Astrologische remedies voor Mangal DoshaMangal-dosha is een veel voorkomende dosha die zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomt en is bekend onder verschillende andere namen zoals Chowa dosha, Kuja Dosha, Bhom Dosha of Angarakha Dosha. Dit zou gebeuren wanneer de planeet Mars in het 1e, 2e, 4e, 7e, 8e of 12e huis van een rashi of de maankaart valt. Wanneer een persoon in deze situatie wordt geboren, wordt gezegd dat hij of zij wordt beïnvloed door mangal Dosha.

De God die de planeet Mars regeert is Lord Mangal en hij regeert ook over andere tekens zoals Ram en Schorpioen. Slechts heel weinig planeten zoals de zon, de maan en Jupiter zijn bevriend met de Mars-planeet en daardoor met Lord Mangal. controle.Astro-remedie voor mangal dosha

De Mangal- of de Mars-planeet is volgens de hindoe-vedische astrologie een van de Navagraha-planeten die kenmerken als moed, kracht, macht en agressie aangeven. Afgezien van de gunst brengt de Mangal-dosha andere negatieve invloeden teweeg die algemeen bekend staan ​​als Mangal-dosha en is zeer slecht voor het huwelijk, wat resulteert in leed en spanning in de relatie. Het wordt erg moeilijk om in het huwelijk te treden en vooral, zelfs als ze gaan trouwen, zal dit leiden tot scheiding en echtscheiding. In zeldzame gevallen wordt aangenomen dat een persoon met Chowa Dosha soms kan leiden tot een ongelukkige plotselinge dood in huis. Astrologie beweert dat er twee dingen in de astrologie zijn die het effect van Mars-dosha verminderen of tenietdoen wanneer een persoon op dinsdag wordt geboren of wanneer een man en een vrouw met Mars-dosha trouwen.

Dus van de twaalf huizen zal de plaatsing van de Mars in een van de 1e, 2e, 4e, 7e, 8e en 12e huis van iemands horoscoopkaart leiden tot de Mars Dosha en degenen die door deze dosha worden beïnvloed, staan ​​bekend als Mangliks. . Mangliks worden geconfronteerd met veel hindernissen en problemen bij het trouwen en zelfs als ze trouwen, zullen ze altijd problemen hebben in het huwelijksleven. Mensen met Mangal dosha zullen problemen hebben zoals financieel verlies en professionele problemen. Mangal-dosha wordt voornamelijk overwogen wanneer twee horoscopen worden vergeleken met het oog op een bruiloft. Alle karakters van een Mangalik-man en -vrouw moeten worden gekoppeld aan de veronderstelde bruid of bruidegom om de compatibiliteit in de horoscoop te zien.

Mangal dosha
Het optreden van deze dosha komt vaker voor wanneer de planeet Mars in een van de volgende huizen valt, zoals het eerste huis dat dominantie aangeeft, het vierde dat bekend staat om tevredenheid en mentale rust, het zevende huis dat het huis van het huwelijk is, het achtste huis dat is het huis van een lang leven of tenslotte het twaalfde huis, het huis van de uitgaven. Ook als andere planeten zoals Rahu, Saturnus of de zon in een van de bovengenoemde posities worden geplaatst, veroorzaakt dit ook dosha's vergelijkbaar met Mars, maar het zal niet zo ernstig zijn als de Mangalika-dosha gevormd door Mars. Het nadelige effect dat door Mars wordt geproduceerd, zal minder zijn wanneer Mars in een Ascendant-, Navamansa- of Maanhoroscoop wordt geplaatst, maar als het in twee of meer horden voorkomt, zal dit tot ernstige problemen in het leven leiden. Afgezien van de onverenigbaarheid in huwelijken kan mangalika dosha ook leiden tot de dood van de echtgenoot en verschillende andere gerelateerde factoren zoals opleiding, carrière of beroep en geboorte van een kind.

Manglik dosha
De intensiteit van de dosha kan van persoon tot persoon verschillen, voor sommigen kan het klein zijn, terwijl het voor anderen groot kan zijn. Wanneer de invloed minder is, omvatten de remedies gebeden en het zingen van mantra's, wat meestal zorgt voor de nadelige gevolgen. Maar astrologen stellen dat ten minste 80% van de mensen zal worden beoordeeld als Manglik. Hoewel Mangalika-dosha naar verluidt veel nadelige gevolgen met zich meebrengt, heeft het veel remedies om de negativiteit van de Mangal-dosha teniet te doen. Er zijn zoveel rituelen en mantra's die heel goed werken met de Mangal-dosha volgens de Vedische astrologie die worden geïnterpreteerd door experts op dit gebied. Wanneer twee mensen getroffen zijn door Mangal-dosha of wanneer twee Mangalika's trouwen, wordt het effect van de mangal-dosha tenietgedaan en worden ze gezegend met een gelukkig getrouwd leven. Volgens de hindoe-vedische astrologie is er iets dat bekend staat als Kumbh Vivah waarbij één persoon is manglik in het huwelijk die de negatieve effecten van de dosha teniet zal doen.

