Relatie

Vergelijking tussen individuele grafieken

Uitwisseling tussen planeten

Bijzonder belangrijk zijn de uitwisselingen van mannelijke en vrouwelijke planeten tussen de twee kaarten, voornamelijk de zon en de maan en Mars en Venus. De zon in de ene kaart kan bijvoorbeeld conjunct zijn met de maan in de andere. De ene ware dharma is die van de ziel, de roeping van ons hart, niet wat de samenleving ons oplegt.

Maar het meeste van wat we dharma noemen, wordt onthuld door onze bezigheid in het leven, hoe we ons levensonderhoud verdienen. Onder dit concept vallen ook eer, positie, status, roem, prestige en macht.Zon en maan:

Deze tonen ons sociale dharma en de effecten ervan, hoe ons karakter de wereld beïnvloedt. Over het algemeen geeft de vrouw haar zon over aan de man en de man geeft zijn maan aan haar over. We kunnen aan de zon van een vrouw zien hoe ze zich in het algemeen tot mannen verhoudt. De connectie met de zon van haar partner laat ons zien hoe ze haar partnerschapspotentieel met hem in verband brengt. Evenzo kunnen we aan de maan van een man zien hoe hij zich in het algemeen tot vrouwen verhoudt. Zijn connectie met de maan van zijn partner geeft in het algemeen zijn vrouwelijke relatiepotentieel aan.

Uitwisselingen van de zon van de man met de maan van de vrouw laten een diepe harmonie van wil en emotie zien. Dergelijke uitwisselingen van armaturen garanderen echter geen huwelijksrelatie. Ze laten het potentieel zien voor diepe vriendschap en sympathie en worden ook vaak aangetroffen in de hitlijsten van broers en zussen, vaders en dochters, moeders en zonen of in een nauwe menselijke band.

Zon en maan

Venus en Mars:

Mars en Venus laten zien hoe we onze seksuele energie projecteren. Venus in de kaart van een man laat zien hoe hij zijn seksuele energie op vrouwen projecteert. Mars in een dameskaart laat zien hoe ze haar seksuele energie op mannen projecteert.

Uitwisselingen van Mars en Venus, met name de man Mars met de vrouw Venus, geven een zeer sterke seksuele aantrekkingskracht. Dit is echter niet altijd goed voor het huwelijk. Het kan een seksuele aantrekkingskracht geven die de persoon verblindt. Waar de rest van de kaart niet compatibel is, kan dit veel problemen veroorzaken. Maar waar er compatibiliteit in de grafiek is, kan het een belangrijk hulpmiddel zijn om de relatie sterker te maken. Zonder sommige Venus-Mars-aantrekkingsrelaties kunnen meer vriendschaps- of familiaire aard zijn.

Venus zon en maan

Mars, zon en maan:

Mars-uitwisselingen of aspecten op de zon en de maan zijn echter niet gunstig. Een man Mars op de maan van een vrouw is bijzonder moeilijk en veroorzaakt emotionele disharmonie en conflicten.

Mars zon en maan

Jupiter uitwisselingen:

Uitwisselingen tussen Jupiter-Venus of Jupiter-Mars tussen kaarten zijn ook goed. Ze tonen een alliantie tussen Dharma (Jupiter) en Kama (Mars en Venus). Een vrouw Jupiter op een man Mars of een man Jupiter op een vrouw Venus zijn uitstekend geschikt voor compatibiliteit.