Kenmerken van Rasis (Zodiac Houses)


Wanneer in de Indiase astrologie een dierenriem is verdeeld in twaalf gelijke delen, heeft elk zo'n deel een extensie van 30 booggraden. Zo'n verdeling wordt een teken of Rasi genoemd.

Mesha(Ram)

Mensen geboren in dit teken zijn ambitieus en krachtig van karakter. Grotendeels ze zijn onafhankelijk van aard. Zij

fysieke en mentale energie hebben om elke moeilijke situatie het hoofd te bieden. Dynamiek is het trefwoord voor deze mensen. Ze genieten van persoonlijke glorie en hebben de neiging om anderen te domineren. Ze hebben de zwakheid om dingen te overdrijven. Vaak kortzichtig in hun benadering, zijn ze geneigd om te snel hun geduld te verliezen. Ze kunnen leugens spreken omwille van zelfzuchtige motieven. Gebrek aan zelfbeheersing en eigenzinnige neigingen zijn waarschijnlijk. Voor mensen geboren onder het teken Mesha zijn de dasa-periodes van Maan, Saturnus, Mercurius, Venus en Rahu slecht. Goede planeten zijn Jupiter en de Zon. Hun onderlinge aspect of conjunctie is erg goed.Vrishaba (Taurus)

Vrishaba (Stier)

De mensen van dit teken zullen een goed uiterlijk en persoonlijkheid hebben. Ze zijn emotioneel in hun gedrag. Ze hebben een grote gehechtheid aan hun mensen en vrienden. Ze zijn zeer luxueus in hun gewoonten. De persoon zal verliefd, impulsief en trots zijn. Ze worden meegesleept door lof. De gezondheid van de partner zorgt voor angstige momenten. Muziek en mantra's worden geassocieerd met Vrishabha Rasi. Er zullen lange reizen zijn. Ze hebben praktische zakelijke vaardigheden. Ze moeten voorzichtig zijn om zelfgenoegzaamheid te vermijden en vleierij te herkennen. Keel, hart en blaas zijn meestal de gevoelige organen en geven problemen. Mercurius, Zon, Saturnus en Rahu dasa's zijn goed. Jupiter, Venus, Maan en Ketu dasa's zijn slecht. Saturnus is de weldoener.

Mithuna (Tweelingen)

Deze mensen zullen spiritueel en zeer analytisch van geest zijn. Kunst en literatuur fascineren deze mensen. Ze zullen veelzijdig, welsprekend en inventief zijn en zakelijk inzicht hebben. Zij zullen op twee verschillende werkterreinen bezig zijn. De persoon van dit teken zal intellectuele verworvenheden hebben. Hij zal winst hebben via zijn familieleden. Zal publieke bijval krijgen. Er zullen wat seksuele problemen zijn. Als Mars, Saturnus, Rahu of Ketu de horoscoop kwellen, zullen er meer moeilijkheden zijn op alle terreinen van het leven. De persoon zal verschillende gediversifieerde interesses hebben. Onregelmatige seksuele gewoonten zijn hun zwakte. Deze mensen zullen lijden aan longontsteking, pleuritis, astma en bloedarmoede. Goede dasa's zijn: Venus, Rahu en Ketu. Slechte dasa's zijn: Mercurius, Jupiter, Zon en Mars.

Karkata (Kanker)

De kenmerken van dit huis zijn flexibiliteit, interesse in mysteries, reizende ongesteldheid. Het heerst over de borst en het hart van het lichaam. Publieke en maatschappelijke bekendheid mag worden verwacht. De invloed van de ouders zal zeer groot zijn. Zal een geheime en verhullende aard hebben. Kan vele talen beheersen. De persoon van deze rasi zal extreem gevoelig zijn. Klachten over de gezondheid komen voort uit de emotionele of bezorgde aard. Vaak hebben ze de neiging om problemen in het huwelijksleven te hebben, waaronder mogelijk verlies van problemen. Dasas van Mars, Jupiter en Ketu zijn goede. Mars is de weldoener. Dasas van Venus, Mercurius en Rahu zijn slecht. Gevoeligheid van longen en gezondheidsklachten in verband met hersenen en ademhaling kunnen problemen veroorzaken.

Simha (Leeuw)

De mensen die onder deze Rasi zijn geboren, hebben een koninklijke persoonlijkheid, grootmoedigheid en een leeuwenhart. De krijgsaard kan sommige situaties creëren. De persoon zal worden geëerd en in staat om anderen te begeleiden en te inspireren. De persoon zal extremistisch zijn in liefde en in filosofie. Zal dol zijn op het bezoeken van bossen en heuvelachtige plaatsen. Zal achting en erkenning van de overheid krijgen. Will heeft een magnetische persoonlijkheid. Problemen in verband met het hart en een slechte bloedcirculatie kunnen worden verwacht. Tand en maag zijn de zwakke delen van het lichaam. Dasa's van Zon, Mars en Rahu zijn goed en die van Mercurius, Venus en Ketu zijn slecht.

Kanya (Maagd)

Het zijn erg praktische mensen. Ze zijn kuis, puur en verfijnd. Ze zijn sociaal en vriendelijk van aard en vertonen ook af en toe verlegenheid. Goed geïnformeerde en wetenschappelijke persoonlijkheid. Later zal een deel van het leven vredig zijn. Ze tonen interesse in de occulte en oude wetenschappen. De personen van deze Rasi zullen een sterk rechtvaardigheidsgevoel hebben. Met betrekking tot de gezondheid vormen darm, spijsverteringskanaal en lever bepaalde problemen. Goede Dasa's zijn Saturnus, Venus en Ketu. Slechte Dasa's zijn Jupiter, Maan, Mars en Rahu.

