Selecteer Jongensster


Overeenkomst Maken in de Indiase Vedische astrologie

Huwelijk is een zeer plechtige verplichting voor de bruid en de bruidegom. In India wel is een zeer heilige gebeurtenis voor de hindoes. De ouders en de ouderen familieleden van de jongen en het te trouwen meisje besteden grote zorg voordat ze in het huwelijk treden, want er is geen weg meer terug uit de huwelijksgelofte. Om een lang en gelukkig huwelijksleven te verzekeren, de oude Indiase wijzen en heiligen bedachten een methode om de huwelijksaanpassingsvermogen of huwbare compatibiliteit genaamd 'Marriage Matching' of 'Matchmaking'.

Zij bedacht de methode van matching door Koota Agreement op basis van de geboorte Sterren van de jongen en het meisje. bondgenoot zij adviseerden 20 kootas. Maar hiervan komen slechts 10 koota's in aanmerking voor de daadwerkelijke horoscoop matching en in sommige delen van India worden slechts 8 koota's overwogen. Daarom staat het ook in de volksmond bekend als "Das Poritham" in het Hindi of Huwelijkscompatibiliteit, horoscoopcompatibiliteit in het Tamil.

De 10 Koota's of de 10 Poruthams

Volgens Indiase astrologische principes zijn er 28 Nakshathras (Sterren) in een ovale ronde genaamd de dierenriem en de Navagrahas (de negen planeten) die door deze dierenriem passeren. Dit hemels

constitutie oefenen hun gecombineerde astrale invloeden uit op mensen.

De Kootas-overeenkomst wordt vastgesteld door de geboortesterren te onderzoeken en de Janma rasis, van de jongen en het meisje. Elke koota heeft een specifieke rol of een rol om te spelen.

1) Dirham (Dinanath Ayushyam Aarogyam)

De aanwezigheid van Dina Koota overeenkomst zorgt ervoor dat man en vrouw gezond en vrij van allerlei ziektes blijven en gaan genieten alle comfort en een lange levensduur.

Graaf de sterren beginnen voor de ster van het meisje. Als zo'n geteld aantal komt als 2,4,6,8,9,11,13,15,18,20,24,26, het is goed en gaat ermee akkoord. Als Rohini, Ardhra, Maka, Visaka, Sravana, Hasta, Uttarashada, Revathi toevallig dezelfde ster is voor meisje en jongen, daar zijn ze het over eens.

In gevallen van Mrigasira, Aswani, Krithika, Punarvasu, Pushya, Uttara, Chitra, Uttarashada, Purvashada-sterren, als ze hetzelfde zijn, zijn ze dat ook zijn het daarmee eens, maar krijgen een secundaire keuze. Anderen zijn het daar niet mee eens.

In gevallen waarin de twee sterren hetzelfde zijn, is het goed dat de tekenen van de jongen leidt die van het meisje. 27e ster heeft zelfs in verschillende tekens afgewezen te worden.

2) Ganam (Sobanam Ganam Evacha)

Dit koota zorgt voor een compatibel seksleven. Het is het matchen van de mens geesten en hun temperamenten.

Deva Gana

Manushya Gana

Rakshasa Gana

Aswani

Bharani

Krithika

Mrigasira

Rohini

Ashlesha

Punarvasu

Ardhra

Makha

Pushya

Arme vaphalguni

Chitra

Hasta

Uttaraphalguni

Visaka

Swathi

Purvashada

Jyeshta

Anuradha

Uttarashada

Moola

Sravana

Armevabhadrapa

Dhanishta

Revathi

Uttarabhadrapada

Satabisha

Als beiden zijn Deva of Manushya Gana, daar zijn ze het over eens. In het geval dat de gana van de het meisje is Deva en dat van de jongen is Manushya, het is het ermee eens dat dit secundair is. Als ze allebei van Rakshasa zijn, zijn ze het er niet mee eens. Deze overeenkomst geeft algemeen geluk in het huwelijksleven.

3) Yoni (Yonitho Dhampathy Sneham)

Dit is een andere koota die op twee manieren wordt ge├»nterpreteerd. Het woord Yoni geeft het priv├ę voortplantingsorgaan van een vrouw aan. Zo wordt het gezegd die aanwezigheid van Yoni Koota is een must om seksuele compatibiliteit te garanderen.

