Specialiteit van Tempel:De belangrijkste godheid is Shiva – ook wel Swetharanyeswarar genoemd, wat de "heer van het witte bos" betekent en de godin is Brahma Vidya ambal. Er is een aparte locatie voor Bhudhan (kwik). De tempel is vrij groot en alle vier de belangrijke Saivite-heiligen hebben ter ere van deze heer gezongen.

Deze tempel staat vooral bekend om zijn unieke incarnatie van Heer Shiva genaamd "Agora Murthi". Het dorp Thiruvengadu is ook beroemd om zijn unieke structuur van zwembaden in tempels. Deze tempel heeft 3 zwembaden, 3 goden. Het is de overtuiging dat wie in al deze poelen een bad neemt, degene vrij zal zijn van zijn problemen zoals ziektes, uitstel van huwelijken, enz..


Navagraha

Kuja

Nakshatra

Pushya, Anuradha en Uttarabhadrapada

Richting

Noord West

Metaal

Messing

Godheid

Vishnu

Edelsteen

Smaragd

Element

Aarde

Kleur

Groente

Andere namen

Mercurius, Pudhan, Indraputra, Somaj

Berg (Vahana)

Leeuw

Gemalin

Ilja

Mahadasha

17 jaren

Seizoen

Herfst

Voedsel Graan

Groene gram

zit voor

Budhvar (woensdag)

Guna

Rajas

Reglement

Mithuna (Tweeling) en Kanya (Maagd)

Verheerlijking

Kanya (Maagd)

Verzwakking

Meena (Vissen)

Mooltrikona

Kanya (Maagd)

Heer

Ashlesha, Jyeshtha en Revati Nakshatras

Moolavar

Sri Suvedharanyeswarar

Thala Virutcham

Maha Vilvam

Theertham

Siva Gangai Theertham

Amman/Tayar

Bramavityambikai

Tijdperk van de Tempel

1000-2000 jaar geleden

Stad

Kovur

Wijk

Nagapattinam

Staat

Tamil Nadu


Adres:

Sri Suvedharanyeswarar-tempel, Thiruvenkadu – 609 114, district Nagapattinam.

Telefoon nr:+ 91-4364-256 424.

Openingstijd:

De tempel is open van 06.00 uur tot 12.00 uur en daarna van 17.30 uur tot 21.30 uur.

Festivals:

februari – Indira Festival – 13 dagen festival – Indra, van wie wordt aangenomen dat ze op het festival te zien is. Merk op dat de functie is gerapporteerd in het epische Silapthikaram. Het festival vindt heel groots plaats. Het festival zal worden bijgewoond door duizenden toegewijden. April– Thiiruvonat Nataraja Abhisheham, juni– Beam Nataraja Abhisheham, augustus – Nataraja Abhisheham, Gokulashtami, Ganesh Chaturthi-festival. Purattasi – Devendra-gebed, Navaratti-festival, oktober– Skanda Shashti-festival, Agora op de derde zondag van november tot de Murthy, fakkelceremonie in november, Tiruvadhirai Nataraja-visie, Sankranti-festival in januari worden in deze tempel gehouden. Maandelijkse heilige dagen die grotendeels in de tempel worden gevierd wanneer de toegewijden in groten getale samenkomen. Tijdens speciale dagen van het jaar, zoals Diwali, Pongal, Tamil en Engels Nieuwjaar, vinden er speciale abhishehams plaats in de tempel.

Tempelgeschiedenis:

Er wordt gezegd dat Agora Murthi een van de woedende incarnaties van Lord Shiva was. Er was een kwaad genaamd "Maruthuvasuran" in Thiruvengadu. Hij deed een diepe meditatie op Lord Bhrama voor kracht. Omdat hij tevreden was met zijn meditatie, bood Lord Bhrama hem vele krachten aan. Maar hij gebruikte die krachten op de verkeerde manier. Hij begon de heiligen en onschuldige mensen te martelen. Alle heiligen en mensen vroegen Lord Shiva om een einde te maken aan dit kwaad. Lord Shiva nam zijn incarnatie 'Agora murthi' en doodde de Maruthuvasuran onder een boom die nu in de Thiruvengadu-tempel staat.

Grootheid van de tempel:

Deze Shiva-tempel is een van de 6 meest heilige plaatsen aan de oevers van de rivier de Cauvery, die wordt beschouwd als gelijkwaardig aan de tempel in Varanasi.

Indiran, Airavatam, Budhan, Zonnegod Sooriyan en Maangod Chandiran zouden hier God Shiva hebben aanbeden. Uit de stenen inscripties die in deze tempel zijn gevonden, blijkt dat de eerdere chola-koningen Aditya Chola en Rajaraja Chola veel hebben bijgedragen aan deze tempel.

Er zijn verschillende belangrijke heiligdommen in deze goed bezochte tempel, waaronder die voor Durga en Kali. Het beeld van Natarajar hier is van grote schoonheid. Er wordt gezegd dat de aanbidding van Aghoramurthy op zondagavonden in deze tempel van belang is. Zoals gevonden in Chidambaram, is er ook een heiligdom voor Heer Vishnu vlakbij het heiligdom voor Natarajar.