Planetaire aspecten

Vedische aspecten :

Vedische astrologie beoordeelt aspecten niet op basis van de exacte hoek tussen de betrokken planeten, maar ten opzichte van het teken. Een aspect van 180 graden is het belangrijkste aspect in Jyotish. Planeetaspecten het teken er tegenover. De aspecten zijn van planeet via teken dat ze bezetten naar een ander sterrenbeeld en naar alles wat erin staat. Er zijn algemene (180 graden) en bijzondere aspecten.

Vedische astrologie kent geen bepaalde kwaliteit toe aan verschillende aspecten. Het speciale aspect van volledige sterkte voor Jupiter is 120 graden (huizen 5 en 9 van huis Jupiter). Van sommige jyotishi's wordt gezegd dat Rahu en Ketu ook een volledig aspect naar huizen 5 en 9 werpen. Speciaal aspect van volledige sterkte voor Mars is aspect van huizen 4 en 8. Speciaal aspect van volledige sterkte voor Saturnus is aspect van huizen 3 en 10 vanaf de locatie.

Planetaire aspecten

Planetaire aspecten :

Projectie van invloed door planeten vanuit hun gegeven positie in de dierenriem naar bepaalde andere punten wordt planetair aspect of drishti genoemd ("zicht"in het Sanskriet).De speciale aspecten voor Jupiter, Rahu en Ketu:

Jupiter, Rahu en Ketu wierpen een volledig speciaal aspect op de vijfde en negende sterrenbeelden inclusief geteld.

De speciale aspecten voor Saturnus:

Saturnus geeft vanuit zijn positie het derde en tiende sterrenbeeld weer.

De bijzondere aspecten voor Mars:

Mars aspecten vier en achtste sterrenbeelden vanuit zijn positie.

verbrand planeet:

Planeten worden in nauwe samenhang met de zon"verbranden". Ze zijn verzwakt en kunnen machteloos worden gemaakt. Voor Mars, Jupiter, Saturnus is de conjunctiebol voor verbranding 8 graden en 30 minuten, voor Maan 15 graden, Venus 4 graden en voor Mercurius 2 graden.

Inzoomen van een planeet :

Als de planeet aan beide aangrenzende zijden kwaadaardige planeten van hetzelfde type heeft (hetzij kwaadaardig of heilzaam), - wordt dit genoemd "tussenzomen".Hoewel het technisch gezien geen aspect is, heeft het een sterk effect als een belangrijk aspect. Wanneer planet "omsloten door malefics", het heet "Papakartari Yoga" en de planeet in zo'n positie is verzwakt en beschadigd. Wanneer planet "ingesloten door benefics",het heet "Shubhakartari Yoga" en het beschermt en versterkt het.

planeten die gescheiden zijn:

De zon, Saturnus, Rahu, Ketu en heerser van het twaalfde huis vanaf Ascendant zijn scheidingsplaneten. De zon verbrandt dingen. Saturnus zorgt voor verlies, onthechting. Rahu verspreidt zich in zijn actie en trekt aantrekkingskracht aan wat vreemd of ver weg is. Ketu laat ons samentrekken en veroorzaakt negativiteit. De heerser van het twaalfde huis zorgt voor verlies en terugtrekking, wat de aard is van dat huis.