COMPATIBILITEIT

love male compatibility  VALENTIJNSDAG   hou van vrouwelijke valentijn

Jaar na jaar vieren we in februari Valentijnsdag door bloemen, snoep en kaarten te geven aan onze dierbaren. Dit doen we ter ere van Sint Valentijn.

Legende:Wie is deze Valentijn? Volgens de legende was Valentijn een priester die in het Rome van de derde eeuw diende. Er was in die tijd een keizer met de naam Claudius II.

Keizer Claudius II besloot dat alleenstaande mannen betere soldaten waren dan getrouwde mannen. Met deze gedachte in het achterhoofd verbood hij het huwelijk voor jonge mannen in de hoop een sterkere militaire basis te bouwen. Naar verluidt besloot Valentine dat dit decreet gewoon niet eerlijk was en koos hij ervoor om in het geheim met jonge stellen te trouwen. Toen keizer Claudius II hoorde van Valentijns acties, liet hij hem ter dood brengen.

Een andere legende vertelt dat Valentine een gevangene was die verliefd werd op de dochter van zijn cipier. Voordat hij ter dood werd gebracht, stuurde hij de eerste 'valentijn' zelf toen hij haar een brief schreef en ondertekende met 'Your Valentine', woorden die tegenwoordig nog steeds op kaarten worden gebruikt.

Misschien zullen we nooit de ware identiteit en het verhaal achter de man genaamd St. Valentine weten. Maar februari is al heel lang de maand om de liefde te vieren, die duidelijk teruggaat tot de Middeleeuwen. In feite staat Valentijnsdag op de tweede plaats, na Kerstmis, wat betreft het aantal wenskaarten dat over de hele wereld wordt uitgewisseld.

De kosmische verbinding: Valentijnsdag, 14 februari (5) is een dag van vijf. Vijf planeten op vijf graden. De Maan zal precies in het eerste kwartier staan, of halverwege nieuw en vol, zoals vijf zelf, halverwege tussen 1 en 9. Als we de oppositie (uitdrukkingspunt) toewijzen aan de conjunctie van Uranus en Jupiter als de ascendant, dan wordt 5 graden Leeuw (vijfde teken) en inclusief de asteroïden krijgen we een zeer goede configuratie voor deze Dag.

Valentijnsdag Citaten

Liefde laat de wereld misschien niet draaien, maar ik moet toegeven dat het de rit de moeite waard maakt.

- Sean Connery

Liefde is als een zandloper, waarbij het hart zich vult terwijl de hersenen leeg raken.

- Jules Renard

Je hebt één oog nodig om je ware liefde te ontmoeten, maar beide ogen gesloten om ze te houden

-Onbekend

Liefde is het woord dat wordt gebruikt om de seksuele opwinding van jongeren, de gewenning van de middelbare leeftijd en de wederzijdse afhankelijkheid van de ouderen te labelen.

- Onbekend

In de rekenkunde van liefde is één plus één gelijk aan alles, en twee min één is gelijk aan niets.

-Mignon McLaughlin

Valentijn Grappen

Wat zei de ene gloeilamp tegen de andere?

"Ik hou een hele watt van je!"

Waarom heeft de kannibaal het uitgemaakt met zijn vriendin?

Ze paste niet bij zijn smaak!

Wat zei de vleermuis tegen zijn vriendin?

"Je bent leuk om mee om te gaan."

Wat zei de olifant tegen zijn vriendin?

"Ik hou heel veel van je!"

Wat zei de man met het ijzeren hart tegen zijn Valentijn?

"Ik vind je erg aantrekkelijk."

Wat zei het ene stekelvarken tegen het andere?

"Je hebt mijn hart geprikt, schat."