Kruiden als astrologische remediesDe rol van plantenDe Indiase samenleving is onmisbaar. We kunnen de studie van Indiase planten niet beperken op basis van hun genezende waarden alleen, maar we moeten het ook vanuit een holistische kijk bekijken om ons hun belang in het hele spectrum van het land te realiseren. Planten worden gebruikt als een kruidengeneesmiddel voor de behandeling van een zwakke planeet in de horoscoop van een persoon. De interesse om de geneeskrachtige en de genezende eigenschappen te bestuderen

van planten die tijdens de oude beschaving werden beoefend, komt weer terug, niet alleen in India en China, maar ook in de westerse wereld zoals de VS en Afrika. Het is een verstandige beslissing als we proberen onze planetaire posities in onze geboortehoroscoop te identificeren en dienovereenkomstig te werk te gaan.Kruiden als remedies

Het is essentieel om met behulp van een astroloog te weten welke planeet goed of slecht is en hun posities. Ook de astrologen kunnen ons helpen te bepalen op welke manier de planeten ons leven gaan beïnvloeden.

Als de planeten goed in onze geboortehoroscoop staan, worden ze een goede planeet genoemd, terwijl ze op de verkeerde plaats de slechte planeten zijn.

De goede planeten zullen ons helpen om te streven naar al onze inspanningen. Maar wanneer een planeet op de verkeerde plaats staat, brengt dit zeker ongunstige problemen in het leven van een individu.

planten als astrologische remedie

Volgens de Vedische astrologie regelen alle negen planeten verschillende soorten energie en mineralen in het lichaam van een persoon en er zijn bepaalde gespecificeerde kruiden waarvan wordt gezegd dat ze werken als een remedie voor deze kwaadaardige planeten, waardoor de getroffenen worden geholpen om uit stressvolle, ongemakkelijke en pijnlijke situaties te komen. Uit de studie van de Vedische astrologie is voorspeld dat alle planeten zijn verdeeld in gunstige planeten en ongunstige planeten. Niet alle mensen kunnen naar een remedie voor edelstenen gaan, want het is zwaar op de portemonnee en voor zulke mensen hebben de wijzen en heiligen van de oude Vedische astrologie wortels van sommige kruiden toegewezen die kunnen worden gebruikt om de planeten te plezieren en ook om de bijbehorende ziekten te genezen met de betrokken planeten.

Indiase planten voor astrologie

Volgens de Vedische astrologie regelen alle negen planeten verschillende soorten energie en mineralen in het lichaam van een persoon en er zijn bepaalde gespecificeerde kruiden waarvan wordt gezegd dat ze werken als een remedie voor deze kwaadaardige planeten, waardoor de getroffenen worden geholpen om uit stressvolle, ongemakkelijke en pijnlijke situaties te komen. Uit de studie van de Vedische astrologie is voorspeld dat alle planeten zijn verdeeld in gunstige planeten en ongunstige planeten. Niet alle mensen kunnen naar een remedie voor edelstenen gaan, want het is zwaar op de portemonnee en voor zulke mensen hebben de wijzen en heiligen van de oude Vedische astrologie wortels van sommige kruiden toegewezen die kunnen worden gebruikt om de planeten te plezieren en ook om de bijbehorende ziekten te genezen met de betrokken planeten.

Als we het aanbevolen kruid voor een remedie gebruiken, kunnen we het niet zomaar gebruiken, maar zullen we het kruid eerst moeten uitnodigen. De inboorling moet naar de plant gaan en hem vragen om naar zijn huis te komen om zijn verlangen te vervullen. Zodra dit is gebeurd, moet het geplante kruid worden aanbeden door diya voor het kruid aan te steken. De meest geschikte datum voor het ontwortelen van het kruid is tijdens de Ravi-Pushya Nakshatras.

Zon

De zonne-energie van Sun wordt verhoogd door pittige en vurige kruiden. Meestal zijn planten met hartvormige bladeren zeer gunstig voor een zwakke zon. Enkele van de pittige en vurige kruiden zijn cayennepeper, zwarte peper, droge gember, lange peper, kardemom, saffraan, calamus, bayberry en kaneel. Enkele van de andere planten zijn engelwortel, laurier, bergamot, wortel, ceder, wierook en jeneverbes, limoen, mandarijn, neroli, moederkruid, gember, sinaasappel en rozemarijn. Al deze planten helpen bij het beter functioneren en de doorbloeding van het hart. Er zijn enkele planten zoals Calendula en St. Janskruid die zich naar de zon wenden voor hun groei, waarvan is bewezen dat ze heilzaam zijn voor de schadelijke zon. De wortel van Baelmool of Bent kan ook in een roze doek worden vastgebonden en om de nek, arm en taille van de inboorling worden gedragen of in de zak worden bewaard. Dit kan worden gedaan op het tijdstip van zonsopgang op een zondag die overeenkomt met Kritika, Uttarphalguni en Uttarshada Nakshatras. Een deel van de olie die gunstig is voor de planeet zon is kamfer-, kaneel-, eucalyptus- en saffraanolie, die zeer stimulerend zijn.

