Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Mensen die Venus retrograde in hun astrologische geboortehoroscoop hebben en mensen die hierdoor worden beïnvloed, komen hier en aanbidden heer Siva en Amman samen met lingam die door Sukkiran is geïnstalleerd voor een beter huwelijksleven. Speciale pooja wordt uitgevoerd op vrijdag voor de lingam.

Heer

Sukra God

Symbool

Handventilator

Dierenriem

Dierenriem Boogschutter

Moolavar

Sri Bhakthajaneswarar

Amman / Thayar

Sri Manonmani

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Thirunavalur

Wijk

Viluppuram

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Aditi


ADRES:

Sri Akashapureeswarar-tempel, Thirunavalur,

Tiruvaiyaru Taluk, Madurai-district.

Telefoon: +91 96267 65472, 94434 47826

Openingstijd:

De tempel is open van 9.00 uur tot 10.00 uur en van 17.00 uur. tot 18.00 uur

Festivals:

Eendaags festival in de maand Avani (augustus-september) op Uthra-sterrendag wordt met alle pracht gevierd. Sundarar Guru Puja-dag vindt plaats in de maand Adi (juli-augustus) op Swathi Star-dag.

Chithirai Car Festival (april en mei) 15 dagen. Chitra nieuwjaarsdag wordt zeer groots gevierd. Puja's worden uitgevoerd op Panchamurthis en Sundarar.

Thirunavalur-Pooram Sterrendag in de maand Adi (juli-augustus) is het festival voor godin Manonmani. Op dinsdagen en vrijdagen worden speciale puja's uitgevoerd voor Godin Manonmani en Durga. Rahukala puja wordt op dinsdagen waargenomen voor godin Durga tussen 15.00 uur. tot 16.30 uur Vrouwen verzamelen zich in grote aantallen voor deze Rahukala Puja.

Speciale Puja wordt op vrijdag uitgevoerd voor de Linga die door Sukra is geïnstalleerd met boter, witte ghee, bonen, witte zijde.

Donderdag Puja wordt uitgevoerd voor Lord Dakshninamurthy met gele kleding, gele bloemen, gele pols. Elke religieuze dag zal een festival zijn in de Thirunavalur-tempel en op Pradosha-dagen trekt een enorme menigte toegewijden.

Tempelgeschiedenis:

Toen de melkoceaan werd gekarnd, kwam het alakala-gif naar buiten dat Lord Shiva consumeerde om de levens van alle wezens te beschermen. De druppels die op de aarde vielen, groeiden uit tot Jumbo-fruitbomen en kwamen bekend te staan ​​als Jumbo-bos. De Heer daalde op deze plek neer en de oudheid van de plaats zou vroeger de Yuga's zijn.

Er was alleen een heiligdom Sanatorium en geen andere gebouwen voor de tempel. Later werd de tempel uitgebreid met meer bouwwerken door de koningen Chera, Chola, Pandya en Pallava. Het Sanskriet Jambunatheswarar werd later genoemd als Thirunavaleesan in Chaste Tamil door Sundarar. Hij noemde de plaats ook als Thirunamanallur. Thirunavalur is een Shiva-heiligdom die geen enkele Saivite zich tijdens zijn leven kan veroorloven te missen.

De presiderende godheid is ook bekend als Jambunatheswarar, Thirunavaleeswarar en Thiruthandeeswarar. Godin is ook bekend als Navalambikai, Sundarambikai en Rakshambikai. Vinayaka in de tempel staat bekend als Sundaravinayakar, Muruga als Shanmuganathan. De heilige bronnen zijn Gomukhi theertham en de Garuda-rivier.