Astrologische remedies voor educatieve belemmeringenDe drie basisbehoeften in iemands leven zijn voedsel, onderdak en kleding. Maar als we in de wereld van vandaag onderwijs als de basis van ons leven beschouwen, dan krijgen we de rest. Onderwijs voorziet niet alleen in de basisbehoeften, maar geeft ook perfect vorm aan zijn of haar leven. Van de mensen die op de juiste manier onderwijs volgen, wordt gezegd dat ze spirituele kracht hebben. Astrologie toont tot op zekere hoogte de vatbaarheid voor leren en het helpt de

individuen om gunstig te stemmen voor planeten om de moeilijkheden te overwinnen die gepaard gaan met leren en wat ze moeten nastreven in de loopbaan van het onderwijs. Onderwijs kan zonder enige obstakels worden nagestreefd, mits remedies en verzoening van de planeten en streven naar vidyartha, leren en onderwijs waar er geen belemmeringen in de weg zijn. Met behulp van astrologie kunnen ouders komen tot het kiezen van het juiste onderwerp voor hun kinderen, wat hen zal helpen om te kiezen voor de juiste carrière.Educatieve belemmeringen

Met zoveel beschikbare opties op het gebied van carrière raken de studenten ook in de war met wat ze moeten kiezen en wat ze moeten achterlaten. In dergelijke gevallen biedt astrologie een helpende hand door de positie van de planeten in de geboortehoroscoop aan te geven, wat het individu helpt om zonder enige belemmering de geschikte opleidingsrichting te vinden. Hoewel astrologie de toekomst van een kind niet volledig zal bepalen, helpt het de ouder tot op zekere hoogte om niet te veel geld uit te geven aan een verkeerde studierichting voor hun kind. Er zijn dus veel remedies of oplossingen die door astrologie worden geboden voor onderwijsgerelateerde problemen. Er zijn veel remedies die volgens astrologie kunnen worden uitgevoerd om de weg vrij te maken van obstakels op het pad van onderwijs, zoals het uitvoeren van homams, vuurrituelen en pooja's.

Remedies voor het onderwijs
Meer dan de gebruikelijke of algemene remedies, zullen de planetaire invloeden op de geboortehoroscoop van een persoon wanneer ze worden bestudeerd en de remedies die worden toegepast met betrekking tot dat specifieke probleem, het succes van de studie en het onderwijs vergroten. Dit zal helpen bij het versterken van de planetaire posities die een belemmering vormen op het pad van het onderwijs en zal resulteren in het bereiken van een goede onderwijscarrière. De toegepaste technologie van remedies kan je vermogen enorm ondersteunen om je doelen te bereiken zonder enorme obstakels. de ouders. Er is een remedie in de astrologie om je te concentreren op studies die behoorlijk effectief is. De specifieke persoon of het kind zal een klein vierkant stukje koper in een zilveren ketting moeten dragen voor concentratie in onderzoeken voor onderzoek. Dit is zelfs geschikt voor degenen die een interview bijwonen.

Goede opleiding

Als er een belemmering is in de cognitieve prestaties van een kind, dan zijn volgens de astrologie de planeten waarmee vooral rekening moet worden gehouden Mercurius en Jupiter. Het 2e huis neemt de positie van het lager onderwijs in, het 4e huis neemt de positie in van college en het 9e huis zorgt voor hogere graden. Wanneer deze huizen worden beïnvloed door de planeten Jupiter en Mercurius dan wordt gezegd dat de studenten schitteren als afscheidsvierders. Wanneer de planeten Mercurius en Jupiter het 2e huis beïnvloeden, dan geeft dat de intelligentie van de persoon aan en maakt het 4e huis zich zorgen over de focus op doelen. Invloed van beide planeten op het 9e huis zegt het vermogen om gepland denken te ondersteunen. In de astrologie zijn er ook remedies voor luiheid, sociale afhankelijkheid, verlies van focus of afleiding door vrienden en voedingsproblemen.

De luchttekens, waaronder Tweelingen, Weegschaal en Waterman, duiden op een sterke en machtige geest. Het overtuigende spreken en schrijven samen met vloeiendheid in elke taal wordt aangeboden door de planeet Mercurius. Wanneer de planeet Mercurius aanwezig is in het eerste, zevende of tiende huis, geeft dit het individu het vermogen om een ​​goede oratorische spreker te worden. Deze planeet is een teken van intelligentie in het hele veld dat verband houdt met studies. De planeet Mars geeft de argumentatieve vaardigheid van een persoon. De aard van Mars is om een ​​obstakel te vormen voor een goede opleiding, vooral wanneer hij in het 4e of 9e huis van de geboortehoroscoop staat.

