Astrologische remedies voor Shani DoshaDe meest gevreesde planeet in de astrologie is Saturnus, ook wel Shani genoemd. Het wordt verondersteld een grote kwaadaardige planeet te zijn die het de inboorlingen erg moeilijk maakt, wat resulteert in samentrekking, beperking en beperking. Hoewel er veel negatieve aspecten zijn en ondanks dat het een boosaardige planeet is, staat Shani bekend als de planeet van gerechtigheid, want het is de brenger van structuur en discipline in de wereld.

De planeet Saturnus wordt aangeduid met verschillende namen, zoals Shanischara, Sauri (zoon van Surya), Chayatmaja (zoon van Chaya, de gemalin van Surya en schaduw van Samjana), Nilambara (iemand die blauwe kleding aantrekt), Manda (langzaam), Ara, Kroda, Vakra (krom), Saptamsu (een met zeven stralen), Asita (de zwarte) en Pangu (kreupel). Shani is een zeer sterke planeet en heeft een duidelijke positie in iemands horoscoop waar het de planeet kan bouwen of vernietigen. individu.sani dhosha

Voor positieve aspecten geeft Shani kenmerken aan zoals een lang leven, autoriteit, leiderschap, macht, ambities, nederigheid, verantwoordelijkheid, rechtschapenheid, perceptie, spiritualiteit, hard werken en operationele vaardigheden. Enkele van de negatieve indicatoren zijn eenzaamheid, angst, neerslachtigheid, ouderdom en dood, beperking, ongepaste verantwoordelijkheid, vertragingen, verlies van ambitie, chronisch lijden, verliezen, enz. De twee meest voorkomende kwalen veroorzaakt door de meest gevreesde planeet Saturnus zijn Shani Dosha en Sade Sati. In de Vedische astrologie stelt de Padmapurana dat Samjana, de vrouw van Surya, de oogverblindende uitstraling van haar man Surya niet kon verdragen en daarom creëerde ze een schaduwbeeld van haar dat bekend staat als Chaya. Surya en Chaya zijn bevallen van Shanischara, wat langzaam bewegend betekent.

Saturnus
Maar Shanichara werd vervloekt door Lord Parvathi, wat hem tot een wreed wezen maakte, alsof als hij naar iemand recht kijkt, hij ze zeker tot op zekere hoogte zal ruïneren. In zo'n situatie in de horoscoop van een persoon is wanneer de remedies die voor Shani zijn gemaakt niet onderhandelbaar worden. de schadelijke effecten werden veroorzaakt door Shani Graha via Sadhe Sati. Afgezien van het astrologische beeld zou Saturnus een merkwaardige planeet zijn met zijn ringen.

Deze ringen geven niet alleen een intensere schoonheid aan de planeet Saturnus, maar ook aan het hele hemelse spektakel. Ook de hoeveelheid licht en warmte die Saturnus van de zon ontvangt, is relatief minder en heeft een vergelijkbare gassamenstelling als die van de Jupiter. Titan, de bekendste maan van Saturnus, heeft een eigen atmosfeer en het kan zijn dat de ringen het grootste deel van de tijd het volledige zicht op de planeet belemmeren.

Shanichara
Een van de beroemde wetenschappers uit Italië, Lino Picardi, bewees dat wanneer de stralen van Saturnus doorgelaten werden en vanuit een blauwe saffier in een bacteriecultuur werden geprojecteerd, dit tot vermenigvuldiging leidde. De aanwezigheid van Shani in onze geboortehoroscoop in een gunstig teken en huis belooft de roem en gezondheid en levensduur van de persoon te verbeteren. Maar het is het omgekeerde wanneer het wordt beïnvloed door Shani-dosha, wat ertoe leidt dat de mensen met alle negatieve aspecten worden uitgeschakeld. Zwart is de meest voorkomende kleur die verband houdt met de planeet en blauwe saffier is de edelsteen die gunstig wordt gedragen voor de planeet.

Shani Mahadasha is de tijd of periode waarin een persoon onder de heerschappij van Shani staat, wat specifieke veranderingen en transformaties in het leven van het individu met zich meebrengt. Verschillende factoren in iemands leven worden beïnvloed door Shani en of het goed of slecht is, hangt af van de planeet op de Nakshatra waarmee een persoon is geboren.

