Vedisch

Timing in de Vedische astrologie

De zestien kala's of delen van de maan: maan bevat 16 delen of kala's. De zestien kala is onveranderlijk en vertegenwoordigt de basiskracht (shakti0 van de maan, waardoor het in staat is zichzelf voortdurend te vernieuwen in de cycli van de tijd.

Het aantal andere Kala's neemt toe en af met het wassen en afnemen van de maan. Op de dag van de nieuwe maan wordt de maan teruggebracht tot slechts één Kala. Daarna wint het ongeveer elke dag één Kala tot het de volle zestiende bereikt op de dag van de volle maan. Het toenemend en afnemen van de delen van de maan toont de fluctuaties van de geest, aangezien de maan manas in het algemeen vertegenwoordigt.Karanas:

Karana betekent "instrument". Elke Tithi is verdeeld in 2 Karana's. In totaal zijn er 11 Karana's, die zijn genoemd naar verschillende dieren.

De belangrijkste ongunstige Karanas:

De eerste (Leeuw [Bhava]) en laatste 3 (Vee [Chatuspada], Slang [Naga], Worm [Kimstughna]) zijn gefixeerd in de natuur. De vaste Karana's en Vishti Karana worden als over het algemeen ongunstig van aard beschouwd en er mogen geen acties tijdens hen worden ondernomen.

De belangrijkste ongunstige yoga's

Vishkamba (10), Ati-Ganda (6), Shula (9), ganda (10), Vyagata 913), Vajra (15). Deze yoga's hebben een destructief karakter. Ze zijn gunstig voor destructieve rituelen zoals Abhicharuka en dergelijke.

Over het algemeen gunstige dagen van de week voor actie:

Vishkamba (10), Ati-Ganda (6), Shula (9), ganda (10), Vyagata 913), Vajra (15). Deze yoga's hebben een destructief karakter. Ze zijn gunstig voor destructieve rituelen zoals Abhicharuka en dergelijke.

Yoga's in astrologische voorspellingen:

Dagen geregeerd door weldadige planeten - maandag, woensdag, donderdag en vrijdag - maan, Mercurius, Jupiter en Venus - zijn goed voor de meeste acties. Donderdag en vrijdag zijn de beste, aangezien Jupiter en Venus de meest gunstige planeten zijn.

Over het algemeen ongunstige dagen van de week voor actie:

Dagen geregeerd door malefische planeten - zondag, dinsdag en zaterdag - zon, Mars en Saturnus - hebben een zekere ongunstigheid. Dinsdag en zaterdag zijn in dit opzicht slechter.

Welke acties zijn er goed om dinsdag te doen? Het heeft een marsiaanse kwaliteit van energie. Het is dus goed voor fysieke activiteiten, sport en vooral vechtsporten. Werk met metalen, mechanismen. Deze dag is goed voor het aanbidden van krijgerachtige goden; Skanda, Chandika.