Astrologische remedies met behulp van kleurenElke kleur volgens astrologie betekent een unieke en verschillende betekenis, omvang en gevolg. Het basisbegrip van kleuren en de betekenis ervan in astrologie omvat de symbolische analyse en de karakteranalyse van een kleur, wat duidelijk een complexe operatie is. Deze interpretatie van kleuren in astrologie kan alleen worden gedaan door een expert die de wetenschap intensief heeft bestudeerd.

Elke kleur wordt geassocieerd met een bepaalde planeet en heeft daarom verschillende soorten kwaliteiten in verband met de betreffende planeet en afhankelijk van de invloed van de planeet blijft het karakter dat verband houdt met de kleur variëren. De rol van kleur wordt sterk benadrukt in astrologie. Remedies voor de positionering van zwakke planeten in iemands geboortehoroscoop kunnen ook worden geboden door kleuren, afgezien van de verschillende andere bronnen zoals mantra, tantra, edelsteentherapie, puja (aanbidding), daan (liefdadigheid), enz.kleur remedies

Het zichtbare licht, dat een mengsel is van zeven kleuren, manifesteert zich in violet, indigo, blauw, groen, geel, oranje en rood. Dus uiteindelijk is de zon de bron van alle kleuren waar alle kleuren van de zonnegod afkomen met verschillende golflengten met verschillende energie-intensiteiten. Zelfs vanaf de oude Vedische tijden speelden kleuren een grote rol in astrologische remedies. De puja's die vroeger door wijzen en heiligen werden uitgevoerd, gebruikten verschillende producten die met verschillende kleuren werden geassocieerd en ze hebben er ook de nadruk op gelegd, zoals witte rijst, groene bladeren, rood vermiljoen, gele en rode stof, wit sandelhout, rood sandelhout en bloemen van verschillende kleuren om verschillende planeten en goden te sussen.

kleurentherapie

Het zichtbare licht dat verantwoordelijk is voor het kleurenlicht kan worden gedefinieerd als de meest essentiële bron voor alle levende wezens in het universum zonder welke geen enkele grote biogeochemische cycli in de omgeving kunnen plaatsvinden. Energie voor het heelal en de levende wezens wordt voornamelijk aangedreven door de zon waar ook de kleurgolven vandaan komen. Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan om de betekenis van kleuren tegenwoordig te documenteren. Maar gelukkig werd zelfs tijdens de periode van de Vedische astrologie en de ontwikkeling van de moderne wetenschap de betekenis van kleuren in de astrologie besproken.

astrologie remedies door middel van kleuren

Als de planeten goed in onze geboortehoroscoop staan, worden ze een goede planeet genoemd, terwijl ze op de verkeerde plaats de slechte planeten zijn. De goede planeten zullen ons helpen om te streven naar al onze inspanningen. Maar wanneer een planeet op de verkeerde plaats staat, brengt dit zeker ongunstige problemen in het leven van een individu. Dit kan alleen worden opgevangen door de tijd en door het uitvoeren van remedies om de planeet te plezieren, waardoor de getroffenen worden geholpen om uit stressvolle, ongemakkelijke en pijnlijke situaties te komen. Uit de studie van de Vedische astrologie wordt voorspeld dat alle planeten zijn verdeeld in gunstige planeten en ongunstige planeten en dat elke planeet stralen van verschillende kleuren weerkaatst. Dus de uitgezonden kleur van elke planeet geeft een unieke uitstraling aan die specifieke planeet.

De oudste Egyptische, Griekse en Babylonische astrologische literatuur hebben ook onderzoek gedaan op basis van kleurenastrologie. Omdat er in astrologie een geluksgetal wordt voorspeld, is er ook een voorspelling van een gelukskleur in de astrologie. Tantra's die worden gebruikt voor astrologische remedies, gebruiken fruit, bloemen, bladeren, wortels, granen, peulvruchten, oliezaden, doeken, hout, steenkool, enz., Van verschillende kleuren voor verschillende planeten. De planeet Zon is een mix van rode en oranje kleur die wordt vaker voorspeld als rode kleur. Evenzo reflecteren verschillende planeten verschillende kleuren zoals de maan, hoewel ze bleekwit van kleur is en de oranje stralen van de zon uitzendt. Evenzo neemt de planeet Mercurius de groene kleur aan en verspreidt deze de groene kleur. Terwijl de planeet Jupiter oranjegeel van kleur is, straalt hij de blauwe stralen van het VIBGYOR-spectrum uit. Venus zendt indigostralen van het spectrum uit, hoewel het bekend staat om zijn puur witte kleur. Violette stralen van de zon worden uitgezonden door de zwartgekleurde Saturnus-planeet. In feite krijgen de twee denkbeeldige planeten Rahu en Ketu ook kleuren toegewezen waarbij Rahu zwart van kleur is en Ketu bruin van kleur.

Zon

Hoewel de kleur van de zon een mix is ​​van zowel oranje als rode kleur, wordt deze over het algemeen rood van kleur genoemd. Dus wanneer de positie van de zon moet worden versterkt in de geboortehoroscoop van een persoon en op het moment van overweging van de horoscoop kunnen bloemen en andere items rood of saffraan zijn. Astrologen suggereren ook robijnrode steen als remedie, want het is rood van kleur en het betekent kenmerken zoals kracht en energie. Afgezien van deze rode kleur staat voor dynamiek, originaliteit en inventiviteit. Tegelijkertijd is te veel rode kleur ook niet goed en wordt rood niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen.

