Maagd en hun manen

De zon en de maan zijn de twee belangrijkste entiteiten in astrologische analyse. Deze twee worden ook wel de hemellichten genoemd die een vitale rol spelen in de astrologische wetenschap. Door deze twee te combineren ontstaat een andere persoonlijkheid. Hun positie in onze geboortehoroscoop heeft veel te maken met onze persoonlijkheden en onze acties hier op aarde.

Moon regeert je emotionele rol en je gewoonten.Het heeft betrekking op je onderliggende persoonlijkheid, je verborgen persoon. Maan speelt een subtiele rol in ons leven. De positie van de maan aan de hemel van de dierenriem laat zien hoe je reageert op de buitenwereld met je natuur die met de tijd en ervaring is gegroeid.

Maagd en hun manen

Zon definieert daarentegen een individu, wie je bent, je kernnatuur. Mensen die onder hetzelfde zonneteken zijn geboren, hebben vaak veel gemeenschappelijke waarneembare eigenschappen. Maar hun aard begint af te wijken wanneer rekening wordt gehouden met het maanteken.


Deze sectie geeft een kleine lezing voor de Maagd-zonnetekens en de 12 mogelijke maancombinaties.

Een Maagd met een Ram Maan

Maan kan een enorm zelfbeeld van zichzelf hebben en kan overdreven kritisch zijn over zichzelf en streeft naar perfectie. Sommigen kunnen hierdoor depressief worden.

Een Maagd met een Stier Maan

produceert een zeer solide, betrouwbare en zout van het aardtype persoonlijkheid. Een persoon om op te vertrouwen in tijden van nood.

Een Maagd met een Tweelingenmaan

wordt geregeerd door de geest, ze zijn extreem snel en intellectueel, hun emotionele kant kan echter bijna niet reageren.

Een Maagd met een Kreeftmaan

heeft een gevoelige maar harmonieuze persoonlijkheid, iemand die heel diep kan denken en voelen, iemand die contact kan maken met iedereen in de buurt.

Een Maagd met een Leo Maan

is serieus, ze hebben veel potentieel en ze kunnen soms zorgen maken, en kunnen enige innerlijke besluiteloosheid hebben.

Een Maagd met een Maagd Maan

is standvastig, trouw en zeer intelligent, maar soms kunnen ze zeer routineus maar methodisch zijn.

Een Maagd met een Weegschaalmaan

heeft een zeer vredelievende persoonlijkheid, ze zijn artistiek en eerste indrukken zijn belangrijk voor hen.

Een Maagd met een Schorpioen Maan

is de meest emotionele van alle Maagden, ze gedragen zich misschien als een intellectueel, maar achter dat uiterlijk schuilt een diepgaande, krachtige emotionele aard.

Een Maagd met een Boogschutter Maan

kan een zeer rusteloze persoon zijn met veel nerveuze energie en kan soms een dromer zijn.

Een Maagd met een Steenbok Maan

is de meester van zelfefficiƫntie en bruikbaarheid. Ze zijn goede organisatoren en professionele experts.

Een Maagd met een Waterman Maan

kunnen erg objectief zijn, maar ook erg afstandelijk, ze kunnen gemakkelijk in beslag worden genomen of opgaan in een idee of plan.

Een Maagd met een Maan van Vissen

heeft een diepgaande en begripvolle persoonlijkheid. Ze zijn uiterst behulpzaam, gemakkelijk in de omgang en zorgzaam. Ze zijn goede partners en verzorgers.