Elk Er is een bepaalde dierlijke kracht aan de ster verbonden. Ze zijn:

Nakshatra

Dier

Aswini

Paard

Kritiek

Geit

Mrigasira

Slang

Punarvasu

Kat

Aslesha

Kat

Arme vaphalguni

Rat

Hasta

Buffel

Swati

Buffel

Anuradha

Hert

Moola

Hond

Uttarasada

Mangoest

Dhanshita

Leeuw

Armevabhadrapa

Leeuw

Revati

Olifant

Nakshatra

Dier

Bharani

Olifant

Rohini

Slang

Ardra

Hond

Pushya

Geit

Magha

Rat

Uttaraphalguni

Stier

Chitra

Tijger

Visakha

Tijger

Jyehsta

Hert

Arme vashadha

Aap

Sravana

Aap

Satabisha

Paard

Uttarabhadrapada

Koe

Koe en tijger, olifant en leeuw, paard en buffel, hond en hert, rat en kat, geit en aap, slang en mangoest worden tot vijanden verklaard naar elkaar. De sterren van wederzijdse vijanden zijn het daar niet mee eens. Als ze zijn van sommige yoni maar alleen vijanden van elkaar als hond en koe gaat akkoord als secundair. Deze overeenkomst schenkt wederzijdse liefde tussen man en vrouw.

4) Rasi (Rasinam Vamsavirthi Kiruth)

Dit verzekert de voortzetting van iemands gezin door de geboorte van een zoon. Als er geen nakomelingen of nakomelingen zijn, zullen zijn familie en traditie dat wel doen eindigen met hem. Een andere denkrichting interpreteert het als hartelijk relatie tussen de schoondochter en haar schoonfamilie.

Tellen van die van het meisje als de Rasi van de jongen daar 2, 4, 6, 8, 12 is is geen goede overeenkomst.

Als beide tekens zijn hetzelfde, er is overeenstemming en in dat geval is de Rasi van Waterman, Leeuw, Kreeft en Steenbok zijn het er niet mee eens, als ze dat allebei zijn onderling in de 7e ten opzichte van elkaar. Hiervan zijn er 6 tot 8 niet eens. Dit levert kinderen op.


5) Rasiyathipathy (Santhanam Rasiythipathy)

Dit verwijst naar de vriendschap tussen de heren van de geboortesterren van het meisje en de jongen. Deze koota zorgt voor santhanam. Het woord santhanam betekent ook nageslacht dat Rasi Koota wordt genoemd.

Zien de Rasi van de jongen en het meisje, hun heren moeten vriendelijk zijn of neutrale. Dit aspect verleent kinderen.

Planeet

Vriend

Vijand

Neutrale

Zon

Maan

Mars

Jupiter

Saturnus

Venus

Rahu

Kethu

Kwik

Maan

Zon

Kwik

Rahu

Kethu

Mars

Jupiter

Venus

Saturnus

Mars

Zon

Maan

Jupiter

Kwik

Rahu

Kethu

Venus

Saturnus

Kwik

Zon

Venus

Maan

Mars

Jupiter

Saturnus

Rahu

Kethu

Jupiter

Zon

Maan

Mars

Kwik

Venus

Saturnus

Rahu

Kethu

Venus

Kwik

Saturnus

Rahu

Kethu

Zon

Maan

Mars

Jupiter

Saturnus

Venus

Kwik

Rahu

Kethu

Zon

Maan

Mars

Jupiter

6) Rajju (Raju Mngalya Vrithysyath)

Dit schenkt het meisje dat lang gelukkig samenleeft met haar echtgenoot tijd. Het wordt beschouwd als de belangrijkste van de tien koota's het verzekert een lang leven voor de echtgenoot.

De groepssterren vormen een figuur. De groepen vormen voet, dij, midden, nek, hoofd. Ze zijn als volgt:

Deel

Ster

Hoofd

Mirgasira,Chitra,Dhanishta

Nek

Rohini,Ardhra,Hasta,Swati,

Sravana,Satabisha

Midden

Krithika,Punarvasu,Uttara,Visaka,

Uthrashada,Purvabadra

Dij

Barani,Pushya,Pubba,Anuradha,

Uttarabadra,Purvashada

Voet

Aswani,Aslesha,Maka,Jyeshta,

Moola,Revati

Als zowel de sterren van de jongen als het meisje komen in hetzelfde deel als de voet of hoofd of nek enz. er is geen overeenstemming. Als dat zo is in dezelfde lijn als het hoofd zal de echtgenoot sterven, als hij in de nek zit, de vrouw zal de dood ontmoeten, als ze midden in het verlies van kinderen zit, als onder de dij extreme armoede en onder de voet beklagenswaardige omzwervingen. Dit is een zeer belangrijke overeenkomst.

