Indiase versus westerse astrologie


Indiase astrologie

De techniek en methoden die worden gebruikt om de positionering van planeten en hun daaruit voortvloeiende effect te bepalen, leiden tot verschillende systemen. Astrologische wijzen in India boden een innovatieve oplossing voor dit complexe probleem van beweging van verschillende lichamen en het bewegende referentiekader door een vaste dierenriem te definiëren. Dit systeem wordt "Nirayana of Indian System" genoemd. In het Nirayana-systeem is de

Zodiak of hemelcirkel wordt verondersteld een vaste waarde te zijn. Het Indiase systeem maakt gebruik van wiskundige modellen en maakt het mogelijk om geleidelijk tot het gewenste nauwkeurigheidsniveau te berekenen, analyseren en interpreteren.Western Astrology

Westerse astrologie

Het westerse of Sayana of bewegende sterrenstelsel maakt berekeningen en voorspellingen gebaseerd op de zogenaamde huidige positie van het sterrenstelsel. Dit heeft beperkingen zoals in de huidige wetenschappelijke wereld, er is geen manier van het definiëren van de huidige positie van de altijd bewegende hemellichaam dierenriem.

Het verschil tussen Sayana-lengtegraden en Nirayana-lengtegraden van planeten heet "Ayanamsa" of precisie. Sayana-systeem is op zijn best een ruwe eerste orde benadering. Nirayana-systeem is een innovatief oplossing voor een complexe situatie.

Het Sayana-systeem maakt gebruik van benaderingstechnieken en progressieve nauwkeurigheid in voorspellingen is niet mogelijk.

Veelvoorkomende eigenschappen

Wanneer we de Indiase astrologie vergelijken met die van de westerse astrologie, zijn er bepaalde algemene principes die in beide systemen worden gevonden. Eigendom van huizen, verhoging, verzwakking, kenmerken van planeten en de 12 aspecten van het menselijk leven zijn hetzelfde.

Afwijkende kenmerken

In bepaalde andere aspecten verschillen ze van elkaar. Bijvoorbeeld de vierkante oppositie-aspecten zijn slecht en driehoeks- en sextielaspecten zijn altijd goed in de westerse astrologie. Waar zoals in het hindoeïstische systeem goede en slechte aspecten niet gebaseerd zijn op het soort aspecten, maar op de aard van de planeten die bij de aspecten betrokken zijn. Ashtakavarga-systeem, Shadvarga-kaarten, Shadbala-beoordeling en Yogavali worden niet gevonden in het westerse systeem.

De Indiase wetenschap van astrologie geeft ook bepaalde corrigerende maatregelen om mentaal, moreel en fysiek lijden te overwinnen door middel van medicinale wortels, mantra's en yogapraktijken en edelstenen. Hoewel de hindoeïstische astrologie zich bezighoudt met alle aspecten van het menselijk leven die wijzen op materialistisch succes en mislukkingen, is het diep geworteld in de filosofie.

12 sterrenbeelden met Indiase en westerse astronomische namen

Nee

Indiase naam

Westerse naam

1

Mesham

Ram

2

Vrishabham

Stier

3

Mithunam

Tweeling

4

Karkatakam

Kanker

5

Simham

Leeuw

6

Kanya

Maagd

7

Tula

Weegschaal

8

Vrischikam

Schorpioen

9

Dhanus

Boogschutter

10

Makaram

Steenbok

11

Kumbham

Waterman

12

Meenam

Vissen

Maantekens versus zonnetekens

Het Sayana-systeem van generieke voorspellingen is gebaseerd op zonnetekens. Het zonneteken hangt nauw samen met de geboortedatum. Daarentegen is de berekening van het maanteken ingewikkelder en kan niet worden bepaald met eenvoudige datums uit de Gregoriaanse kalender.

Het Vedische Indiase astrologische systeem gebruikt veel complexere berekeningen. De Lagna, Birth Star en verschillende andere parameters met betrekking tot elk individu worden bepaald door de horoscoop voor de specifieke geboortedatum en -plaats te verwerken. De tak van de Vedische Indiase astrologie die zich alleen bezighoudt met Muhurtams of het bepalen van een gunstige tijd voor het doen van een belangrijke activiteit, wordt bijvoorbeeld uitgebreid gevolgd voor het starten van belangrijke activiteiten. Evenzo is de compatibiliteit van het huwelijk een aparte tak in de Indiase astrologie en worden veel parameters geanalyseerd die te maken hebben met de compatibiliteit van toekomstige bruidegom en bruid. Al deze subsystemen in de Indiase astrologie zijn gebaseerd op complexe berekeningen van geboortegegevens.

Voorspellingen op basis van Vedische astrologie zijn nauwkeuriger en specifieker dan die op basis van zonneteken of maanteken. Al deze op tekens gebaseerde voorspellingen zijn generiek. Bijvoorbeeld - met behulp van Nirayana-zonnetekens vallen alle personen geboren tussen 15/2 en 14/3 in het teken Waterman. Ze zouden een bepaalde reeks eigenschappen of kenmerken hebben. Echter, bij het gebruik van maantekens kunnen twee personen, hoewel geboren op 15/2 in hetzelfde jaar, maar op verschillende tijdstippen, verschillende geboortesterren hebben. Voorspellingen op basis van Vedische astrologie zijn juist. Hier wordt eerst Lagna bepaald. Verdere Lagna varieert om de twee uur en ook met geboorteplaats. Dit geeft heel verschillende eigenschappen/persoonlijkheden en in tegenstelling tot Zonnetekens maakt het mogelijk om de eigenschappen van elk individu diepgaand te categoriseren.

Indiase astrologieEen vraag stellen ?

Indiase astrologieKrijg ik een goede baan?

Indiase astrologieWanneer krijg ik een goede baan?

Indiase astrologieWelk beroep zou ideaal zijn voor mij?