Vedisch

De astroloog

De Vedische astroloog fungeert gewoonlijk als levensadviseur, in staat om alle domeinen van het leven aan te pakken, inclusief gezondheid, psychologie, carrière, relaties en spirituele kwesties. De astroloog kan zich specialiseren in één gebied, maar moet iets van het geheel weten. Astrologie toont ons de fundamentele energetica van ons leven in al hun verschillende dimensies.

Astroloog zijn is daarom een meer holistische carrière dan een arts, psycholoog of therapeut van welke soort dan ook. Het vereist een brede kijk en capaciteit om het leven als geheel te overdenken. Het is misschien wel de ultieme holistische bezigheid.Om echt Vedische astrologie te kunnen doen, is een integrale benadering nodig die alle aspecten van het leven omvat. De astroloog moet zijn of haar cliënt door de domeinen van het leven leiden naar de volledige ontplooiing van de ziel, niet door rigide aanwijzingen of voorspellingen te geven, maar door te wijzen op de volledige reikwijdte van het potentieel van de cliënt, samen met praktische hulpmiddelen om hun energie op de juiste manier te ontwikkelen.

Astroloog

De astroloog moet daarom Yoga, Ayurveda en aanverwante Vedische onderwerpen kennen om bekwaam te zijn in deze allesomvattende benadering. Het is niet nodig om al deze onderwerpen onder de knie te krijgen voordat u astrologische metingen probeert, maar men moet geleidelijk hun grondbeginselen leren kennen. Sommige astrologen hebben intuïtief veel kennis. Anderen brengen het naar voren uit verschillende soorten van leren die ze al hebben gedaan.

Goede astrologische kennis is op zich misschien niet voldoende om een ​​goede astroloog te zijn. Alleen omdat we kunnen zien hoe de sterren mensen beïnvloeden of wanneer er gebeurtenissen in hun leven kunnen plaatsvinden, is dit misschien niet genoeg om hen te helpen deze gebeurtenissen te begrijpen of ze correct te gebruiken. Er kunnen op de een of andere manier mensen zijn die goede astrologen zijn. Ze hebben misschien goede voorspellende vermogens, maar ze zijn misschien niet in staat iemand te begeleiden in de hogere doelen van het leven. Dit vereist niet alleen astrologische kennis, maar ook spirituele ontwikkeling en integriteit. Een vedische astroloog dient zichzelf een spirituele discipline te volgen, dagelijks yoga, meditatie, mantra's of rituelen te beoefenen en een leven van eerlijkheid en integriteit te leiden. Hun doel zou niet moeten zijn om rijkdom, roem of macht te zoeken, maar om hun klanten oprecht van dienst te zijn.