De goede en de slechte aspecten van hetzelfde zijn afhankelijk van de horoscoop van de persoon, karma en zijn of haar daden. Shani Dosha is het specifieke moment waarop de planeet uitgeput is of in een van de kardinale huizen in de geboortehoroscoop van de persoon komt. De periode waarin de dodelijke effecten van Saturnus prominent zijn vanwege zijn planetaire posities in conjugatie met andere planeten, staat bekend als de Shani Dosha. Zoals we het verhaal van Shani in eerdere regels al kennen, staat Shani bekend als een uitstekende leraar en op basis van iemands karma rechtvaardigt hij de mensen met goede dingen of straft ze hen voor hun slechte daden. Er wordt ook aangenomen dat godin Katyayini over Shani regeert, want hij is de verlosser van rechtvaardigheid en eerlijkheid. Godin Katyayani, is de zesde vorm van Navadurga die deugden verleent volgens het karma van elke persoon. Een andere reden waarom de aanbidding van Hanuman ten tijde van Shani dosha goed is, is dat er mythen zijn die stellen dat Hanuman de geredde Shani uit de gevangenis van Ravana of de demonengod heeft vrijgelaten.

Astrologen helpen bij het lezen van de geboortehoroscoop bij het benaderen van de planetaire invloeden in verschillende levensfasen en geven verschillende remedies om Shani af te koelen.

De inslag van Saturnus wordt gewijzigd door plaatsing in verschillende huizen en door de invloed van andere planeten op Saturnus. Er zijn veel pooja's en remedies voorgesteld door experts en wijzen uit de oudheid, zoals Shani dosha nivaran pooja, waaronder Ganpathi Smaran, Shaanti paath, Invocation of all deities, negen planeten aanroeping, Shani mantra jaap en Shani Havan. De Shani dosha pooja houdt ook in dat je elke zaterdag eerbiedig respect betoont aan de Shani God door een lamp uitsluitend van sesam- of mosterdolie aan te steken en hem te aanbidden.

Het is goed om de beroemdste Shani-tempel in Shingnapur te bezoeken, waarvan wordt aangenomen dat het een zeer krachtige tempel is waar Shanidev in zijn solide kracht leeft. Wanneer Shani wordt geplaatst in de 2e, 7e, 3e, 10e en 11e huis van een geboortehoroscoop, dan wordt verondersteld dat het gunstig is, terwijl wanneer het aanwezig is in het 4e, 5e en 8e huis, het een teken van ongunstigheid is. Niemand kan ontsnappen aan de goede en slechte invloeden van Shani, dus de Shani dasha genoemd als Sadhe Saati en Dhaiya brengt altijd paniek in de geest van mensen. Er zijn veel remedies beschikbaar uit de oude Vedische astrologie met betrekking tot Shani dosha, maar de beroemdste Lal Kitab suggereert remedies, of de planeet zich nu in een gunstige of ongunstige positie bevindt. Wanneer het het geval is van een gunstige positie, dan zal het helpen bij het voortzetten en intensiveren van het effect van de planeet, terwijl in het geval van een ongunstige positionering van de planeet Shani de remedies de negatieve effecten helpen verminderen.

Oplossingen wanneer Shani aanwezig is in het eerste huis

- Er wordt olie op de grond gegoten.

- Vertel geen leugens.

- Voor verbetering van het werk, begraaf surma in de grond.

- Bouw nooit een huis voor de leeftijd van 48

- Noodzaak om een pasta van water en aarde te maken en deze als tilak op het voorhoofd aan te brengen.

- Neem een aap als huisdier en voer ze wat tot welvaart zal leiden.

- Gooi kajal in stilstaand water.

- Banyanbomen kunnen worden aangeboden met zoete melk die zal helpen bij de opvoeding van kinderen en de gezondheid van het gezin.

- Op verzoek kunnen ijzeren voorwerpen worden gedoneerd.

- Blijf uit de buurt van alcohol en niet-vegetarisch eten.

Oplossingen wanneer Shani aanwezig is in het tweede huis

- Een bruine of grijze buffel wordt aanbevolen om als huisdier te houden.

- Bezoek een nabijgelegen tempel op blote voeten gedurende drieënveertig dagen onafgebroken.