Tula (Weegschaal)

Omdat de Rasi symbolisch is voor balans, zijn evenwicht en rechtvaardigheid de belangrijkste noten. Het afwegen van beide kanten van elk probleem is het karakter ervan. Ze hebben een enigszins afstandelijk temperament en zachte manieren. Er zullen weinig kinderen zijn. Ze zullen geïnteresseerd zijn in het opdoen van kennis en hebben de neiging om welsprekend te zijn. Winst door vrouw. Zal een spirituele geestesgesteldheid hebben en God vrezend blijven. Heeft sterke controle over seksuele driften nodig. Met betrekking tot de gezondheid kunnen nieren en lever problemen geven. Dasa's van Maan, Jupiter, Zon en Ketu zijn slecht.

Vrischika (Schorpioen)

Temperamenteel zijn ze emotioneel en bezitterig. Ze zijn sluw. Zal maar weinig vrienden hebben. Deze personen kunnen onverwachte legaten en geschenken krijgen. Ze hebben sterke seksuele driften in vergelijking met andere tekens. Ze zijn zeer geheimzinnig. Problemen in seks en liefdesaffaires. Zal veel familieleden hebben. Dasa's van Jupiter, Zon, Maan, Rahu en Ketu zijn goed. Dasa's van Mercurius, Saturnus, Mars en Venus zijn slecht. Personen geboren onder Schorpioen zullen last hebben van trauma, koliek en aambeien.

Dhanus (Boogschutter)

Dit soort mensen is erg vriendelijk en vrolijk van aard. Ze denken diep na en hebben een hoog intellect met een opvliegend karakter en een sterke passie. Ze tonen grote interesse in buitensporten. Ze zijn vrij onafhankelijk van aard. Deze mensen kunnen goed met mannen omgaan en doen er goed toe. In het gezinsleven kunnen ze veel problemen hebben. Verschil van mening tussen gezinsleden kan moeilijkheden opleveren. Ziekten die verband houden met een teveel aan warmte in het lichaam zullen deze mensen lastig vallen. Goede Dasa's zijn van Zon, Maan en Mars. Slechte Dasa's zijn die van Maan en Venus.

Makara (Steenbok)

De mensen van dit huis hebben een diep gezond verstand. Hun ambities zijn zeer hoog. Van een bescheiden begin stijgen ze naar grotere hoogten. Ze worden moedig geconfronteerd met moeilijkheden in het leven en bereiken hun doelen. Ze hebben waarschijnlijk veel vijanden. Ze hebben te maken met huiselijk geweld. Verschil van mening onder de leden van het huishouden zal een vast onderdeel zijn. Adams van nature zijn mensen van Makara Rasi niet geneigd om advies van anderen aan te nemen. Ze blijven anderen verdenken en wantrouwen hun houding. Gedurende een bepaalde periode in hun leven zal een tekort aan fondsen worden ervaren en grote financiële verliezen kunnen niet worden uitgesloten. Ze moeten oppassen dat ze zich niet overgeven aan zondige daden die hun mentale vrede aantasten. Ze moeten heel voorzichtig zijn met illegale transacties. Over het algemeen zullen deze mensen worden tegengewerkt door hun familieleden. Ze zullen waarschijnlijk worden gescheiden van hun ouders, leermeesters en hun dierbaren. De Dasa's die goed zijn voor de personen van het Makara-teken zijn Venus en Mercurius. De slechte Dasa's zijn Mars, Maan, Jupiter en Ketu.

Kumbha (Waterman)

Zeer grote heiligen en denkers zijn in dit huis geboren. Onder de 12 tekens van de dierenriem is dit teken gekoppeld aan occulte onderwerpen. De mensen van dit huis zullen onverwachte reizen hebben. Ze hebben te maken met problemen op het binnenlandse front. Hun vrienden beïnvloeden hen meer dan hun familieleden. Het zijn over het algemeen idealisten. Als grote planeten de voorkeur geven aan dit teken, hebben ze het potentieel om ideale dienaren van de mensheid te worden die grote kennis en wijsheid bijdragen aan de vooruitgang van de mensheid. De materialistische welvaart van deze mensen hangt samen met hun spirituele aard zelf. Als ze spiritualiteit missen, zullen ze zeker egocentrisch worden en zich niet meer bekommeren om de vooruitgang van de mensheid. Lichamelijk kunnen deze mensen last hebben van de kwalen die verband houden met benen, tanden, ogen en oren. Ze kunnen ook last hebben van een gebrek aan bloedcirculatie. Goede Dasa's zijn van Ravi, Venus, Saturnus en Rahu. Slechte Dasa's zijn die van Jupiter, Maan en Mars.

Meena (Vissen)

De mensen van dit huis zijn erg analytisch en emotioneel in hun gedrag. Ze zullen wisselende stemmingen hebben. Ze hebben veel liefde en genegenheid voor hun vrienden en familieleden. Ze kunnen veel broers en zussen hebben. De kinderen die bij deze mensen worden geboren, hebben geluk. Ze hebben meer compassie en verlangen om iedereen te helpen die lijdt. In bepaalde perioden in hun leven moeten ze misschien een leven van afzondering leiden. Ze hebben ook een fascinatie voor de studies van occulte en fysieke wetenschappen. Door lange reizen kunnen ze last krijgen van bepaalde kwalen. Ze hebben waarschijnlijk meer dochters dan zonen. Als ze intellectuele of artistieke lijnen nastreven, zullen ze zeker slagen in het leven. Ze hebben vaak last van verkoudheid en slijmafscheiding. De goede Dasa's zijn die van Mars, Maan en Ketu. Slechte Dasa's zijn van Venus, Zon en Mercurius en deze perioden zullen zeer kritiek zijn in hun leven.