Maan

De planten die gunstig zijn voor een zwakke maan zijn die meestal met kleine witte of lichtgele bloemen, sappige of maanvormige bladeren. Planten die bij een waterlichaam leven, zoals pepermunt en waterkers, worden ook als effectief beschouwd voor een zwakke maan. Nachtbloeiende bloemen zoals kamfer, kamille, kamperfoelie, jasmijn, labdanum, citroen, bijvoet en mirre die de eigenschappen hebben om de onderbewuste activiteiten te beïnvloeden, worden ook gesuggereerd door astrologen. De wortel van khirni kan ook in een witte doek worden vastgebonden en om de nek, arm en taille van de inboorling worden gedragen of in de zakarm worden bewaard. Dit kan 's nachts worden gedaan op een maandag die overeenkomt met Rohini, Hasta, Sharawan nakshtra. Sommige van de verzachtende, zoals marshmallow, gladde iep, smeerwortel, Salomo's zegel, Shatavari, witte musali, bala en rehmannia zijn zeer invloedrijk voor een zwakke maan. Het verzachtende middel moet voornamelijk samen met melkafkooksels worden ingenomen. Witte bloemen zoals jasmijn, gardenia, lotus en lelie kunnen aan sandelhoutolie worden toegevoegd en op het hart worden aangebracht.

Mars

De planeet Mars symboliseert de agressieve ziel die de pionier is. De meeste kruiden die gunstig zijn voor de zon, worden ook tot op zekere hoogte als goed voor Mars beschouwd. Enkele van de gebruikelijke kruiden zijn kaneel, saffraan, cayennepeper en zwarte peper, maar deze mogen allemaal alleen worden gemengd met tonics zoals ginseng, astragalus, ashwagandha, guggul of mirre. Over het algemeen worden planten met doornen en stekels geassocieerd met Mars. Sommige van de planten met stekels die als astro-remedie kunnen worden gebruikt, zijn mariadistel en brandnetel. Om de zwakke Mars te versterken, zijn de andere veel voorkomende kruiden die nodig zijn kurkuma, knoflook, uien, asafetida, basilicum, zwarte peper, wortel, koriander, komijn, gember, Pennyroyal, kleine granen, dennen, wijnruit, sassafras en enkele bittere kruiden zoals gentiaan , gouden zegel en Echinacea. Planten die onder ongunstige omstandigheden worden gekweekt, worden ook aanbevolen voor zwakke Mars.

Mercury

Van alle planten met harige en pluizige bladeren wordt gezegd dat ze goed zijn voor mensen met zwak Mercurius. De planten die goed zijn voor het zenuwstelsel, zoals kalotje, gotu kola, bhringaraj (eclipta), kalotje, passiebloem, betonie, jatamansi, zizyphus, kamille, munt, salie en lavendel worden ook aanbevolen voor het malefische kwik. Van Basil wordt gezegd dat hij zeer gunstig is voor Mercurius omdat Heer Vishnu de heersende God is. Goede oliën met een mild aroma en geestverruimende eigenschappen worden aanbevolen, waaronder munt, wintergroen, eucalyptus, ceder, tijm, sandelhout, plumeria (frangipani), lotus en salie. De astrologen raden mensen met een zwakke Mercurius aan om de wortel van vidhara of Bharangi in een groene doek te binden en deze ofwel in de nek, arm en middel te dragen of zelfs in de zak te bewaren. Dit kan worden gedaan op het tijdstip van zonsopgang op woensdag of een andere dag die overeenkomt met Mercurius zoals Ashlesha, Jyestha en Rewati nakshtra. Enkele van de andere kruiden zijn anijs, karwij, salie, dille, eucalyptus, venkel, lavendel, citroengras, narcis, pepermunt, salie, groene munt, storax, tijm en wintergroen.

