Tempels specialiteit:De Vaitheeswaran-tempel bevindt zich in Vaitheeswaran Koil Street, Poonamallee, buitenwijk van Chennai. De tempel ligt op ongeveer een kilometer afstand van het busstation van Poonamallee. De Vaitheeswaran-tempel is opgedragen aan Sri Shiva als Vaitheeswarar Swami en de Goddelijke Moeder Shakti als Thayal Nayaki.


Navagraha

Kuja

Nakshatra

Pushya, Anuradha and Uttarabhadrapada

Richting

Zuid

Metaal

Goud

Edelsteen

Koraal

Element

Vuur

Kleur

Rood

Andere namen

Mangal (in het Hindi), Guja, Angaraka (in het Sanskriet), Mars (in het Engels) Bhumisut, Randhir, Kurunetra, Bheem, Aar, Vakr

Berg (Vahana)

Ram

partner

Shaktidevi

Mahadasha

7 jaar

Moolavar

Vaidyanathar

Thala Virutcham

Thaazhi Panai Maram (Palmboom)

Theertham

Siddhamirtham

Amman / Thayar

Sri Thaiyyal Naayagi

Tijdperk van de tempel

1000 jaar

Stad

Vaitheeswaran koil

Wijk

Chennai

Staat

Tamil Nadu


Adres:

Sri Vaitheeswaran-tempel, Poonamallee, Chennai. Telefoon nr:+(91)-44-26491444.

Openingstijd:

De tempel is geopend van 06:00 uur tot 12:30 uur en van 17:00 uur tot 20:30 uur.

Festivals:

Deze tempel is een Parihaara Sthalam voor Sevvai Dosham. Speciale Pooja's worden hier op dinsdag gedaan voor Sri Angaragan.

Tempelgeschiedenis:

Een speciaal kenmerk van de tempel is de Rajagopuram, op het noorden gericht, met prachtig houtsnijwerk op de lagere muur. Degenen van wie het huwelijk is uitgesteld, degenen die angaraka dosha hebben en degenen die kinderloos zijn, kunnen hier aanbidding aanbieden en gezegend worden. Deze tempel wordt ook wel Sevvaikizhamai koil genoemd omdat hij wordt verheerlijkt als een angarakasthalam. Op de dinsdagen in de Tamil-maand Maasi verdringen toegewijden zich in grote menigten bij deze tempel. Ze komen hun gebedsverplichtingen na zodra hun gebeden zijn verhoord. Een ander bijzonder kenmerk is dat de zon de Heer aanbidt door zijn stralen gedurende vijf opeenvolgende dagen in deze maand op de godheid in het heiligdom te laten vallen.

Grootheid van de tempel:

Dit wordt beschouwd als de Sevvai (Angaraka – Mars) sthalam voor de Navagraha-aanbidding. De tempel is weelderig, groot en goed onderhouden. Hier heeft de tempel een aparte Sevvai Padam (benen) en een standbeeld van de Sthala Vruksha Thaazhi-palmboom en ook 3 Chakrams die werden opgericht door de Adi Shankara nabij het Subramania Swami-heiligdom. De voorste mandapam bij de Shiva-schrijn heeft prachtig houtsnijwerk op het dak. De zuidelijke ingang heeft aan weerszijden een aantal interessante sculpturen. De belangrijkste godheid staat bekend als 'Theera Vinai Theertha Perumal'.