Lal Kitab Wetenschap van astrologieLal Kitab is een set van vijf boeken geschreven door Pandit Roop Chand Joshi in de periode 1939-1952. Het boek is gebaseerd op de remedies die zowel handlezen als Vedische astrologie inhouden, waardoor effectieve veranderingen in iemands leven worden gebracht. De taal van het boek is Urudu, maar het is nu ook beschikbaar in het Hindi, wat de transliteratie is van de Urdu-versie van het boek. Lal kitab is voornamelijk gebaseerd op de Samudrika Shastra.

Er zijn veel folklore over de oorsprong van het boek, hoewel niets is bevestigd. Maar tegenwoordig geloven mensen dat op een nacht, toen de auteur van het boek Pandit Roop Chand Joshi een droom had waarin een goddelijke macht hem vertelde over alle remedies die nu in de geschreven vorm in het Lal kitab-boek staan, dat later zeer krachtig werd. jaar.Lal Kitab-remedie

Er zijn ook aanwijzingen dat Lal Kitab ook van Perzische afkomst is, wat gemakkelijke en eenvoudige remedies biedt voor de verschillende kwaadaardige planeten in iemands geboortehoroscoop. Maar in de loop der jaren is dit een onderdeel geworden van de volkstradities, vooral in Noord-India en Pakistan. Het wordt ook wel het Rode Boek van Perzië genoemd. Er is nog een folklore die verband houdt met de oorsprong van de Lal Kitab, waar wordt gesteld dat Ravana de oorspronkelijke auteur van Lal Kitab is en in de tijd van oorlog, toen hij niet in de juiste zin werd gedomineerd door arrogantie, verloor hij het bezit van Lal Kitab die later opdook in een plaats genaamd Aaad in Arabië, waar het werd vertaald in het Urdu en het Perzisch.

Rode Boek van Perzië

De Lal Kitab voorspelt niet alleen onze toekomst, maar geeft tot op zekere hoogte ook remedies om de moeilijkheden en pech te voorkomen waarmee de meesten van ons op een bepaald moment in het leven te maken zullen krijgen. Dit zijn de situaties waarin Lal Kitab een belangrijke rol speelt door het geven van remedies en oplossingen om ons geluk en fortuin te intensiveren. Er zijn een aantal astrologische principes beschikbaar die zijn bedacht door de Lal Kitab en die effectief kunnen worden gebruikt in alle tijden van moeilijkheden, waardoor de individuen worden erkend ten gunste van geluk en fortuin. De meeste remedies die door de astrologen worden aangeboden, zijn erg oud, maar ze beloven nog steeds effectieve rituele technologieën te zijn.

geluk en fortuin

Wanneer we het gevoel hebben dat ons zelfvertrouwen naar beneden wordt gehaald en het leven frustrerend is met te veel angst en emoties of als we het gevoel hebben dat iemand of iets onze solidariteit probeert te vernietigen, wat resulteert in voortdurende problemen zowel thuis als op het werk, of het nu gaat om groot of klein, dat maakt het leven totaal een last en zinloze aangelegenheid voor ons, dan is de juiste optie om te vernieuwen en uit te werken met de hulp van Lal Kitab-remedies om het leven gezond en welvarend te maken door geluk in het voordeel van ons te brengen. De remedies die door de Lal Kitab worden voorgesteld, zijn heel eenvoudig en realistisch en betaalbaar om door de mensen te worden uitgevoerd, want het wordt niet te zwaar voor hun portemonnee.

Dus door de remedies uit te voeren die in het boek worden voorgesteld, helpt het de individuen om uit hun grote en kleine problemen te komen. Omdat de remedies praktischer zijn, helpt het ons door de negatieve energie in ons weg te nemen. Deze economische remedies, die ook zelfverdediging van aard zijn wanneer ze met geduld en geloof worden uitgevoerd, zullen zeker veranderingen ten goede teweegbrengen. Lal kitab biedt oplossingen en oplossingen voor verschillende problemen, waaronder spanningen en angsten en andere dagelijkse zaken. Er zijn vijf delen van de Lal Kitab-remedies geschreven door Pandit Roop Chand Joshi. De details van de volumes worden hieronder gegeven,

- Het eerste deel van Lal Kitab werd gepubliceerd in het jaar 1939 en omvat 383 pagina's en wordt bewaard in het Lahore-museum dat bekend staat als Lal Kitab Ke Farman (The Edicts of Lal Kitab).

- Het tweede deel werd gepubliceerd in het jaar 1940 en staat bekend als Lal Kitab Ke Arman (Ilm Samudrik Kee Lal Kitab Ke Armaan), (The 'Aspirations' of Lal Kitab), 1940. Dit deel omvat 280 pagina's.

- Het derde deel werd gepubliceerd in het jaar 1941, bekend als Gutka (Ilm Samudrik Kee Lal Kitab) (derde deel) en heeft bijna 428 pagina's.

- Het vierde deel met 384 pagina's bekend als Lal Kitab Ke Farman (Lal Kitab – Tarmeem Shuda) werd gepubliceerd in het jaar 1942.

- Het vijfde deel bestaat uit 1173 pagina's bekend als Ilm-e Samudrik ki buniyad par ki Lalkitab (Lal Kitab) werd gepubliceerd in het jaar 1952.

