Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


De staande vorm van Heer Perumal op het Avudayar (podium) waarop Shivalinga's zijn geïnstalleerd, vertegenwoordigt de filosofie dat Heer Vishnu en Heer Shiva niet van elkaar verschillen, maar één om degenen die strijden tegen verkeerde opvattingen te onderwijzen. Ook zien we een Sorgavasal apart in alle Perumal-tempels waardoor Perumal op processie wordt genomen op Vaikunda Ekadasi-dag. Zo iemand is er niet in deze tempel. In plaats daarvan zijn er drie ingangen waardoor de toegewijden op die dag de darshan van de Heer in het heiligdom zelf kunnen hebben. Dit is een zeer zeldzame structuur in een Perumalse tempel.

Heer

Chandra God

Symbool

Pijl

Dierenriem

Dierenriem Steenbok

Moolavar

Sri Prasanna Venkatesa Perumal

Amman / Thayar

Sri Alamelurmangai

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Tiruparkadal

Wijk

Vellore

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Sravana

Shraavan (in het Sanskriet)

Thiruvonam (in het Tamil)

Thiruvonam (in Malayalam)

Godheid

Vishnu, beschermer van het universum


ADRES:

Sri Venkateswara Perumal-tempel, Tiruparkadal Post-632 508,

Kaveripakkam, Wallajapet Taluk, district Vellore.

Telefoon: +91 4177 254 929, 94868 77896, 94861 39289

Openingstijd:

De tempel is open van 7.30 uur tot 12.00 uur en van 16.30 uur. en 19.30 uur

Festivals:

Vaikunta Ekadasi in december en januari en alle Pradosham-dagen (13e dag zowel vanaf de dag van de nieuwe maan als de volle maan) zijn feestelijke dagen in de tempel.

Tempelgeschiedenis:

Maharshi Pundarika ging op bedevaart naar de Vishnu-tempels. Toen hij op deze tempel in Narayana Chaturvedhi Mangalam landde, was hij geschokt toen hij Shiva in het heiligdom zag en trok hij zich terug met spijt van de fout. Een bejaarde persoon onderschepte hem en vertelde de Rishi dat wat hij zag het heiligdom van Heer Vishnu was. Rishi ontkende. De bejaarde persoon nam de Rishi mee naar het heiligdom en stond op de Avudayar als Prasanna Venkatesa Perumal en legde hem uit dat Shiva & ndash; Vishnu één waren en niet van elkaar verschilden. De Heer vertelde de Rishi ook dat, aangezien hij Vishnu niet kon aanbidden in Tiruparkadal, hem de darshan hier werd aangeboden. Zoals de Heer zijn 'Prasanna' aanbood – darshan, de Heer wordt geprezen als Prasanna Venkatesa Perumal.

Grootsheid van de tempel:

Van de 27 sterren hebben er slechts 2 het voorvoegsel "Tiru", Tiru Onam toegeschreven aan Perumal en Tiru Adhirai aan Lord Shiva. Tiru vertegenwoordigt alle voorspoed. De schoonheid en glans van Chandra the Moon begon af te nemen als gevolg van een vloek. Een van zijn vrouwen, de godheid van Tiruvonam-ster, deed intense boetedoening aan Perumal voor zijn remedie. Blij met haar boetedoening verscheen Perumal voor haar op een Tiruvonam-sterrendag en verlost Moon van zijn vloek. Sindsdien is dit heiligdom belangrijk geworden voor de Tiruvonam-ster.

Degenen die geboren zijn uit de Tiruvonam-ster wordt geadviseerd om deze tempel te bezoeken en te aanbidden op de sterrendagen, Rohini en Hastham-sterrendagen en op de derde dag vanaf de nieuwe maandag, Moondram Pirai genaamd in Tamil, en abishek en archana's uit te voeren naar Perumal om wijsheid vergaren. De staande vorm van Heer Perumal op de Avudayar van Shivalinga symboliseert de eenheid van Shiva-Vishnu-aanbidding. Vandaar dat Pradosham gerelateerd aan Shiva ook vroom wordt waargenomen in deze tempel.

Van de 108 Divya Desas – heilige plaatsen die verband houden met Vishnu-aanbidding, Tiruparkadal kan niet worden bereikt met het menselijk lichaam zoals het niet op aarde is. Om dit verlies voor de toegewijden goed te maken, geeft de aanbidding in deze tempel de toegewijden het geschenk van Tiruparkadal darshan, de 107e Vishnu Divyadesa