Maan remedie


In de Vedische astrologie vertegenwoordigt de planeet Maan onze geest, voeding en onze moeder. De planeet Maan is de belangrijkste planeet die ons dagelijks leven beïnvloedt. Omdat de maan onze geest vertegenwoordigt, kan een sterke maan een persoon emotioneel evenwichtig en stabiel maken. Terwijl een zwakke maan kan leiden tot angst, depressie, antisociale houding, slapeloosheid en woedeproblemen. We hebben een stabiele geest nodig om bijna al onze dagelijkse activiteiten uit te voeren. Maan staat ook voor moeder, voeding en onze comfortzone.

Een sterke Maan kan resulteren in een goede prettige relatie met moeder en een comfortabele jeugd. Afgezien hiervan betekent de planeet Maan onze oorspronkelijke persoonlijkheid of hoe we van binnenuit zijn. Er zijn een paar plaatsingen van de Maan die een positief en gunstig resultaat dienen.Maan
Terwijl er maar weinig plaatsen zijn waar de planeet Maan zich ongemakkelijk voelt en negatieve resultaten geeft. De twaalf sterrenbeelden kunnen worden onderscheiden in 4 elementen, namelijk - vuur, water, wind en aarde. De planeet Maan heeft een speciale vaardigheid die hem anders maakt dan de rest van de tekens. De maan weerspiegelt de kenmerken van de sterrenbeelden waarin hij is geplaatst. Wanneer de maan in vuurtekens staat, wordt het individu assertief. Wanneer de maan in watertekens staat, wordt het individu emotioneel. Wanneer de maan in aardetekens staat, wordt het individu geaard en ambitieus. Wanneer de Maan in Luchttekens staat, wordt het individu rusteloos en fluctuerend. De Maan wordt beschouwd als verheven in het teken Stier en de Maan wordt verheven in het teken Schorpioen. Maan vindt zijn maximale richtingskracht in het 4e huis en voelt zich richtingloos in het 10e huis.

Maan is een planeet die de energie absorbeert en weerkaatst van de planeten waarmee ze conjunct staat of waarmee ze geaspecteerd is. Het wordt gemakkelijk beïnvloed door de energie van andere planeten. Maan geeft positieve resultaten onder invloed van Jupiter en Venus. Onder invloed van Mercurius kan de maan praktisch en diplomatiek worden. Aan de andere kant is de maan niet erg comfortabel met planeten zoals Saturnus, Mars Rahu en Ketu. Maan is neutraal met de energie van de zon. Als de maan bijvoorbeeld onder invloed van Saturnus komt, resulteert dit in angst en bezorgdheid.

Het is altijd een verstandige beslissing om een ​​astroloog te raadplegen voordat je tot een conclusie komt. Hoewel, er zijn een paar symptomen van iemand die een zwakke of aangetaste maan heeft. Een zwakke of gekwelde Maan kan vaak leiden tot een problematische relatie met de moeder. Deze personen hebben vaak last van onzekerheid en ondervoeding. Ze kunnen last hebben van psychische problemen. Dit zijn enkele algemene symptomen van een zwakke of aangetaste Maan. De meer ernstige symptomen zijn onder meer emotionele mishandeling, depressie, waanvoorstellingen. Wanneer iemand een zwaar getroffen Maan heeft, kunnen ze zich leeg voelen en zijn ze vaak emotioneel onverschillig. Dit kan resulteren in een gebrek aan emotionele connectie.

Er zijn een paar praktische remedies die kunnen worden gevolgd om de energie van de maan in ons leven in evenwicht te brengen en er positieve resultaten uit te halen:

 • Het consumeren van water wordt opgeladen door de energie van de maan. Om dit te doen, moeten we een locatie selecteren die voldoende maanlicht ontvangt op een volle maan. We gaven aan om wat drinkwater in een glazen container te nemen en het de hele nacht op een volle maan op die locatie te bewaren. Drink het water dan 's morgens vroeg, idealiter voor de zonsopgang.

 • Ademhalingsoefeningen doen. Je hebt twee keer per dag gedurende 15 minuten twee keer per dag twee concentraten op je ademhaling nodig.

 • Het wrijven van essentiële oliën zoals sandelhout, jasmijn, lavendel op het derde oog helpt bij de schadelijke effecten van de planeet Maan.

 • Men moet altijd rekening houden met het voedsel dat ze eten en het bijhouden. Een zwakke of aangetaste Maan kan vaak maaggerelateerde problemen veroorzaken.

 • Personen met een zwakke maan hebben de neiging om het verkeerde gezelschap te hebben. Je moet hun cirkel kritisch analyseren voordat je ze volledig vertrouwt.

 • Personen met een zwakke of gekwelde maan moeten wegblijven van elke vorm van middelenmisbruik. Deze personen zijn kwetsbaarder voor stoffen dan wie dan ook.

 • Indien nodig moeten deze personen snel om professionele hulp vragen.

 • Maan wordt geassocieerd met het sacrale chakra. Daarom is het beoefenen van sacrale chakra-meditatie een geweldige remedie voor de maan.

 • Oefen regelmatig met het reciteren van de Moon beej-mantra.