Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Huwelijksaanbidding wordt voornamelijk gevolgd in deze tempel. Nandhi, het stierenvoertuig van Lord Shiva lijkt zacht van uiterlijk, vandaar dat er geen neuskoord is.

Heer

Rahu God

Symbool

Tarwe Spruit

Dierenriem

Dierenriem Tula

Moolavar

Sri Thatheeswarar

Amman / Thayar

Poonguzhali

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Chithukadu

Wijk

Chennai

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Swati

Swaathi (in het Sanskriet en Tamil)

Chothi (in Malayalam)

Godheid

Ahir Budhyana


ADRES:

Sri Thatheeswarar-tempel, (Chithukadu),

South Mada Street, 1/144, Thirumanam Village, Via Pattabhiram,

Vayalanallur Post, Chennai - 600072.

Telefoon: +91 93643 48700, 93826 84485

Openingstijd:

De tempel is open van 8.00 tot 10.00 uur en van 5.00 tot 19.00 uur.

Festivals:

Sri Panchamurthy-processie op Chitra Poornima-dag in april-mei, Vinayaka Chaturthi in augustus-september, Shivrathri in februari-maart, Margazhi Tiruvadhirai in december-januari, Tirukarthikai in november-december, Aadi Kruthika in juli-augustus, Thai Kruthika en Thai Poosam in januari-februari en Panguni Uthiram in maart-april zijn de festivals die in de tempel worden gevierd.

Speciale abisheks worden uitgevoerd voor Lord Muruga op Aadi- en Thai Kruthika-dagen en Panguni Uthiram-dag. Op de Karthika-festivaldag worden lampen voor alle 27 sterren aangestoken met speciale puja's. Het 10-daagse Margazhi-festival wordt groots gevierd. Het huwelijksfeest voor Heer Nataraja en Moeder Sivakami wordt gevierd op Margazhi Tiruvadhirai-dag. Degenen die verwachten te trouwen, aanbidden op deze dag met alle geloof.

Tempelgeschiedenis:

Er wordt gezegd dat twee grote Siddha's, Padukkai Jadamudi Siddha en Prana Deepika Siddha, op deze plaats boete deden. Ze installeerden een Shivalinga onder een kruisbesboom en noemden hem Nelliappar. Thathiri betekent in het Sanskriet kruisbes en de Tamil-naam is Nelli. Omdat de plaats geurig is, wordt het ook wel Tirumanam-goede geur genoemd. Het wordt Siddhar Kadu genoemd omdat Siddhas hier woonde. Het heet nu Chitukadu.

Grootsheid van de tempel:

Een koning, terwijl hij begon met de renovatie van de tempel, vond het idool van Moeder, Her Poonguzhali genaamd, en richtte een heiligdom op. Degenen die obstakels tegenkomen bij hun huwelijksaanzoek, voeren abishek uit voor Heer met kruisbessenpoeder, sap en zaden en melk voor Heer en offeren groene vastra's en armbanden aan Moeder en licht ghee-lampen aan.

Er zijn gravures van enkele Siddha's in de pilaren die een lang leven voor toegewijden garanderen. Padukkai Jadamudi Siddha en Prana Deepika Siddhas bevinden zich in de pilaren van het Nandhi-heiligdom. Degenen die met hartproblemen worden geconfronteerd, steken ghee-lampen aan in dit heiligdom. Dit is de tempel voor inboorlingen van Swathi-sterren.

Het heilige woord Swathi bevat de gecombineerde gracieuze krachten van Lord Shiva en Lord Vishnu. De letter 'Va' staat in de Namasivaya Mantra. Het bevat ook de heiligheid van de zaadletters in de namen van Vishnu - Sundararajar, Vasudeva en Trivikrama. Inboorlingen van Swathi-sterren wordt geadviseerd om te aanbidden in de Chithukadu-tempel, gevuld met de gecombineerde genade van Shiva en Vishnu. Ze worden geadviseerd om wrongelrijst nivedhana met kruisbessen-augurken, tamarinderijst aan te bieden en hetzelfde aan de armen aan te bieden voor een welvarend leven.