Maan

Maan wordt vergeleken met zuiverheid, want het is bleekwit van kleur en bestaat uit alle zeven kleuren van het spectrum. Witte kleur staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen. Van astrologisch witte kleur wordt gezegd dat het inwerkt op het denkvermogen van een persoon en ervoor zorgt dat het individu naar rechtvaardigheid en spiritualiteit loopt. Zoals het gebruikelijke gezegde dat de overdaad aan iets niet goed is, wanneer de positie van de planeet Maan zwak is in de horoscoop van een persoon en wanneer remedies worden voorgesteld door de astrologen, bevelen ze meestal witte items aan zoals witte lotus, jasmijn, lelie, melk, wrongel, rijstmeel, wit sandelhout, enz. Parel is de meest voorkomende edelsteen die wordt aanbevolen voor mensen met een zwakke maan omdat parel wit van kleur is.

Mars

De kleur die door de planeet Mars wordt uitgestraald, is tot op zekere hoogte geel van kleur, hoewel de planeet rood van kleur zou moeten zijn. Het verschil tussen de rode kleur van de planeet Zon en Mars is dat het rood van de planeet Zon royalty is, terwijl dat van de planeet Mars geweld betekent. Dus wanneer er een probleem is met een tekort aan Mars, leidt dit tot bloedgerelateerde problemen, terwijl de overmaat aan rood duidt op ongelukken en toegenomen antagonisme. Wanneer de planeet Mars niet goed in de geboortehoroscoop staat, adviseren astrologen over het algemeen een rode of gele kleur. De andere kleurgerelateerde astrologische remedies voor de planeet Mars omvatten rode en roze koraaledelstenen. Enkele van de andere kruiden en granen die als remedie worden voorgeschreven, zijn rode linzen, ashwagandha (winterkers), kurkuma en uien die samenvallen met zijn vurige karakter.

Mercury

De kleur die gunstig is voor de planeet Mercurius is groen, wat evenwicht, vrede en hoop impliceert. De kleur groen staat bekend om zijn rustgevende kracht door de geagiteerde zenuwen en geest te ontspannen. De groene kleur is een echte aanrader voor iedereen die hartproblemen heeft. Astrologisch wordt ook gezegd dat het goed is voor zwangere vrouwen. Maar te veel groen leidt tot gebrek aan energie en enthousiasme. Heer Vishnu is de heersende God van de planeet Mercurius.

Voor elk probleem dat ontstaat door een zwakke positionering van de planeet Mercurius, adviseren de astrologen groene kleur basilicumbladeren (tulsi). Enkele van de andere remedies die met groene kleur worden geassocieerd, zijn bhringaraj (Eclipta Alba), passiebloem, zizyphus, munt, salie, enz. Groene smaragd is de aanbevolen edelsteen.

Jupiter

De planeet Jupiter wordt altijd beschouwd als een heilzame planeet en de kleur die met Jupiter wordt geassocieerd is geel of geelachtig oranje, wat een positieve trilling zou moeten hebben. De gunstige kleur van Jupiter is heel geruststellend en geeft vitaliteit en enthousiasme, vooral aan het zenuwstelsel van de betrokken persoon. De gele kleur beïnvloedt het intellect van een persoon. Sommige van de items met betrekking tot gele kleur die worden gebruikt als remedie voor zwakte van de planeet Jupiter zijn ashwagandha, gele bloemen, noten zoals amandelen, walnoten en cashewnoten. Saffier en gele topaas zijn de voorgestelde edelstenen voor Jupiter-gerelateerde problemen.

Saturnus

Saturnus krijgt zijn kleur zwart vanwege de afwezigheid van licht en de stralen die door Saturnus worden uitgezonden zijn violet van kleur. Hoewel zwart een rustige kleur is, leidt teveel van hetzelfde soms ook tot depressie en neerslachtigheid. De kleur zwart staat bekend om zijn defensieve en voorzorgskenmerken. Enkele van de negatieve eigenschappen die verband houden met zwarte kleur zijn vijandigheid, hinder, antagonisme en rivaliteit. Enkele van de meest voorkomende zwartgekleurde items die worden gebruikt bij de behandeling van Saturnus-gerelateerde problemen zijn zwarte sesam, urad, shilajit, smeerwortel, triphala, kruiden zoals amalaki, bibhitaki en haritaki, ijzer, enz. De compatibele edelsteen is blauwe saffier die zeer riskant om aan te bevelen vanwege de vurige aard van de planeet.

Rahu

Hoewel wetenschappelijk gezien Rahu niet als een planeet wordt beschouwd, wordt het volgens de Indiase Vedische astrologie toch als een planeet beschouwd omdat de invloed ervan zeer krachtig is. Wanneer een planeet samenvalt met Rahu of Kethu, wordt Kala Sarpa-yoga gevormd, wat zeker veel hindernissen zal veroorzaken die leiden tot mislukking in de meeste dingen die we doen. Constante obstakels zullen ervoor zorgen dat het individu niet groeit in zijn leven. Rahu neemt de kleur van rook of zwart aan en sommige van de items die worden gebruikt in astro-remedies voor problemen die verband houden met Rahu zijn kamfer, bayberry, eucalyptus, sandelhout, lotus, enz. Problemen met betrekking tot de schadelijke effecten van de Rahu in de zwakke positie van de geboorte grafiek worden ook gecorrigeerd door Gomedha edelsteen.

Ketu

Net als Rahu wordt planeet Ketu ook beschouwd als de schaduwplaneet die de kleur bruin aanneemt en niet de oorspronkelijke kleur van het spectrum is. Enkele van de bruine kleurgerelateerde items die worden gebruikt als astro-remedies voor Ketu-gerelateerde problemen zijn bayberry, wilde gember, jeneverbes, bhringaraj, kalotje, passiebloem, enz. Kattenoog is de aanbevolen edelsteen voor het omgaan met Ketu-gerelateerde astrologische problemen.