- Een tilak van verse melk of wrongel kan op het voorhoofd worden aangebracht.

- Ook als donatie geef zwarte pols, erwten en sandelhout in een tempel.

- Slangen voeren of aanbieden met melk.

Oplossingen wanneer Shani aanwezig is in het derde huis

- Er wordt gezegd dat ijzeren voorwerpen boven de hoofdingang van het huis worden bewaard.

- Het is goed om honden als huisdier te hebben en ze goed en regelmatig voedsel te geven.

- Het is goed om je te onthouden van niet-vegetarisch eten.

- Astrologen adviseren wanneer Shani in het derde huis van kundali is om medicijnen voor de ogen te doneren.

- Laat geen enkel deel van het huis donker achter.

- Het is goed wonen of wonen in een huis op het oosten.

Oplossingen wanneer Shani aanwezig is in het vierde huis

- Als Shani aanwezig is in het vierde huis, draag dan geen zwarte en groene kleding.

- Dood nooit een slang, maar voed hem met melk.

- Koeien, buffels en vissen kunnen worden gevoerd met rijst en peulvruchten.

- Het is goed om 's nachts geen melk te drinken.

- Het is goed om een buffel als huisdier in huis te hebben.

- Giet melk of een alcoholische drank in stromend water zoals een rivier.

- Noodzaak om de arbeidersklasse met liefde en genegenheid te behandelen.

Oplossingen wanneer Shani aanwezig is in het vijfde huis

- Het is goed om wat noten zoals amandelen in de tempel te doneren en een deel ervan mee terug te nemen om thuis te bewaren, gewikkeld in witte doek.

- Deel geen snoep uit op de dag van de verjaardag van uw zoon, maar zoute dingen zijn prima.

- Goud in huis hebben is een goede remedie.

- Probeer je eigen huis te bouwen na je 48ste.

- Laat kajal in stromend water.

Oplossingen wanneer Shani aanwezig is in het zesde huis

- Het is raadzaam om een zwarte of bruine hond als huisdier te hebben en deze te eten aan te bieden.

- Het is goed voor kinderen als slangen worden gevoed met melk.

- Bewaar mosterdolie in een glazen of aarden pot en dompel deze onder in water. Ook wordt aanbevolen om kokosnoot en amandelen in stromend water te laten vallen.

Oplossingen wanneer Shani aanwezig is in het zevende huis

- Trouw na de leeftijd van 22.

- Draag altijd een stuk zilver bij je.

- Het is goed om aandacht te schenken aan de ideeën en beslissingen van uw vrouw en dan aan het werk te gaan.

- Plaats een met honing gevulde aarden pot en bamboefluit gevuld met suiker op een onbewoonde plek weg van huis

- Voer melk aan slangen.

Remedies wanneer Shani aanwezig is in het achtste huis

- Onthoud je van niet-vegetarisch eten en alcohol.

- Laat zwarte pulsen vallen in stromend of stromend water.

- Het is goed om geen huis te bezitten.

- Loop niet op blote voeten en doneer ijzeren voorwerpen.

- Draag altijd een stuk zilver.

- Voeg melk toe aan het water waarin het bad wordt genomen.

Remedies wanneer Shani aanwezig is in het negende huis

- Het is altijd goed om als een gezamenlijk gezin te leven.

- Stop met het eten van niet-vegetarisch voedsel en het drinken van alcohol.

- Laat rijst of amandelen in stromend water vallen.

- Goed om een ​​brahmaan te doneren met Jupiter-gerelateerde dingen.

Remedies wanneer Shani aanwezig is in het tiende huis

- Onthoud je van niet-vegetariërs en alcohol.

- Bied tien blinden eten aan.

- Bezoek dagelijks een tempel.

Remedies wanneer Shani aanwezig is in het elfde huis

- Bouw een huis na de leeftijd van 48.

- Vermijd het gebruik van een ingang op het zuiden in het huis.

- Voordat u met een nieuwe of goede taak begint, houdt u een aarden pot gevuld met water.

Remedies wanneer Shani aanwezig is in het twaalfde huis

- Probeer altijd de waarheid te spreken en leugens te vermijden.

- Geniet van veel religieus werk.

- Vermijd ramen in de achtermuur van je huis.