Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Nandhi, het stierenvoertuig van Lord Shiva, dat over het algemeen aan de torenzijde wordt gezien, bevindt zich buiten de toren in deze tempel.

Heer

Sukra God

Symbool

Handventilator

Dierenriem

Dierenriem Boogschutter

Moolavar

Sri Akashapureeswarar

Amman / Thayar

Sri Mangalambikai

Oud jaar

2000-3000 jaar oud

Stad

Kaduveli

Wijk

Thanjavur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Aditi


ADRES:

Sri Akashapureeswarar-tempel, Kaduveli,

Tiruvaiyaru Taluk, Thanjavur-district.

Telefoon: +91 96267 65472, 94434 47826

Openingstijd:

De tempel is open van 9.00 uur tot 10.00 uur en van 17.00 uur. tot 18.00 uur Op Sterrendagen van Pooradam is de tempel geopend van 8.00 uur tot 13.00 uur.

Festivals:

Aippasi Annabishekam in oktober-november, Thai Poosam in januari-februari, Shivrathri in februari-maart, Navrathri in september-oktober en Panguni Uthiram in maart-april zijn de festivals die in de tempel worden gevierd.

Tempelgeschiedenis:

Dit is de heilige grond waaruit Kaduveli Siddhar is voortgekomen. Kaduveli betekent open ruimte. Hij leerde mensen wijsheid die hij leerde. Hij deed boete voor darshan van Lord Shiva. De Heer verscheen voor hem en begaafde vaardigheden in Siddhis – een kunst van 8 takken bekend als Ashama Siddhis.

De tempel is gebouwd door een Chola-koning. Van de elementen die de aarde bedekken – Akash-ruimte, Vayu-wind, Agni-vuur, Appu-water en Prithvi-aarde, deze tempel is opgedragen aan Akash, vandaar dat de Heer bekend staat als Akashpureeswarar. De koning noemde de plaats naar de Siddha – Kaduveli.

Grootsheid van de tempel:

Lord Akashapureeswarar is de autoriteit op de Pooradam-ster. Zoals Moeder alle voorspoed en geluk schenkt (Mangalam), wordt Ze geprezen als Mangalambikai – Moeder van welvaart. Er wordt aangenomen dat alle goden in de ruimte en Vasthu Bhagwan Lord Akshapureeswarar aanbidden op Pooradam-dagen. Toegewijden aanbidden de Heer met alle cosmetische middelen. De tempel had niet eerder het idool van Kaduveli Siddhar.