Jupiter

Jupiter, de planeet van expansie, wordt vertegenwoordigd door grote eetbare planten zoals klis en duizendguldenkruid. Kruiden die een positieve energie in gedachten beloven, worden aanbevolen voor een zwakke Jupiter. De meeste tonische kruiden zoals ashwagandha, bala, zoethout, ginseng en astragalus worden aanbevolen om samen met melkafkooksels of geklaarde boter of kruidengelei te worden ingenomen. Noten zoals amandelen, walnoten, cashewnoten en sesamzaadjes zijn ook goed om een ​​malafide Jupiter te versterken. Ghee, sesam- en amandelolie kunnen ook worden opgenomen in de kruidenremedie voor Jupiter. Een persoon met een zwakke Jupiter kan de wortel van kurkuma of bananenplant in een gele doek binden en deze ofwel om nek, arm en middel binden of in de zak houden. De juiste tijd om dit te doen is op donderdag bij zonsondergang. Dit kan zelfs worden uitgevoerd op de sterrenbeelden van Jupiter zoals Punarvasu, Vishakha, Purvabhadrapad die op een Purnima valt. Laurier, Bergamot, Ceder, Kruidnagel, Hysop, Melissa, Nootmuskaat, Saffraan, Salie, Sandelhout zijn de andere veel voorkomende kruiden die worden aanbevolen voor de planeet Jupiter.

Venus

De planeet Venus staat voor schoonheid. Dus elke plant met prachtige bloemen en vruchten met heldere kleuren, zoetheid en geur wordt geassocieerd met Venus. Roos, Saffraan, Jasmijn, Lotus, Lelie, Iris, Balsam de Peru, Bois de Rose, Kardemom, Cypress, Geranium, Lavendel, Marjolein, Mirte, Eikenmos, Palma Rosa, Patchouli, Sandelhout, Tijm, Marshmallow, Framboos, Vervain en Violet wordt aanbevolen voor een malafide Venus. Kruiden zoals klis, ijzerkruid en salie die overeten onder controle houden, zijn ook goed voor Venus. Enkele van de andere aanbevolen kruiden in de vorm van tonic zijn shatavari, witte musali, amalaki, aloë-gel, rehmannia dang gui en rode framboos. Iemand met een zwakke Venus kan de wortel van granaatappel of Sarponkha, of Arandplant in een witte doek binden en deze ofwel om de nek, arm en middel binden of in de zak houden. De geschikte tijd om dit te doen is op vrijdagmiddag. Dit kan zelfs worden uitgevoerd op de sterrenbeelden van Venus zoals Bharni, Poorvaphalguni en Poorvashada.

Saturnus

Saturnus is de planeet van veroudering en die met knobbelige eigenschappen en de vaste planten met jaarringen en houtachtige planten die een lang leven hebben zoals toorts en Kava Kava worden geassocieerd met Saturnus. Enkele van de meest voorkomende kruiden die worden gebruikt als remedie voor de zwakke Saturnus zijn mirre, wierook, guggul, ashwagandha, shilajit, haritaki, smeerwortel, salie, cipres, eucalyptus, spar, mirre, eikenmos, patchouli, nardus en vetiver. Aroma-oliën zoals sandelhout, wierook, ceder en jeneverbes worden ook aanbevolen voor zwakke Saturnus. Ayurvedische formule Triphala is specifiek voor Saturnus, omdat het alle afvalstoffen reinigt en ook de diepere weefsels tonifieert. Een persoon met een zwakke Saturnus kan de wortel van Bichoobuti in een zwarte doek binden en deze ofwel om de nek, arm en taille binden of in de zak houden. De geschikte tijd om dit te doen is op zaterdag 's avonds. Dit kan zelfs worden uitgevoerd op de sterrenbeelden van Saturnus zoals Pushya Anuradha en Uttarbhadarpad.

Ketu

Enkele van de aanbevolen kruiden voor een zwakke Rahu zijn kamfer, bayberry, salie en eucalyptus. Ook enkele rustgevende geuren zoals sandelhout, lotus en wierook worden door de astrologen gesuggereerd. Het beste kruid voor Rahu is echter Calamus. Een persoon met een zwakke Rahu kan de wortel van Shwet chandan mool in een rozenkrans binden en ofwel om de nek, arm en middel binden of in de zak houden. De geschikte tijd om dit te doen is op woensdag of zaterdag tijdens zonsondergang. Dit kan zelfs worden uitgevoerd op de sterrenbeelden van Rahu zoals Aadra, Swati en Shatbhisha.

Rahu

Ketu is ook subtiel, net als Rahu. De meest voorkomende kruiden die worden aanbevolen voor een zwakke Ketu zijn salie, kalmoes, bayberry, wilde gember, gotu-kola, bhringaraj, kalotje, passiebloem en jeneverbes. Planten met indringende aroma's zoals kamfer, ceder, mirre en wierook doen het goed voor een malafide Ketu. Iemand met een zwakke Ketu kan de wortel van Ashwagandha in een zwarte of gele doek binden en ofwel om de nek, arm en middel binden of in de zak houden. De juiste tijd om dit te doen is op donderdag tijdens zonsopgang. Dit kan zelfs worden uitgevoerd op de sterrenbeelden Ketu zoals Ashwani, Magha en Mool.