Astrologie van het onderwijs

"Budhaditya yoga" die helpt bij het leren. Wanneer de lagna door Jupiter wordt overgenomen, zet het de geest aan om te studeren en wijsheid te verwerven, vooral op het gebied van recht en geneeskunde. Elk obstakel dat de planeet Saturnus in de weg staat, zal de kracht van concentratie en de vastberadenheid van de geest beïnvloeden om voor langere perioden te studeren. Saturnus toont een hoger intellect, concentratievermogen en vastberadenheid om voor langere perioden te studeren. Maelific Saturnus is nogal onvriendelijk in het krijgen van goed en hoger onderwijs en dit aspect of deze positie in het 4e of 9e huis belemmert het onderwijs en zet obstakels op het pad om onderwijs te krijgen. Terwijl de planeet Rahu gunstig is voor het verkrijgen van hoger onderwijs. Enkele van de algemene remedies die astrologen na het bestuderen van verschillende factoren geven, worden hier naar voren gebracht die een kind zeker zullen helpen zijn of haar concentratie te verbeteren en daarmee de kwaliteit van het onderwijs. De volgende remedies worden vooral gericht op de studiezaal gegeven. Zij zijn:

-Zitten voor studies met het gezicht naar de muur betekent dat we het pad van de positieve energie blokkeren, alsof het meer van onze rug naar de muur zou moeten zijn en de voorkant naar het raam.

-De beste positie om te zitten tijdens het studeren is op het noorden of oosten of noordoosten.

-We moeten proberen om zwerfvuil in de studeerkamer te vermijden en het moet ook stofvrij zijn, want reinheid geeft positieve energie en heeft ook een rustgevend effect op de geest.

-Dingen in de kamer mogen niet worden verspreid, maar in plaats daarvan goed worden gerangschikt.

-Een geldplant in de zuidoostelijke hoek van de kamer zal helpen om beter te studeren en ook positieve energie wordt aangetrokken door een aquarium in de noordoostelijke hoek van de kamer te plaatsen. Als degene die studeert onder een balk zit, zorgt dat ongetwijfeld voor stress.

-De grijpkracht van een kind en de interesse in studies wordt vergroot door het kind een Saraswati Rudraksha-hanger te laten dragen.

-Omdat de maan het onderwijs beïnvloedt, kan het worden versterkt door ongekookte rijst en zilver in stilstaand water te laten vallen.

- Er wordt aangenomen dat wanneer het linkerneusgat van een meisje wordt doorboord met een zilveren naald, dit helpt bij haar studie.

Ook helpt het dagelijks reciteren van de volgende mantra een kind om alle hindernissen op het pad van onderwijs te overwinnen.

OM HIREEM SARASWATAYE, MYA DRISHTVA,

VEENA PUSTAK DHARINI ,HANSYUKT VIMANUDA

VIDYA DAAN DDATU, MAE HIREEM NAMAH.

improvement in education through astro-remedies

Enkele van de andere veelgebruikte remedies die worden gebruikt om het onderwijs te verbeteren, zijn: Gedurende drie ononderbroken donderdagen voor zonsondergang moeten vijf verschillende snoepjes samen met een paar groene kardemom in een kom worden genomen en aan een peepalboom worden aangeboden. De studeerkamer moet worden gedaan met een groen gordijn samen met de foto van godin Saraswathi en vraag het kind om de studies te beginnen door de mantra 'Om Shreem Hreem Saraswati & ndash;ya Namaha' voor Godin Saraswathi te reciteren. Sap van basilicumblad met honing gemengd wanneer het 's ochtends na het ontbijt wordt ingenomen, zal helpen bij het verbeteren van het geheugen. Wanneer studies worden onderbroken vanwege de planeet Mercurius, bied dan Lord Ganesha op woensdag aan met Green Moong Sabut-zaden, enkele grassprieten en enkele groene kardemoms gewikkeld in een groene doek. Voordat het aan Lord Ganesha wordt aangeboden, wordt het kind gevraagd het offer aan te raken en een paar minuten te bidden.

Een student moet ook toegewijd zijn of haar haar natmaken op het moment van zonsopgang en de Gayatri-mantra 21 keer reciteren, gevolgd door driemaal "Om" en opnieuw de Gayatri-mantra 11 keer. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan, wordt gezegd dat er voor alles op het pad van het onderwijs wordt gezorgd. Gebruik gele, oranje en groene kleuren in je studeerkamer voor gordijnen, tapijten, enz.

Om het gebied te vullen met positieve energie voor meer concentratie en interesse in studies, vertegenwoordigt de kleur groen Mercurius en het zal helpen het geel van Jupiter en Oranje van de planeet Zon te gebruiken om intellect en interesse in studies te vergroten. Het is ook raadzaam om een ​​Dasmukhi rudhraksh op een rode draad te dragen, hetzij rond de nek of op de rechterarm, wat zal helpen om je met een heldere geest op de studies te concentreren.

Het meubilair in de studeerkamer mag niet tegen de muur worden gehouden, waarvan wordt aangenomen dat deze de stroom van positieve energie belemmert. Het midden van de studeerkamer moet leeg blijven. De ascetische vorm van Lord Shiva, die Lord Dakshinamurthy aanbidt, zal zeker uitmuntendheid in het onderwijs tot stand brengen en ervoor zorgen dat de persoon met vlag en wimpel naar buiten komt. Ook het reciteren van de moola-mantra van Dakshina Moorthy zou zeer effectief zijn. De mantra die het beste is, moet worden geïnitieerd door een competente goeroe.

"Gurave sarva lokhaanaam Bhishaje bhava roghinaam

Nithaye sarva Vidyaanaam Shri Dakshinaamoorthaye namaha.

Abhrameyadvayaatheetha nirmala gnaana moorthaye

Manohiraam vidooraaya Shri Dakshinamoorthaye namaha"