Kumbh Vivah- of Ghata Vivah-ceremonie omvat het huwelijk van de manglik met een pot en breekt deze daarna. Ashwatha vivah omvat het huwelijk van de manglik met een bananenboom of een peepalboom en daarna de boom omhakken. Vasten op dinsdag is zeer effectief voor Mangal-dosha, waar de mangaliks vasten en alleen toor daal kunnen eten. Het reciteren van de Navgraha-mantra, Gayathri-mantra en de Hanuman Chalisa door de mangalik-personen op dinsdagen is een goede remedie tegen mangal-dosha. Behalve het reciteren van de mantra's kunnen de mangaliks ook bepaalde specifieke rituelen en poeja's uitvoeren die betrekking hebben op Lord Mangal. Ook de navagraha-tempel in de Vaitheeswaran Koil of Pullirukkuvelur-tempel in de buurt van Sirkazhi in Tamil Nadu staat bekend om Lord Kuja of Mangal of Mars.

Wijzen en experts van de Vedische astrologie suggereren dat er maar weinig tempels zijn die bezocht kunnen worden en dat bepaalde specifieke pooja's kunnen worden uitgevoerd op dinsdagen, wat de nadelige effecten van Mangal-dosha tot op zekere hoogte zal verminderen. Enkele van de meest populaire tempels van Lord Mangal bevinden zich in Kumbakonam in de staat Tamil Nadu, terwijl er ook enkele andere zijn in Guwahati, Assam. Astrologen raden ook aan om op dinsdag een Hanuman-tempel te bezoeken en een ghee-lamp aan te steken, samen met het uitdelen van vermiljoen en snoep. Offers en bijdragen die op dinsdagen in elke tempel worden gedaan met dingen als zwaarden of messen, voedsel dat is gemaakt van rode linzendaals (masoor daal), tarwebrood, rode zijde en rode stenen zoals koralen werken als een zeer goede remedie voor mangal-dosha . Ringen van rode koraalsteen kunnen in de ringvinger van de rechterhand worden gedragen.

Het aanbidden van Heer Muruga en Godin Durga zou zeer effectief zijn voor de Mangliks. Het oranje kleurenidool van Lord Ganesha wordt verondersteld in de aanbiddingsruimte te worden bewaard en regelmatig te worden aanbeden. Het is ook goed om vogels zoet te voeren en zoete melk aan te bieden aan banyan en aanbidding. Chant de mantra van Sunder Kand uit Tulsi Ramcharitmanas, beginnend op een dinsdag voor een periode van 40 dagen. Gayatri-mantra kan gedurende een periode van 108 dagen zonder onderbreking worden gereciteerd. Naast het reciteren van de Hanuman-mantra is het ook goed om op dinsdag de Hanuman-tempel te bezoeken en de mensen daar snoep en sindoor aan te bieden. Roodgekleurde kleding kan worden gedoneerd aan degenen die met ijzeren voorwerpen werken.

De beroemdste Lal Kitab suggereert enkele veelvoorkomende remedies voor degenen die last hebben van Mangal dosh. Volgens Lal Kitab zijn er verschillende andere factoren die aangeven of een persoon al dan niet onder invloed is van Mangal-dosha en of het, in het geval van aanwezigheid, destructief zal zijn. Voor meer precieze remedies moeten we astrologen benaderen, want zij geven een gedetailleerd verslag van hoe de remedies moeten worden uitgevoerd. Wanneer Mars in het 1e huis aanwezig is, is de remedie om een ​​aarden pot te vullen met een deksel en deze te begraven in een gebied dat geïsoleerd is of weg van mensen. Bepaalde remedies kunnen vreemd klinken, maar toch suggereren de experts op het gebied van astrologie het als een remedie.

Als Mars aanwezig is in het 4e huis, wordt geadviseerd om de lege zakken waarin suiker was verpakt op het terras van het huis te laten staan, waarvan wordt aangenomen dat het Manglika dosha teniet doet. De aanwezigheid van Mars in het 7e huis houdt een remedie in om een ​​lemen muur te doorbreken die meestal is gebouwd met ruwe en onbewerkte modder. Met Mars in het 8e huis van een geboortehoroscoop is de remedie om een ​​tawa op te warmen en vervolgens van het vuur te halen en zo lang mogelijk water te sprenkelen. Het wordt ook aanbevolen om zilver in de linkerhand te dragen. Het is ook altijd aan te raden om zowel het mannetje als het vrouwtje met Mangal-dosha te laten trouwen, want de dosha wordt geneutraliseerd.

Tegenactie van Manglika dosha vindt plaats wanneer de planeet Jupiter samenkomt in de lijn van Mars. Wederzijdse of complementaire positionering van zowel de planeten Mars als Rahu in de horoscoop van een persoon zal ook de effecten van Mangal-dosha verminderen. Ook de aanwezigheid van Mars in zijn eigen huis neutraliseert het effect. Op het moment dat Jupiter optreedt als de 8e heer en als Mars in het 8e huis wordt geplaatst, worden de dosha-effecten verminderd. Hetzelfde is het geval met planeet Venus, want wanneer Venus en Mars in het 12e huis worden geplaatst, wordt het effect van de dosha op de Mangliks verminderd.