de planeten in Gem-therapie:

Zondag - zo; Maandag - Maan; Dinsdag - Mars, Ketu; Woensdag - Mercurius; Donderdag - Jupiter; Vrijdag - Venus; Zaterdag - Saturnus, Rahu.

Zilver en goud in Gemology:

Zilver versterkt de kalmerende, verkoelende en waterige eigenschappen van de steen. Goud verhoogt stimulerende en vurige eigenschappen. Goud is beter voor het overbrengen van de energie van edelstenen, maar kan ze te sterk maken. Zilver is beter om ze meer in balans te houden.

Edelstenen voor van nature kwaadaardige planeten mogen niet worden gedragen:

Door edelstenen van malafide planeten te dragen, versterken we hun invloed op ons. Het kan gevaar opleveren, tenzij de autochtone echt bereid is om op een innerlijk niveau met hun energie te werken, door uitgebreide mantra- en meditatieoefeningen te doen. Het wordt ook aanbevolen om onder toezicht te staan van een goede astroloog of spirituele gids.

Edelsteen van de Negende Heer, goed om te dragen:

Edelstenen ter versterking van het negende huis zijn om verschillende redenen goed. Ten eerste verhogen ze het rijpende positieve karma en dat vergroot geluk en geluk, vooral in carrière, opleiding en het verkrijgen van erkenning. Het versterkt spirituele neigingen en verbetert de relaties met Guru en Sangha. Het verbetert ook de relaties met vader en mentoren.

Edelsteen van de Negende Heer, goed om te dragen:

Edelstenen ter versterking van het negende huis zijn om verschillende redenen goed. Ten eerste verhogen ze het rijpende positieve karma en dat vergroot geluk en geluk, vooral in carrière, opleiding en het verkrijgen van erkenning. Het versterkt spirituele neigingen en verbetert de relaties met Guru en Sangha. Het verbetert ook de relaties met vader en mentoren.

Edelsteen van een verzwakte planeet is over het algemeen goed om te dragen:

De aanwezigheid van een verzwakte planaat in de kaart duidt op een gebrek aan bepaalde innerlijke kwaliteiten van de inheemse bevolking en als gevolg daarvan zijn sommige gebieden van zijn / haar leven (aangeduid door huizen van een verzwakte planeet) beschadigd. Het is meestal een goed idee om de zwakke planeet te versterken om de onevenwichtige situatie te verbeteren. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel, & ndash; planeten (behalve Sun), die natuurlijke en tijdelijke malefics zijn in de kaart.

Wanneer kunnen we edelstenen dragen voor malefische planeten:

We kunnen edelstenen dragen voor malefische planeten als ze ook een tijdelijke weldoener zijn en zwak in kaart. Er is ook een mening onder sommige astrologen dat edelsteen voor de heer van de huidige Mahadasha moet worden gedragen. Het is in dergelijke gevallen raadzaam om het in evenwicht te brengen door edelstenen te dragen voor weldadige planeten die bevriend zijn met geselecteerde malefic.

Waarom zouden we edelstenen moeten zuiveren voordat we ze dragen:

Edelstenen trekken energie aan en behouden deze. Daarom moeten ze periodiek worden gezuiverd. Zuivering is vooral belangrijk voor nieuwe stenen, verkregen van een verkoper of een andere persoon die ze droeg.

Edelstenen voor zwakke huizen:

We willen misschien edelstenen voorschrijven voor zwakke huizen als we proberen bepaalde zaken in het leven te versterken die door dit huis worden aangeduid. Er moet met bepaalde details rekening worden gehouden. Een van hen – een karakter van tweede huis geregeerd door een geselecteerde huisheer. De keerzijde van deze benadering is dat huis goed kan zijn voor bepaalde factoren en schadelijk kan zijn voor het algemeen welzijn en de gezondheid van de persoon. Zevende huis is daar een goed voorbeeld van. Het zevende huis is een maraka-huis, maar het kan de kansen op huwelijk en politieke zaken verbeteren. Het wordt ook aangeraden om een zwak huis te versterken wanneer dat huis of zijn heer een moeilijke Gochara (doorvoer) ervaart.