De Lal kitab lijkt veel op de Vedische astrologie, want in beide hebben de negen planeten een prominente plaats gekregen. Voorspellingen van de horoscoop van een individu zijn voornamelijk gebaseerd op de positie van de planeten volgens de twaalf huizen. Maar de Lal Kitab en de Vedische astrologie verschillen echter voor zowel de huizen als de dierenriemtekens in de eerste, terwijl in de latere alleen de huizen vast zijn en niet de dierenriemtekens. De Lal Kitab is in staat om de schadelijke planeten te identificeren en biedt gemakkelijke en effectieve remedies die onfeilbaar zijn om de nadelige gevolgen van de planeten teniet te doen. Ze geven ook snel resultaat.

Maar we moeten echter ook voorzichtig zijn als we Lal kitab-remedies gebruiken, want het kan terugslaan als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het adviseert ook om te stoppen met het uitvoeren van de remedies wanneer het negatieve effecten vertoont. De Lal Kitab-remedie kan op elk moment worden gestart, bij voorkeur overdag in de aanwezigheid van de zon, maar de enige voorwaarde is dat het 43 aaneengesloten dagen zonder onderbreking moet worden uitgevoerd. Er is geen effect te zien van de remedies die voor zonsopgang of na zonsondergang worden waargenomen. Daarnaast blijft er de mogelijkheid van verlies. Als het wordt onderbroken vanwege een aantal obstakels of als het wordt vergeten, wordt aangeraden om het een paar dagen te onderbreken en het proces de volgende 43 dagen zonder onderbreking opnieuw te starten.

De remedies werken effectiever wanneer rijst gewassen met melk in de buurt wordt gehouden voordat de viering wordt gestart. De Lal Kitab stelt ook dat dit het enige gebied van astrologie is dat de planetaire posities in iemands horoscoop correleert die in de lijnen van de handpalm zullen worden weerspiegeld. Lal kiatb kan ook astro-handlijnkunde zijn, wat een mix is ​​van beide kunsten, namelijk Handlijnkunde en Jyotisha. Het boek krijgt de naam Lal kitab omdat het in een rode harde kaft is uitgegeven. De kleur rood heeft veel religieuze betekenis, zowel in het hindoeïsme als in de islam. Rode kleur wordt verondersteld een zeer gunstige kleur te zijn in de hindoe-religie en het betekent ook godin Lakshmi en Lord Ganesha. Ook in die tijd moest een zakelijke grootboek in rode kleur worden gebonden, wat meer een traditie was.

Alle gunstige en religieuze gelegenheden in het hindoeïsme zullen nooit plaatsvinden zonder de rode kumkum. De delen van Lal Kitab kregen ook een rode band omdat men kan zeggen dat ze het grootboek van iemands leven zijn of in het Hindi duniyavi hisaab kitaab zou bevatten. Lal Kitab dicteert in duidelijke bewoordingen dat elk boek dat over dit systeem gaat, gebonden moet zijn in een niet-glanzende, rode kleur. In de Lal Kitab-wetenschap van astrologie worden gemakkelijke en betaalbare remedies gesuggereerd die weinig vervelende en niet dure remedies zijn zoals poeja en het dragen van edelstenen, wat de meest voorkomende remedie is in andere takken van astrologie en Jyotisha. Er zijn veel mensen, niet alleen in India, maar ook in het buitenland die de Lal kitab-remedies volgen, aangezien deze wetenschap van astrologie erg populair wordt in verschillende delen van de wereld.

Ook zijn de meeste door de Lal Kitab voorgestelde remedies een onderdeel geworden van onze dagelijkse cultuur, zoals munten in de rivier gooien, de koe met gras voeren en honden met brood enz. Lal Kitab heeft enkele algemene remedies voorgesteld voor mensen die last hebben van verschillende planetaire posities. Lal kitab raadt mensen met een zwakke zon aan om een ​​witte pet te dragen voor de betrokken persoon en ook het uitdelen van snoep voor blinden zal de persoon geluk en fortuin brengen. De remedie voor een zwakke maan in de geboortehoroscoop omvat het schenken van gratis melk aan de behoeftigen die meer nodig is en het vermijden van een manier van leven door melk te verkopen. Een persoon met een zwakke Mars wordt door de Lal kitab voorgesteld om een ​​zilveren ring in de kleinste vinger te dragen.

Wanneer de planeet Mercurius zwak is in de geboortehoroscoop van een persoon, adviseert Lal Kitab ten strengste om zich te onthouden van niet-vegetarische en alcoholische dranken en om geen geldplant in huis te kweken. Mensen met een kwaadaardige Jupiter zouden godin Durga moeten aanbidden en jonge meisjes die jonger zijn dan tien jaar moeten voeden en om te voorkomen dat ze zich misdragen of meisjes in het algemeen misleiden. De partner of de echtgenoot van een persoon die is getroffen door een zwakke Venus, moet zich overgeven aan veel liefdadigheid en lichte diya's met ghee voor Gods foto.

Degenen die worden beïnvloed door de planeet Saturnus kunnen blijven zilver in een baksteenvorm in huis. Lal Kitab raadt de mensen met een zwakke Rahu ten strengste aan om ivoor in huis in welke vorm dan ook te vermijden. De remedie die door het Rode Boek wordt gegeven voor een zwakke Ketu is het dragen van een gouden ring in zijn puurste vorm in de ringvinger van de linkerhand.