De Nakshatras

Planetaire Heersers van Nakshatras

Ketu als heerser van Ashwini, Magha en Mula: Ashvini in Ram, teken geregeerd door Mars, combineert energie van Ketu met Mars-energie. De kwaliteit van een dergelijke menger van energieën geeft een meer emotioneel en expressief karakter. Het is ook een helende energie.

Magha in Leo geeft een meer persoonlijke energie, geeft zelftwijfel en reflectie op het verleden, zoals Ketu-Sun, daarom heeft het betrekking op iemands voorouders. Mula in Boogschutter geeft een meer spirituele energie, Ketu-Jupiter, maar ook twijfel en karmische afrekening. Vurige planeten regeren Ketu Nakshtras, ook door Mars, wiens aard Ketu volgt. Ketu doet het goed als hij in zijn eigen Nakshatras wordt geplaatst.Mercurius als heerser van Ashlesha, Jyeshta en Revati:

Ashlesha in Kreeft geeft meer emotionele energie, zoals Mercurius-Maan. Jyeshta in Schorpioen geeft een meer vitale energie en kritische uitdrukking, zoals Mercurius-Mars. Revati in Vissen heeft een meer emotionele en dure energie, zoals Mercurius-Jupiter. Over het algemeen doet kwik het niet goed wanneer het in zijn eigen Nakshatras wordt geplaatst, omdat er allemaal vijandige en waterige tekens zijn. De spirituele en intuïtieve kant van Mercurius kan er echter uit komen, evenals de emotionele en bedrieglijke kant.

Planetaire heersers Nakshatras