Specialiteit van de tempel:De Thingalur Kailasanathar-tempel staat bekend om het belang van de eerste Rowstvoeding van het kind dat bekend staat als Anna Prasanam.


Navagraha

Chandra

Richting

Noordwest

Metaal

Zilver

Dieet

Varuna

Gem

Parel

Element

Water

Kleur

Wit

Andere namen

Soma (in het Sanskriet) Moon (in het Engels) Som, Rajnipati, Shashi, Kalaa, Nidhi, Indu, Shashank, Sudhakar, Rakesh, Rajnish

Mount (Vahana)

Chariot getrokken door een antilope

Consort

27 Nakshatras

Mahadasha

10 jaar

Moolavar

Kailasanathar

Thala Virutcham

Vilwa

Theertham

ChanthiraPuskarini

Amman / Thayar

Sri Parvada Vardhini

Age of Temple

1000-2000 jaar oud

Stad

Thingalur

District

Thanjavur

Status

Tamil Nadu


Adres:

Sri Kailasanathar-tempel, Thingalur, Thanjavur.

Telefoonnr:+91-4362-262 499, 9344589244, 9443586453.

Openingstijden:

De tempel is geopend van 6.00 uur tot 11.00 uur en 16.00 uur. tot 20.00 uur

Festivals:

Mahashivarathri in Maasi (februari-maart), Margazhi Tiruvadhirai (december-januari), Panguni Uthiram in maart-april, Tirutarthikai in november-december zijn de festivals die in de tempel worden gevierd.

Tempelgeschiedenis:

Thingalur is een plaats die nauw verbonden is met het leven en de tijd van een Shiva-aanhanger van de zeldzaamste van de zeldzame natuur genaamd Appudhi Adigal. Appudhi Adigal behoort tot de categorie van leiders als een rolmodel dat de grootsheid van Guru leert.

Hij deed geen boete. Hij aanbad zelfs Lord Shiva niet. Hij had alleen de grote Shiva toegewijde Sage Tirunavukkarasar in gedachten. Voor hem was alles Tirunavukkarasar alleen. Hij noemde zijn oudste zoon Senior Tinavukkarasu, jongste zoon Junior Tirunavukkarasau en elke liefdadigheidsinstelling die hij oprichtte, werd vernoemd naar de wijze. Naar zijn beslissende mening betekent het dienen van een toegewijde God dienen, een waarheid die door God Zelf is goedgekeurd.

Appudhi Adigal en leden van zijn familie hebben speciaal respect in de tempel met hun standbeelden geïnstalleerd. Toen de zoon van Adigals eens werd gebeten door een slang, bracht Tirunavukkarasar de jongen weer tot leven met zijn 'Ondru Kolam' Thevaram. De gevierde dichter Sekkizhar vertelt het verhaal van Appudhi Adigal in 46 verzen in Peria Puranam.

Grootsheid van de tempel:

In Tamilnadu Thingalur Kailasanathar tempel staat bekend om het ritueel van de eerste rijstvoeding voor zuigelingen. Deze functie wordt gevierd door mensen op Ashwini, Mrigasheersha, Uthiram, Swati, Tiruvonam, Sadayam en Revathi sterrendagen tijdens de Chandra Hora tijd. (Chandra Hora is een van de beste tijden van de dag).

Voordat het kind rijst krijgt (Annaprasana) krijgt het kind de maan en een koe te zien, waardoor de zegeningen van Jaladevadha (watergod) en Oushadhi Devadha (God van medicijnen) worden gebracht. Er wordt aangenomen dat Jaladevadha het kind zou beschermen tegen verkoudheid, koorts, enz. en zelfs als het zou gebeuren, zou het worden genezen door de Oushadhi Devatha. Het moet duidelijk zijn dat het tonen van de maan aan het kind tijdens het voeden niet alleen is om de kind vrolijk en eet maar er is ook een spiritueel aspect.