Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Lord Shiva vereert in de tempel als een Swayambumurthi.

Heer

Boeddha God

Symbool

Drums

Dierenriem

Dierenriem Vissen

Moolavar

Sri Kailasanathar

Amman / Thayar

Sri Karunakaravalli

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Karukudi

Wijk

Trichy

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Pushan


ADRES:

Sri Kailasanathar-tempel, Karukudi 621 210.

Dichtbij, Thatha Iyengarpettai, Musiri Taluk, district Trichy.

Telefoon: +91 4177 254 929, 94868 77896, 94861 39289

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 11.00 uur en van 17.00 uur. en 20.00 uur

Tempelgeschiedenis

Planet Moon trouwde met de godheid van de laatste ster Revathi. Ze wilden de darshan van Lord Shiva en Moeder Parvathi hebben. Moeder was zo barmhartig en verleende darshan aan hen met de Heer. Heer heet Kailasanathar en Moeder Karunakaravalli. Kar in het Tamil betekent regenwolken. Ze zijn 7 in cijfers. Er wordt gezegd dat deze wolken op Revathi-sterrendagen in de tempel aanbidden. Er wordt aangenomen dat elke speciale puja die op zondag wordt uitgevoerd voor Varuna, de god van de regen, in combinatie met de Tiruvadhirai-ster of op de Revathi-ster, voldoende regen zou brengen voor zowel algemene consumptie als voor irrigatiebehoeften zonder schaarste. Dit is een speciale tempel voor boeren.

Grootsheid van de tempel

Volgens de geschiedenis werd de tempel herbouwd door een stamhoofd genaamd Valvil Ori, de heerser van Kollimalai, bekend om zijn liefdadigheidskarakter. In het jaar 1266 schonk de Karnataka-koning Veera Ramanathan voldoende land voor het onderhoud van Pujas in de tempel. Een andere koning Rama Chakravarthi schonk meer land aan de tempel in het jaar 1541 en 1619. Bekende tempels van Gunaseelam, Thottiyam, Tiru Engoimalai, Uthamarkoil en Tirunarayanapuram zijn in de buurt van deze tempel. Er wordt aangenomen dat Karukudi alleen naast Kasi is en dat Asoka-ster hier onder het land cirkelt.

Heer Shiva en Moeder Parvathi hadden darshan verleend aan alle 27 sterrengoden in deze tempel. Toch bleef Star Revathi hier aanbidden en verbeeldde hij zich de grote genade van de goddelijke ouders, volgens de legende. Degenen die tot de Revathi-ster behoren, wordt geadviseerd om in deze tempel te aanbidden voor verbetering op hun jaarlijkse sterrendag en aan Heer en Moeder 27 nummers van elk gunstig artikel aan te bieden als 27 Mangal Sutra's, 27 blouse-stukjes of 27 voedselpakketten en deze uit te delen aan de toegewijden die bezoeken de tempel om hun levenswensen te realiseren. Ze worden ook geadviseerd om vóór 12 minuten na het begin van de Aswini-ster na het einde van de Revathi-ster melkabishek voor de Heer uit te voeren.