Relatie

Vergelijking tussen individuele grafieken

Vergelijking van hoofdfactoren:

Het is belangrijk om de harmonie tussen de twee kaarten te controleren in termen van de belangrijkste factoren van kaartinterpretatie. Hier onderzoeken we hoe de factoren een voor een verband houden, in plaats van door de uitwisseling van factoren zoals hierboven onderzocht.

Vergelijking van Ascendants:

Het is nuttig om een goede relatie te hebben tussen voorouders. Dit maakt communicatie mogelijk en brengt onze dagelijkse handelingen en spontane impulsen in harmonie. Het is niet het beste als de ascendants hetzelfde zijn, omdat dit een gebrek aan evenwicht kan hebben. Opstammelingen van hetzelfde element zijn over het algemeen goed en staan in driehoek met elkaar. Ascendants die door dezelfde planeet worden geregeerd, kunnen nuttig zijn of degenen die worden geregeerd door vriendelijke planeten.Vergelijking van manen:

Omdat de maan onze gevoelens, onze sociale en persoonlijke kant vertegenwoordigt, is het belangrijk in alle relaties. De twee manen moeten een goede relatie hebben, zoals in driehoeken van elkaar. Manen in tegenovergestelde tekens zijn meestal vrij gunstig. De planeten die de manen in beide kaarten beheersen, zouden vriendelijk voor elkaar moeten zijn. Let ook op de tweede les over relatiecompatibiliteit, aangezien veel ervan gaat over de relatie tussen manen, die de basis vormt van het Kuta-systeem.

Vergelijking van zonnen:

Omdat de zon ons zelf of ego vertegenwoordigt, laat het zien hoe de persoonlijke kanten van onze natuur zich kunnen verhouden. Als er geen relatie is tussen de zonnen van twee kaarten, of als ze geen verband houden via andere planetaire invloeden, hoe dichtbij de twee mensen ook zijn op het diepste niveau van het zelf, zullen ze gescheiden of alleen blijven.

Vergelijking van planeten

Vergelijking van planeten:

Jupiter

Omdat Jupiter dharma of innerlijke natuur aangeeft, is het belangrijk om een goede Jupiter-relatie in de hitlijsten te hebben. Bijvoorbeeld, als Jupiter in de ene kaart goede huizen bezet zoals de eerste, vijfde, zevende en negende, of als het een aspect heeft van Jupiter in de andere kaart.

Venus

Goede aspecten of vriendschappelijke relaties tussen Venuses geven aantrekkingskracht, liefde en genegenheid.

Mars

Aspecten tussen Mars in verschillende grafieken kunnen moeilijkheden en conflicten veroorzaken. Het belangrijkste is dat Mars in de ene kaart conjunct de Maan in een andere is. Mars conjunct Mars kan ook moeilijk zijn.

Kwik

Een goede relatie tussen Mercuriƫn is nuttig voor het bieden van goede communicatie op de lange termijn, essentieel voor elke relatie. Maar het hoeft niet per se meer te geven dan dat.

Saturnus

Aspecten tussen Saturnus kunnen ook voor problemen zorgen. Meer nog, Saturnus op gevoelige punten in de kaart van de partner, zoals de zon, maan of Ascendant, kan lijden of vervreemding veroorzaken. Saturnus conjunct Mars of Venus kan ook voor problemen zorgen.

Planetaire perioden

Zelfs als twee kaarten veel compatibiliteit hebben, is het van weinig belang als de planetaire perioden of timing niet goed zijn. Bovendien moeten de jaarkaart of Varshaphal en transits worden onderzocht, in het bijzonder met betrekking tot planeten in of aspectend op het zevende huis en de zevende heer.