7) Vedha (Vedhaya Sohanasanam)

Vedha betekent ellende. Deze koota-overeenkomst beschermt tegen alle kwaden en valkuilen in het huwelijksleven. Een gelukkig en voorspoedig huwelijksleven is verzekerd als gevolg.

Zeker sterren zijn onderling anti of tegengesteld aan elkaar. De ster van de jongen en meisje mogen niet wederzijds tegen elkaar zijn. Ze zijn als volgt:

Aswini

Tegen

Jyehsta

Bharani

Tegen

Anuradha

Kritiek

Tegen

Visakha

Rohini

Tegen

Swati

Ardra

Tegen

Sravana

Punarvasu

Tegen

Uttarasada

Pushya

Tegen

Arme vashadha

Aslesha

Tegen

Moola

Magha

Tegen

Revati

Arme vaphalguni

Tegen

Uttarabhadrapada

Hasta

Tegen

Satabisha

Uttaraphalguni

Tegen

Armevabhadrapa

Mrigasira, Chitrai en Dhanishta zijn wederzijds tegen elkaar. Deze Vedha-overeenkomst is erg belangrijk, net als de Rajju-overeenkomst. Geluk kan niet worden verkregen als ze anti zijn.

8) Vasya (Vasyath Anniyonnia Vasyaham)

Er wordt aangenomen dat de aanwezigheid van deze koota-overeenkomst zorgt voor wederzijdse liefde en gehechtheid.

De Rasi voor zowel de jongen als het meisje moet het met elkaar eens zijn. Dit schenkt wederzijdse genegenheid tussen koppels.

Rasi

Aangenaam Rasis

Ram

Schorpioen, Leeuw

Stier

Kanker

Tweeling

Maagd

Kanker

Boogschutter

Schorpioen

Leeuw

Weegschaal

Maagd

Tweeling

Vissen

Weegschaal

Capricorn

Maagd

Scorpio

Kanker

Boogschutter

Vissen

Capricorn

Vissen

Waterman

Maagd

Vissen

Ram

9) Mahendram ( Mahendram Puthira Vrithisyath )

Het verzekert nageslacht of kinderen in grotere mate.

Tellen van die van het meisje als de ster van de jongen 4, 7, 10 is, 13, 16, 22, 25 ze zijn het erover eens. Dit levert rijkdom en kinderen op het echtpaar.

10) Stree Deergam (Stree Deergath Sarva Sampathha)

Het zorgt voor accumulatie van rijkdom en algemene welvaart.

Tellen van die van het meisje, als de ster van de jongen meer dan 13 is is het daarmee eens. Sommigen verklaren dat als het 7 is, het ermee eens is. Het voordeel hiervan is dat de duur van het huwelijksleven langdurig zal duren.

The above mentioned 10 Kootas are the main ones considered before deciding on a marriage.

Nadi : Nadi means pulse which is a medical term. So nadi koota ensures health, longevity of the couple and happiness of children.

12) Varna Koota : Varna refers to the caste of the girl and boy and it is having no or less relevance now a days as inter-caste marriages have become common.

The astrologers have given certain points to all these kootas, The points are summed up according to the matching of the horoscopes of the boy and the girl. If there is matching of more than 50 percent points, then the couple is considered ideal for marriage.

Manglik (Mars) Matching : This is also one of the most important aspect of horoscope matching. There must be compatibility of Mars between the male and the female horoscope.

The perfect calculation of all these points requires, accurate and detailed horoscope of both the boy and the girl.


...

Ten Porutham de Indiaan Matchmaking met de sterren. In de Indiase cultuur is het huwelijk een zeer plechtige verplichting voor de jongen en het meisje. Het wordt ook beschouwd als een heilige gelegenheid voor de Hindoes die vooral in Zuid-India worden gevolgd. Om een lang en gelukkig huwelijksleven te garanderen, bedachten de oude Indiase wijzen en heiligen een methode om de huwbare compatibiliteit te controleren, die matching met de jongens- en meisjesster wordt genoemd. ook bekend als thirumana porutham of Jathaga porutham '.