Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Lord Varadaraja Perumal verleende darshan aan Peria Nambi, Guru van Sri Ramanuja en redding aan hem in deze tempel.

Heer

Boeddha God

Symbool

Paraplu

Dierenriem

Dierenriem Schorpioen

Moolavar

Varadarajaperumal

Amman / Thayar

Perundevi

Oud jaar

500-1000 jaar oud

Stad

Pasupathikovil

Wijk

Thanjavur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Nirrti


ADRES:

Sri Varadarajaperumal-tempel, Pasupathikovil, Ayyampettai–614 201,

Papanasam Taluk, Thanjavur-district.

Telefoon: +91 97903 42581, 94436 50920

Openingstijd:

De tempel is geopend van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 17.30 uur. tot 19.30 uur

Feesten:

Margazhi Kettai in december-januari en Purattasi-zaterdagen in september-oktober worden gevierd in de tempel.

Tempelgeschiedenis:

Sri Ramanuja, zijn Guru Peria Nambigal en discipel Koorathzhwar verbleven in Srirangam. Een Chola-koning die jaloers was op de groeiende populariteit van Sri Ramanuja, stuurde zijn mannen om Sri Ramanuja te vangen. Omdat ze Ramanuja niet konden identificeren, bood de discipel Koorathazhwar, die zich voordeed als zijn Guru in witte kleren, aan om gearresteerd te worden. Peria Nambigal en zijn dochter Tiruthzhai vergezelden Koorathzhwar.

De Chola-koning eiste van hen dat ze schriftelijk zouden verklaren dat zijn religie groter was dan die van hen. Ze weigerden. De koning beval zijn mannen hun ogen af te doen. Koorathzhwar sloeg zelf in zijn ogen. De mannen van de koning verblindden Peria Nambigal's ogen. Tiruthuzhai bracht hen naar deze tempel. Peria Nambi was toen 105 jaar oud. Perumal verleende darshan aan hen en gaf redding aan Nambigal. De Heer wordt geprezen als Varadaraja Perumal – Boon Gever God. Moeder Perundevi Thayar vereert met Heer. In deze tempel schonk Lord Varadaraja Perumal darshan en redding aan Sri Ramanuja's Guru Peria Nambigal.

Grootsheid van de tempel:

Degenen die in Kettai Star zijn geboren, wordt geadviseerd om zo vaak als ze kunnen in deze tempel te aanbidden, of in ieder geval op de dag van hun geboortester. Het is opmerkelijk dat Peria Nambigal in deze ster werd geboren. Zijn geboortesterdag wordt gevierd in de tempel. De nakshatra-inboorlingen bidden tot de Guru voor verbetering in het leven. Ze bieden witte vastra's aan, bieden jasmijnslingers en lichte ghee-lampen in zijn heiligdom. Voor nivedhana bieden ze Vada en adhirasam, populaire gerechten uit Tamilnadu. Voor het aansteken van lampen gebruiken ze ook speciale olie bereid met drie kruiden die in de tempel zelf verkrijgbaar is. Mensen die lijden aan een verminderd gezichtsvermogen, bidden tot Koorathazhwar.